Espanya contra ningú

"Espanya va jugar a futbol contra un país que ells mateixos diuen que no existeix"

Hi ha vegades, poques, en què l’excés de nacionalisme incomoda fins i tot alguns dels propis usuaris. És el cas del partit que aquest dimecres va enfrontar la selecció espanyola de futbol amb el combinat nacional de la República de Kosovo. Els comentaristes espanyols de TVE van rebre un manual detallat –amb ordres arribades des del Ministeri de Cultura i Esports, per si hi havia algun dubte sobre la independència de la televisió pública– de com evitar referir-se a la selecció visitant, utilitzant una sèrie de circumloquis forçats que, en essència, consistien en el joc infantil de no dir mai Kosovo en referir-se a Kosovo. I així ho van fer, amb l’afegit que en el marcador de la pantalla Espanya (ESP) hi apareixia en majúscules i Kosovo (kos), en minúscules. El resultat és que Espanya va jugar contra un país que ells mateixos diuen que no existeix. No és la primera vegada que Espanya adopta aquesta actitud. A hores d’ara, per exemple, Madrid encara veta la participació d’un intèrpret de Kosovo al Festival d’Eurovisió.

Curiosament, l’entrebanc kosovar coincideix en el temps amb l’anunci de l’èxit en l’objectiu de vacunació de les autoritats de Gibraltar, que han aixecat l’obligació de portar mascareta pels carrers del penyal. Un fet que ha generat centenars de fotografies de turistes espanyols eufòrics per la normalitat sanitària en aquest territori britànic. Un fet que, naturalment, no hauria estat possible si Gibraltar formés part de l’Estat espanyol. Gibraltar, per cert, és membre de ple dret de la UEFA i, per tant, la seva selecció tard o d’hora es creuarà amb l’espanyola. En fi, que tot contra Catalunya. Inclòs aquell ridícul que Josep Tarradellas deia que no s’havia de fer en política.

Comentaris

  Doctor Strangelove 02/04/2021 7:49 pm
  Espanya és campiona del món, i tres vegades d'Europa. Som un referent futbolístic, de fet els que en saben diuen que els anglesos van inventar el futbol per a que el Madrid guanyés la Copa d'Europa. Així que un respecte, i més pels jugadors del Realíssim! Doc.
  Xavier 02/04/2021 3:45 pm
  Esperpèntic fins a l'infinit!
  La inexistent confederació catalano-aragonesa 02/04/2021 2:45 pm
  En 1137 Catalunya no existia, Barcelona si. La unió Aragó-Barcelona va ser dinàstica, matrimoni entre desiguals (una reina amb un comte) i Ramón es va integrar plenament a la Casa d'Aragó. El 1872 Antoni de Bofarull i Broca, va publicar en espanyol, no en català, l'obra "La Confederación Catalano-Aragonesa, realizada en el periodo más notable del gobierno soberano del conde de Barcelona, Ramón Berenguer IV: estudio histórico, crítico y documentado por D. Antonio de Bofarull y Broca, premiado por unanimidad en el Certamen abierto en 15 de diciembre de 1869 por el Ateneo Catalán". A partir d'aquest invent va començar el desvari fins avui.
   fat boy 03/04/2021 7:35 pm
   Es per aixo que els reis del Regne d'Arago son enterrats al monestir de San Juan de la Penya a Osca mentre que els Comtes de Barcelona i reis de la Corona d'Arago ho estan a Catalunya. Aixo de lo baturros que eren.
  Ramon 02/04/2021 2:38 pm
  Algú sap del cert si el (molt meravellós) missatge de la selecció kosovar és autèntic?
  Doctor Strangelove 02/04/2021 2:38 pm
  Efectivament, no són ningú, els vam guanyar sense baixar de l'autocar. Equips així són la vergonya de l'esport rei. Se'la hauria de prohibir jugar a res de res. Doc.
   fat boy 03/04/2021 7:39 pm
   Vols dir que son una mena d'Alcorcon?.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 02/04/2021 2:38 pm
  Valle Inclán en “Luces de Bohemia 1920)”: “España es el esperpento grotesco de la civilización europea”.
