Fanatisme fiscal

"És important tenir en compte l'actitud de venjança contra presos i exiliats a l'hora de reconfigurar l'estratègia de l'independentisme"

La persecució obsessiva de la Fiscalia del Tribunal Suprem contra els presos polítics demostra, per si sola, la ideologització extrema del sistema judicial espanyol, un aparell pensat i concebut com a forrelat de garantia per a la perpetuació del règim. La mateixa estructura fiscal que va defensar (sic) la infanta Cristina en el cas Nóos i ara ralentitza qualsevol moviment contra el rei emèrit és la que exigeix que els presos catalans es quedin fora dels beneficis penitenciaris perquè mantenen la ideologia que els ha portat a la presó. El fanatisme dels fiscals arriba a l’extrem d’exigir la reeducació política dels empresonats: “Els programes de reinserció en aquests casos serien aquells que tendeixen a inculcar el respecte a la Constitució i a les lleis, com a principi bàsic i inderogable d’un estat democràtic i de dret“. Croada contra l’heretge.

N’hi ha prou amb això per comprovar quines són les intencions reals de l’Estat, que continua en guerra oberta contra l’independentisme i les institucions catalanes. Ni hi ha camí del mig, ni hi ha possibilitats efectives d’arribar a un acord. Fins i tot encara que hi hagués una voluntat política ferma -que tampoc no existeix- per part del govern més progressista imaginable a Madrid. Simplement, no hi ha marge.

És important tenir en compte l’actitud de venjança contra presos i exiliats a l’hora de reconfigurar l’estratègia de l’independentisme. Tornar-ho a fer és intentar-ho fins el final.

Nou comentari