El toc de queda, l’eina detestable del Procicat

"El Procicat sembla haver gestionat les restriccions des del prisma d’una família exemplar de model heteropatriarcal i amb els papers en regla"

El toc de queda és segurament l’eina de distanciament social més detestable de les que té a les seves mans el Procicat: implica mantenir en arrest domiciliari milions de persones en horari nocturn, privar-nos de la llibertat de sortir de casa amb la justificació d’un interès general superior. És també la suspensió d’un dret fonamental que fa mig any que dura. El Govern sosté que és una eina que ha demostrat ser útil en la lluita contra l’augment de contagis durant la pandèmia, però el fet cert és que sembla difícil fonamentar aquest argument amb dades concretes. És més, probablement també es podria afirmar a la inversa que el toc de queda ha estat el culpable de molts contagis, pel fet d’haver propiciat l’efecte contrari al que busca: més trobades que mai en entorns privats i tancats sense cap tipus de mesura de seguretat.

La darrera Setmana Santa ha demostrat que la ciutadania és curosa en les interaccions socials que manté, perquè en cas contrari no s’hagués pogut registrar un volum de nous casos controlat, com ha constatat el Departament de Salut. La mobilitat que hi ha hagut en aquest període festiu havia alarmat les autoritats quan va finalitzar el darrer pont i per això van advertir que l’infradiagnòstic de casos mantindria ocults contagis que començarien a brollar a l’informe diari de dades a mesura que s’anés completant el període finestra de 15 dies. Però finalment no s’ha manifestat cap doll imparable de casos, allò que els experts vindrien a qualificar d’explosiu, i que hauria desencadenat l’establiment de noves mesures restrictives a més d’una reprimenda de les autoritats cap a la ciutadania.

Això afortunadament no ha estat així i les mateixes autoritats ho han reconegut, afirmant que en les dades no s’ha manifestat cap “efecte Setmana Santa” i ara el que toca és continuar mantenint el pols per doblegar de nou la corba fent les coses bé: no es tracta de nou moure’s sinó de interactuar amb consciència. La limitació de la mobilitat com a factor que contribueix a reduir la interacció social de risc és discutible i qui digui que és la clau de volta per a la contenció de la pandèmia estaria bé que ho demostrés. El Procicat sembla haver gestionat les restriccions des del prisma d’una família exemplar de model heteropatriarcal i amb els papers en regla, deixant la resta de realitats desemparades. Si el Govern vol continuar mantenint-nos tancats a casa hauria d’aprofundir més en les raons per les quals li hauríem de fer cas. Fins el 9 de maig té temps a convèncer-nos.

Comentaris

  fat boy 20/04/2021 6:56 pm
  Pero aquest que es el cunyat d'algun manaia?. Es que sino no s'enten.
  Albert 20/04/2021 4:22 pm
  Heteropatrialcal? Ara veieiu Heteropatrialcalitat per tot arreu, alguns.
  Vendetta 20/04/2021 12:27 pm
  Ki som volem noms preparem les guillotines a les places dels pobles
  Fran BCN 20/04/2021 10:35 am
  Tot el què vulguis, però s'han.acabat les festes particulars fins les tantes de la nit de veïns joves incivics....
  Raül 20/04/2021 10:01 am
  La manera de reduir contagis és allunyar la gent, evitar que es vegi. Totes les interaccions socials presencial, ja sé que costa d'admetre però TOTES, impliquen un risc de contagi que generi cadenes de transmissió que posen en risc no només la vida de les persones que es troben si no també la de totes les persones que es trobin amb qualsevol d'elles els següents dies. Cada trobada social que no es produeix salva estadísticament parlant VIDES, o bocinets de vida per ser mes precisos. A partir d'aquí hi ha 2 opcions, el Bolsoranisme-Ayusisme i que es mori qui hagi de morir-se o tractar de salvar vides. Escolliu.
   Pedro 20/04/2021 11:16 am
   Que chorrada. ¿ Prefieres el procicat que mata a la gente de hambre? Educate un poco más que buena falta te hace, lee estadísticas.
  Català 20/04/2021 7:42 am
  Qui son aquests del PROCICAT és un misteri tan gran com qui son els que t'anomenen per anar a una mesa electoral. Son fantasmes.. sort que ara ja sóc massa gran. I, a més he acomplert la quota: 8 vegades.
  Pedro 20/04/2021 12:08 am
  No me lo puedo creer que NADIE pregunte QUIËN es el procicat ese. ¿ Que os pasa, la dosis de TV3 % es demasiada baja, o qué ? !! Estáis dormidos !!
  Vendetta 19/04/2021 11:33 pm
  Jutjemlos y a por ellos an arruinat la vida de milers de personas volem noms de akets tarats
  Pedro 19/04/2021 10:20 pm
  ¿ Quién es el procicat? Quiénes son y porqué se esconden los nombres.
   Vendetta 19/04/2021 11:34 pm
   Por 1 vez et dono la rao y aixo ke ets espanyol
    Pedro 20/04/2021 12:03 am
    ¿Yo español? Juas, juas, juas, juas. Me encatan tu conjeturas.

Nou comentari