  Ramon 02/04/2021 2:35 pm
  Que meravellós que seria, que als espanyols els toqués alguna vegada el mateix grup que Gibraltar. Però seguríssim que no passarà mai. Hi va poder haver un Iran-USA en un Mundial. Però ja us hi podeu jugar pesoleres senceres que Espanya ha vetat que pugui tenir mai cap enfrontament oficial amb Gibraltar. Per tant, a l'hora de sortejar quin equip dels patètics va a cada grup ja de ben segur que aquesta trampa la fan.
  Las crónicas de los diarios españoles 02/04/2021 1:33 pm
  Espanya jugo contra nadie y ganó
  Ho ha dit Europa pel de la Lleida aragonesa. 02/04/2021 1:22 pm
  El Consell d'Europa demana a Aragó que tingui cura de la llengua catalana que es parla al seu territori. Demanen que s'inclogui a l'ensenyança amb la protecció deguda. Quin canvi amb aquests europeus que quasi no els reconec.
  Al de les 10:10 Franja, porció de terreny o territori 02/04/2021 1:08 pm
  La franja no es cap eufemisme. Els aragonesos també li diuen la franja o la franja oriental d'Aragó on si parla el català. Tanmateix si si parla català o que tingui més similitud que no pas amb el castellà, es que era de dominació catalana amb les seves vagueries. De la mateixa manera passa amb el mallorquí, i el valencià que ens entenem com si fos una mateixa llengua dels antics repobladors catalans. En quant a Lleida, només sé que Ramon Berenguer IV, Comte de Barcelona i Príncep d'Aragó fins a la mort de Ramir II, la va conquerir l'any 1150 després d'estar ocupada pels sarrains més de quatre-cents anys.
  Le recomiendo que visite cuando antes al oculista, Sr Cot 02/04/2021 12:56 pm
  La viga en el ojo podría provocarle un desprendimiento de retina.
  16
  20
  Respon
  Ricard 02/04/2021 12:02 pm
  El més divertit dels castellans és que quan juguen amb Gal-les no fan totes aquestes ximpleries racistes. I tot perquè els catalans existim, mal que els pesi. Rucs.
  Jo, ramader de vaques de muntanya 02/04/2021 10:18 am
  A quants ciutadans d'aquests meravellós país de democràcia plena fins el pap, s'ha demanat opinió per decidir si s'ha de reconeixer a Kosovo? Valgamdeu quin ridícul oferim al mon. Ja només faltava humiliar als kossovars.
  Pere 02/04/2021 9:53 am
  La federació de futbol del pais de la democracia plena 3- Kosovo 1
  Al de les 11:39. Tot depen del bàndol on ets 02/04/2021 9:22 am
  Eufemisme és dir-li al català dialecte del castellà o al català de la franja dir-li lapao. Eufemisme és dir-li al idioma castellà espanyol com si els altres idiomes espanyols no existissin. Tots els pobles del mon tenen drets universals legítims per molt que uns s'entestin en ignorar. Eufemisme es dir que Espanya té una democràcia plena.
  22
  10
  Respon
   Potser @Tot depen del bàndol on ets 02/04/2021 10:10 am
   Eufemisme és dir-li "franja" a l'Aragó oriental quan Lleida va ser una ciutat aragonesa fins 1300. El Segrià és "la franja". Eufemisme és dir-li català a lo qu'es parla a la Ribagorça quan els habitants d'aquesta zona diuen ells no parlen català; dir-li "lapao" no és un eufemisme, és una estupidesa. Eufemisme és el terme "poble català", etc... no acabaríem mai.
    Ho ha dit Europa pel de la Lleida aragonesa. 02/04/2021 1:21 pm
    El Consell d'Europa demana a Aragó que tingui cura de la llengua catalana que es parla al seu territori. Demanen que s'inclogui a l'ensenyança amb la protecció deguda. Quin canvi amb aquests europeus que quasi no els reconec.
