El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escletxa de llum entre les ombres
  • CA

Un dels personatges més tenebrosos del règim espanyol, almenys a hores d’ara, és el fiscal Javier Zaragoza. Més cínic que fanàtic, Zaragoza només va necessitar un parell d’hores per respondre amb una negativa rotunda a la sentència del Tribunal de Luxemburs que donava la raó a Oriol Junqueras. Zaragoza és l’inventor recent d’una impostació d’independència dels fiscals respecte a l’Estat, una actitud que només fa referència a la repressió contra l’independentisme català, que ell considera ha de ser prioritària, fins i tot a costa de contravenir les decisions dels tribunals europeus.

 

Però el patriotisme d’aquest alt funcionari de l’Estat espanyol és molt selectiu. Com es va comprovar als missatges de Wikileaks, el fiscal del Tribunal Suprem era un dels enllaços principals de l’ambaixada dels Estats Units i va treballar activament per aconseguir que el cas de José Couso, el càmera de Tele 5 assassinat a Bagdad per les tropes nordamericanes, acabés en no-res. Zaragoza és un conspirador en favor del poder. Un miserable.

 

Ara s’ha sabut que la família de José Couso denunciarà davant el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg la indefensió judicial i el calvari moral en què han viscut tots aquests anys. L’Europa judicial s’ha convertit en l’últim refugi dels perseguits per la mesquinesa d’un règim que s’aguanta des de la foscor de les tenebres per on es mouen ombres com la de Zaragoza.

 

Bon Nadal i gaudim de les escletxes de llum 🙂

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa