Espanyols “incomplets”, independentistes dividits

"Els contraris als indults i a la independència de Catalunya confien plenament en la capacitat i voluntat repressora de l'Estat, que es manté intacta"

La concentració de Colón contra els indults als presos independentistes s’ha convertit, com era de preveure, en una exhibició ultra. Quico Sallés ho ha vist des de primera línia. No es pot dir que la protesta hagi punxat perquè no eren quatre gats, però es tracta d’un èxit minúscul: s’hi han comptat 25.000 persones –moltes menys que les 40.000 de fa dos anys en l’altra gran cita del trifachito al mateix escenari. Per moltes distorsions en els recomptes que hi pugui haver en funció de qui el faci, aquesta xifra, posada en el marc d’Espanya, és infinitament inferior a les que cada any sortien a Catalunya de la manifestació de la Diada entre el 2012 i la pandèmia, que en les estimacions més desfavorables sempre era de centenars de milers de persones –fins i tot en els recomptes de la delegació del govern espanyol– i que l’any 2014, amb la V prèvia al 9N, va arribar a l’1,8 milions segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Queda clara la diferent capacitat de mobilització de les dues causes, que s’explica en gran part perquè oposar-se a uns indults és un objectiu molt menys èpic que reclamar la llibertat d’un poble i perquè, de fet, els que són contraris a aquesta mesura i a la independència de Catalunya confien plenament en la capacitat i voluntat repressora de l’Estat, que es manté intacta malgrat aquest moviment –deixar sortir de la presó polítics i activistes que fa tres anys i mig que hi són–, ben petit però que uns i altres estan interessats a fer gran. Certament, la polèmica entre les dues Espanyes pot acabar fent que una mesura que el catalanisme veu com a absolutament insuficient acabi tenint conseqüències polítiques rellevants.

La qüestió és com es gestionen aquestes conseqüències polítiques a Catalunya. De moment, en els dies previs, ja s’ha desencadenat una turbulència interna en l’independentisme per les diferents lectures de l’1-O i ha saltat la guspira que ha encès una revolta contra Jordi Sànchez, instigada per crítics del seu mateix partit i de l’ANC. Mentrestant, en canvi, l’Espanya ultra gesticula histèricament com si sentís un perill real. Parla dels independentistes com “espanyols incomplets” –sense tenir en compte que ells, simplement, no es consideren espanyols– i assegura que “sempre han fet el que havien dit que farien”. Això últim –ho ha dit l’escriptor Andrés Trapiello en el seu discurs a la plaça Colón– ara mateix voldria dir que hi ha almenys un marge de dos anys per a la taula de diàleg de Pedro Sánchez. Però l’Espanya ultra no creu en Sánchez i sembla que cregui més en les possibilitats de l’independentisme que els independentistes mateixos.

Comentaris

  Ramon 13/06/2021 10:21 pm
  No digueu "trifachito", per déu! Que no veieu que això és fer-li el joc al tripartit?
  Luisnomeacuerdo 13/06/2021 11:54 pm
  Y lo dicen estos fascistas independentistas que convierten cada día que se manifiestan en un aquelarre de odio y fanatismo contra sus compatriotas. Estáis muy pero que muy mal de vuestra limitadas cabezitas.
  15
  21
  Respon
  Doctor Strangelove 14/06/2021 7:00 am
  Santi Vila ja va dir que el procés és mort. Podeu anar ficant merda, però aquesta és la realitat, la gent sortim a les terrasses i ens fotem les nostres birres fresques, i aviat tornarem a les discos. Això sí, els vells indepres continuareu igual, vivint de l,odi i parlant d,una llibertat que no vau saber aconseguir de joves. En feu pena, molta! Doc.
  25
  31
  Respon
   Doctor StrangeSubnormal 14/06/2021 9:25 am
   Tu que t’has de fotre cap birra ni anar a cap disco! Tu no tens amics, ni família, ni una mare que et digui, “calla fillet inútil que no dius mes que tonteries, ruquet!” En fi, estem rodejats d’imperfectes...
   Pacient del psiquiatra 14/06/2021 9:38 am
   Com pot ser no sigui pro la independència de Catalunya .. quan defora no et volen per català, quan mitjans d' abast estatal no paren de ser contra allò català, quan sos politicastres fumen el gall en catalanofòbia, quan mateixos politicastres àdhuc es fumen contra allò català fins i tot celebrant el dia de sa ( no ) autonomia, quan més ens espolien i més aturen lleis nostres pro la prosperitat , quan . . . . . . i no diguem-ne res pel que fa a la història ! PD : verament , inconcebible o .. no pas !
   Doctor Strangelove, el bo. 14/06/2021 10:17 am
   Doctor Phil Philipps, les mateixes paraules que usaves a El Nacional Cat, no solament no has millorat has empitjorat d'allò més, els teus tics malaltissos, la teva creença de què ets el millor et fa ridícul, pobre i retardat. No acabes d'entendre que el teu lloc no és aquí, és a la sabana africada entre els teus. Tu ja has passat la línia de la pena, has arribat al menyspreu i al fàstic. Qui et fa cas del teu entorn? Envia'ns una foto per retenir la teva deplorable imatge.
    Doctor Strangelove 14/06/2021 10:45 am
    No, que encara et tocaries, tros de tarat! Doc
     Doctor Strangelove, el bo 14/06/2021 10:54 am
     Ets un covard, un espècimen malalt i porc, algú ja t'ho ha dit, ets el parent d'en Napoleó, aquell de la granja. Pobre il·luminat, pobre la teva mare que contempla el teu deteriorament i la teva pobresa mental. Fàstic!!
     Gonzalo 14/06/2021 10:57 am
     Ole! Tu si que vales compañero doctor, eres el mejor. Deles caña!!
   El gran tema 15/06/2021 10:40 pm
   Ara el 8tv de la Vanguardia ha obert un espai de tertulians i continuament parlen d'independentisme. "Ho tornen a fer!" I això que no són indepes.
  Veterà antifranquista. 14/06/2021 8:31 am
  A en Santi Vila el recordo d'alcalde de Figueres. I en va fer a l'alçada d'un campanar; cap atzagaiada de les seves em popt sorprendre.
  Luisnomelavo 14/06/2021 9:28 am
  Yo soy ecspanyordo y Europa y sus tribunales me comen los cojones... los ecspanyordos somos asi, y no podemos perder mas colonias, no soportariamos mas risas y mofas...
  Narcís 14/06/2021 9:49 am
  Pobra xurma .. per espanyols incomplets, què hi entenen ? Siguem també catalans? Si de cas, incomplets, ells, ço és, castellans ' broixos ' ( pelats ) ! O potser entenen siguem catalans que gens ni mica espanyols .. qui pot ser espanyol amb aquesta mena de ' compatriotes ' ? " Ells no ens hi volen com espanyols ni volen no deixem de ser-ho " , perquè no poden permetre altre poble sigui més avançat que no el seu o ignorant, envejós, pidolaire i acomplexat ! PD : hom ha de ser malvat fora mida per a desitjar presó a persones de bé, simples representants de qui els votà !
   Voltaire 14/06/2021 11:10 pm
   El gobierno i el rei signaran indults perquè Europa els ho exigeix per cobrar els fons Covid i tenen sessions que les perdran. No hi ha altra explicació. Res del que facin o afluixin els polítics d'aquí, compta. El tauler finalment és a Europa. No cal ni comentar la mani de Colón.
  federalista 14/06/2021 9:53 am
  home barroso tu diguem que imparcial tampoc es estas subvencionada fins les tranques pels indepres, i els teus comentaris periodistics objectius objectius no son xavala, n'havia a USA un periodista magnific no recorde el nom, que mai es va saber si era democrata o republica, i va exercir 50 anys barroso, a tu amb llegirte no 50 anys sino 5 minuts ja se sap de quin peu calces,clar ell ha sigut el millor periodista del mon, objectiu i critic amb el poder, i vosaltres tu el cot i companyia l'antich etc etc, sou una m de llepaculs a sou, que se us ve el llauto a 1000 kms, n'hi ha periodistes i periodistilles barroso.