    Al de les 10:10 Franja, porció de terreny o territori 02/04/2021 1:08 pm
    La franja no es cap eufemisme. Els aragonesos també li diuen la franja o la franja oriental d'Aragó on si parla el català. Tanmateix si si parla català o que tingui més similitud que no pas amb el castellà, es que era de dominació catalana amb les seves vagueries. De la mateixa manera passa amb el mallorquí, i el valencià que ens entenem com si fos una mateixa llengua dels antics repobladors catalans. En quant a Lleida, només sé que Ramon Berenguer IV, Comte de Barcelona i Príncep d'Aragó fins a la mort de Ramir II, la va conquerir l'any 1150 després d'estar ocupada pels sarrains més de quatre-cents anys.
     Típica empanada mental pròpia del nacionalisme manipulador 02/04/2021 2:26 pm
     1. Ramon Berenguer IV, Príncep d'Aragó fins a la seva pròpia mort al Burg San Dalmacio el 1162, no fins a la del seu sogre, va conquistar Lleida el 1149, però no la va incorporar al comtat de Barcelona; era un acapto personal; en 1150 es va casar a Lleida amb la futura reina d'Aragó Peronella. 3. El bisbat de Roda (antic de Barbastre) va passar a Lleida, el que confirma que Lleida es considerava aragonesa. 4. Els ribagorçans, que eren aragonesos des de temps de Ramiro I, es van negar a ser catalans; veure fur "Quod Ripacurtia". 5. Fixa't si Lleida és "La Franja" que la primera universitat de la Corona d'Aragó es va fundar en aquesta ciutat en 1325, perquè tant catalans com aragonesos la consideraven com a pròpia.
    Ricard 02/04/2021 11:55 am
    Et falla un detallet: el que els catalans diem quan votem, cosa que sembla que no et preocupa. I és que tothom té la sensibilitat que té amb el que pensen els seus (segur que seus, o estrangers?) ciutadans.
  LlunyDeCat 02/04/2021 3:47 am
  Una remarca pel que fa a l'ús de màscares després d'haver-se vaccinat: cal continuar utilitzant-les perquè malgrat haver-se vaccinat, hom pot contagiar altres persones. Hi ha menys risc però hom parla de probabilitats. Aleshores a Gibraltar l'estan cagant. Però és al.lucinant el debat a molts països en relació a les màscares. He sentit de tot i moltes bajanades. Fa 100 anys hi hagué la pesta de China i un metge jove xinès Wu Lien Teh format a Cambridge malda per convèncer els seus col.legues que la pesta és també pulmonar i que cal dur màscara. La població també ho rebutja (com ara !!!) fins que el Dr. Gérald Mesny visita l'hospital on hi ha els malalts sense màscara i mort uns dies més tard. Això crea una ona de xoc entre metges i població. I allà va començar l'ús de les màscares. Però els debats i les collonades actuals també es produïren durant la grip 1918-20 als USA on fins i tot hi hagué gent que anà als tribunals per anul.lar la llei de les màscares.
  16
  19
  Respon
  LlunyDeCAT i... lluny dels Espanyols 02/04/2021 3:33 am
  Els Turcs no anomenaven pas mai Kurds els habitants del Kurdistan Turc. Sabeu com els anomenaven ? Turcs de les Muntanyes. És sorprenent que els Catalans encara se sotmeten a aquesta Raça Espanyola (és com en deien els falangistes com Aznar als 70). Malgrat l'odi, els insults, boicots, humiliacions, agressions robatori diari, els Catalans continuen parlant Espanyol tan feliços. Ho troben normal. És el complexe de l'Esclau que explicava el filòsof romà Tàcit: "Els Esclaus parlen la llengua de l'Amo". Cal ésser ruc de mena per sotmetre's a aquesta nació repugnant que envileix tota Europa i baixa el nivell evolutiu de la Humanitat.
  Castella no accepta Kosovo. Catalunya si l'accepta 02/04/2021 12:24 am
  Dels 28 de la UE, cinc paisos no accepten Kosovo. Un ells es Sèrbia per raons obvies i els altres son Eslovàquia, Grècia, Rumania, Xipre i Espanya. El problema radica amb aquest estat medieval castellà hereus de l'univers i amo i senyor dels habitants de les quatre nacions espanyoles. No som els ciutadans els que hauriem de decidir si acceptem Kosovo com estat i no pas que decidís aquesta oligarquia arcaica d'un estat fallit a causa de la seva supèrbia? Quan diuen que a Espanya hi ha una democràcia plena, els arguments que fan servir son capciosos.
