Felip, el ‘despistao’

"L'operació per convertir Felip de Borbó en una víctima innocent i desinformada està destinada al fracàs"

Només amb les informacions que s’han publicat fins ara als mitjans de comunicació internacionals sabem, documentadament, que Felip de Borbó i la seva esposa se’n van anar de segona lluna de mel -secreta- per mig món a destins caríssims que van generar una factura de mig milió d’euros pagada per un obscur empresari amic de Joan Carles de Borbó. En segon lloc, també és del domini públic que la fundació Zagatka, beneficiària de diverses comissions, incloïa com a beneficiaris la totalitat de la família reial espanyola, inclosos el rei actual i les seves filles, la infanta Sofia i Elionor, hereva del tron espanyol. Això només tenint en compte les informacions que s’han difós aquestes últimes setmanes.

 

Evidentment, com ha passat des de sempre amb la família Borbó, els diners que han aconseguit, en una o altra generació i de la manera que sigui, formen part del patrimoni ocult del clan familiar. Fóra impensable que només un dels membres -encara que fos el rei en exercici- aportés un gran volum de diners sense que els altres integrants de la família en sabessin res. Tant és així que el propi Joan Carles ha deixat establert en una de les fundacions que el repartiment dels diners s’ha de fer d’una determinada manera entre els diversos membres de la família i que si arribat el moment de l’herència algun d’ells discrepés es quedaria sense res. Una clàusula destinada a limitar les baralles cobdicioses al si de la família.

 

Per tot plegat, l’operació per convertir Felip de Borbó en una víctima innocent i desinformada està destinada al fracàs, fins i tot tenint en compte la credulitat tradicional de l’opinió pública espanyola. El règim està inquiet i això el fa perillós, però també més vulnerable que mai. Una magnífica esquerda per a l’independentisme, si és que sap aprofitar-la.

Nou comentari