   Se’t nota un to valencianet... 14/06/2021 1:10 pm
   Doncs t’en vas a la merda puto Tio Paloma dels collons. Patriotillo bocamoll i cagat! Si traveso aquella merda de rierol qu li dieu Xenia et revento!
  Ramon 14/06/2021 11:50 am
  Els sociates ens van voler resetejar fent-nos canviar "independència" per "lluita contra el Règim del 78". O sia contra les claudicacions de la Transició. Doncs bé, ja ho veieu. Ara ens volen fer aplaudir no una amnistia com la de la Transició sinó uns indults com els de Franco. Clavadets, clavadets, clavadets.
   Entranyable Ramon i els seus mons 14/06/2021 1:32 pm
   Fixa't també en altres coses, nen, com els referèndums. Molts dictadors es basen i s'han basat en referèndums per justificar el seu poder. Franco va fer diversos referèndums. Indepes catalanets: Clavadets, clavadets, clavadets.
    Ramon 14/06/2021 1:52 pm
    De tots els "arguments" dels darrers anys contra l'autodeterminació de Catalunya, jo crec que el més idiota de tots fou el de Jóse Montilla. O sia que "referèndums en feia Franco". Del tot lògic, que el faci seu aquest ruc que si perdés una neurona se'n quedaria sense.
     "els dictadures también facin referèndums" 14/06/2021 6:12 pm
     Només saps utilitzar arguments de merda entranyable @Ramon. Les democràcies també donen indults. Començo a creure que això de la neurona única és un temor que tens de perdre la raó definitivament.
    Ramon 14/06/2021 1:57 pm
    Et repto, quan vulguis, ruc, a argumentar jo per què els indults de Pedro Sánchez són com els de Franco i tu després ja perquè tots puguem riure ens argumentes la gansada de desacreditar els referèndums en general, com si les democràcies no en fessin!, pel fet que les dictadures també facin referèndums. Va, vinga, que riurem.
     No es debat amb escarabats com tu @Ramon 14/06/2021 6:04 pm
     No tens qualitat.
  Voltaire 14/06/2021 12:47 pm
  El gobierno i el rei signaran indults perquè Europa els ho exigeix per cobrar els fons Covid i tenen sessions que les perdran. No hi ha altra explicació. Res del que facin o afluixin els polítics d'aquí, compta. El tauler finalment és a Europa. No cal ni comentar la mani de Colón.
   Gonzalo 14/06/2021 1:28 pm
   Que Europa pasa de vosotros...es más, en el parlamento europeo aprobaron una moción que rechazaba las secesiones unilaterales dentro de la unión europea....
  FUERZA Y LIBERTAD CONSTITUYENTE 14/06/2021 12:54 pm
  Sabe lo que pasa que resperto hay, lo que no hay es tolerancia. Igual que vosostros no tolerais que se manifiesten contra los indultos, ellos no tienen tolerancia con los que si quieren los indultos. Yo soy partidario de no dar indultos, porque si se lodan a elllos se lo tienen que dara a todos que han cometido su primer delito, da igual que delito fuese.
  Gonzalo 14/06/2021 2:05 pm
  Grande Josep Pla: “El catalán es un fugitivo y, a veces, cobarde”. Pensaría en el pastelero loco?????
  valencia patriota 14/06/2021 2:10 pm
  si tens collons a creuar el senia pallaso indepre , vinga jo no soc el que dius pero m'has tocat els collons catalufo de merda sempre us hem tirat a hosties del regne de valencia i ara sera lo mateix, vinga creua el riu pallaso, d'una hostia tornaras no a catalunya, sino al nou planeta habitable paregut a la terra de alfa centauri, a 4 anys llum vinga passa el riu senia si tens collons ambesil que diem a ma poble, vinga home catalufo de merda vine al regne de valencia que aci sempre us hostiem i us aneu calentets jajajajajajajaja.
  valencia patriota 14/06/2021 2:15 pm
  vinga homenet pallaso indepre vinga ambesil, blalalaal no tens collons ni tu ni 100 mamarratxos com tu perque aci al regne de valencia no es com alli on teniu la gent atemorida, aci us hostiem tots els anys i us aneu calentets a la vostra p mierda de condadet, vinga a creuar pallasso, jo ja he ostiat amb amics meus patriotes a uns quants catalufos que vingueren a ma poble a tocar els collons u d'ells se n'va anar amb huit punts al cap si vens tu ambesil t'n aniras sense cap.
  Vol 14/06/2021 11:10 pm
  El gobierno i el rei signaran indults perquè Europa els ho exigeix per cobrar els fons Covid i tenen sessions que les perdran. No hi ha altra explicació. Res del que facin o afluixin els polítics d'aquí, compta. El tauler finalment és a Europa. No cal ni comentar la mani de Colón.
  valencia patriota 15/06/2021 9:26 am
  va mil home indepre catalufo creua el senia, pit i collons que diem al regne de valencia a l'altra banda estare jo i 100 patriotes valencians o mes vinga vine amb molta gent, i sobre tot per a no ser hostiat com tot els anys, els 4 catalufos de m que veniu a valencia, fes-te un segur de vida pallasso, per si de cas , per la vidua i els fills si es que tens viuda i fills que sou tan tarats que a lo millor, ni per aixo valeu, vinga mil homes.

Nou comentari