  Narcís 01/04/2021 11:45 pm
  No fou M. Rajoy qui digué si Gibraltar participava en no recordo quin Campionat .. espanya se'n sortiria i no ho feren pas ? PD : el mal duu això .. infantilisme i llàstima ( i aquests manen un estat ? i, allò pitjor, aquests volen manar una nació com la catalana ? ) !
  D'acord Senyor Cot, Catalunya contra ningú 01/04/2021 11:39 pm
  No dir-li Kosovo Kosovo no és tan diferent de no dir-li Espanya a Espanya i utilitzar l'eufemisme "estat espanyol" a TV3 des de la seva fundació. Llibre d'estil pujolista i tal.
  43
  93
  Respon
   Ricard 02/04/2021 11:58 am
   "Estat espanyol" NO és cap eufemisme. Espanya no existeix com a fet nacional, sino només com a Estat. I com a Estat es racta simplement de Castella racista-expansionista-annexionista... i prou. Trist, oi?
   Al de les 11:39. Tot depen del bàndol on ets 02/04/2021 9:22 am
   Eufemisme és dir-li al català dialecte del castellà o al català de la franja dir-li lapao. Eufemisme és dir-li al idioma castellà espanyol com si els altres idiomes espanyols no existissin. Tots els pobles del mon tenen drets universals legítims per molt que uns s'entestin en ignorar. Eufemisme es dir que Espanya té una democràcia plena.
    Ricard 02/04/2021 11:59 am
    El que en dius "eufemisme" jo en dic "imbecilitat d'inculte criminal", que és el que són els castellanistes.
  Lolai 01/04/2021 10:54 pm
  Estan bojos aquests espanyols!! Estan malalts d'odi. Hem de marxar d'Espanya al més aviat possible!! Segarem cadenes i marxarem de la gàbia espanyola!!
  Junqueras, gracias, español 01/04/2021 9:56 pm
  Sanchez es mes franquista que Franco, gracies generalisimo Junqueras de Sanchez. Qui vota junqueras es un puto espanyol. erc la falange i las jons deol PSOE.FRANCO
  Vjska Kosovo 01/04/2021 9:37 pm
  EL PAIS En els vuitè de finals de l'Eurocopa. Catalunya s'enfrontarà a la selecció del que queda d'un país que abans de perdre Catalunya es deia España però que en realitat només era Castilla capital Madrid on mai es posava el sol i que poc a poc van anar marxant tot quisqui i que si no canvien acabaran marxant fins i tot, ells mateixos perquè el ridícul que fan és tant monumental que ni els propis espanyol ho aguantaran.
  Gonzalo 01/04/2021 8:38 pm
  Por cierto, inutil.... España tiene vetada a gibraltar... Jamás, jamás, jamás se enfrentarán. Más que nada por que el nivel de la colonia británica no da para superar una clasificatoria.
   Ricard 02/04/2021 12:01 pm
   Si la independencia a Gibraltar la van crear els castellans er fotre als catalans! Quina colla de caragirades que sou.
   Jo 02/04/2021 8:56 am
   Bon dia, insultes a ta mare cabró. mitja merda
   @Gonzalo 02/04/2021 1:01 am
   Señor Gonzalo: Para jugar contra nadie i solo meter tres goles es una pirria, entendiendo que Kosovo no existe.
  Gonzalo 01/04/2021 8:35 pm
  Resultado final. 3_ -1. Líderes de grupo. Para todo lo demás, las tonterías de Salvadores y compañía.
  Observador 01/04/2021 8:06 pm
  Els espanyolets se'n foten de fer el ridícul. Al capdavall acaben sortint-se, no?. Ja veieu el cas que fan de les reconvencons de la Comunitat Europea.. I no els passa res.
   "Bona tarda, ciutadans i ciutadanes de la República Catalana!" 02/04/2021 12:52 pm
   Oh, yeah!!!

Nou comentari