El soroll de Pedro Sánchez

"És el factor 'gent', el que no té en compte o menysté l'antiquat Pedro Sánchez, que ho fia tot a la capacitat dels partits. I el soroll se li pot girar en contra"

Pedro Sánchez ha passat de fer-se l’estret amb els indults –que sempre han estat al cap de Miquel Iceta– a convertir-los en una superproducció antiquada en technicolor. L’espectador és, en gran part, el Consell d’Europa, que precisament aquesta setmana ha de votar l’informe sobre els presos polítics que costa tant de païr a Madrid. Com diu en una entrevista a El Món la senadora d’ERC Laura Castel, membre de l’assemblea de parlamentaris del Consell, aquest informe posa fi al relat que el problema de Catalunya és un afer intern espanyol. Que en un estat que pretén ser homologable dins la UE hi hagi presos polítics és un problema per a la UE, que fins ara ha intentat mirar cap a una altra banda.

Al marge dels canvis en el redactat de l’informe que intentarà aconseguir Espanya, l’embolic ja el tenen i, com més soroll hi hagi amb els indults –fins i tot al preu de l’enfrontament entre les dues Espanyes–, millor. Si pot haver-hi una orquestra filharmònica i un cor d’acompanyament, que hi sigui. En un teatre com el Liceu, que porta el l’adjectiu “gran” al nom.

Pedro Sánchez ja ha guanyat altres estira-i-arronsa contra el PP i contra els mateixos barons del seu partit i ara es proposa superar el pols dels indults. La seva aposta és dividir l’independentisme jugant la partida de la rivalitat entre ERC i Junts. És el que volia fer amb les eleccions del 14F, però ERC se li va esmunyir: primer durant la campanya, signant un compromís de cap mena d’acord amb el PSC per governar, i després pactant amb Junts. No era la idea de Pedro Sánchez.

Segons es van fer córrer sentir veus espanyoles autoritzades a orelles catalanes –sempre en privat–, el PSOE ambicionava un govern de la Generalitat amb només un dels dos partits independentistes que finalment l’han format. Un executiu que hauria tingut el suport directe dels comuns i indirecte dels socialistes. No va poder ser perquè no són els partits els que mouen l’independentisme, encara que moguin els fils del poder institucional. ERC és un partit que funciona com un rellotge, cohesionat i eficaç, i efectivament vol derrotar JxCat i Puigdemont de manera clara i irreversible, cosa que encara no ha aconseguit. Però, per molt que ho vulgui, té uns límits marcats pel seu electorat. És aquest factor, el factor gent, el que no té en compte o menysté l’antiquat Pedro Sánchez, que ho fia tot a la capacitat dels partits. I el soroll se li pot girar en contra.

Comentaris

  La victòria del independentisme 21/06/2021 8:35 am
  Un article interessant, i més ara que s'ha sabut que l'operació indults ha estat planificat milimètricament entre el PSOE i la cúpula d'ERC, d'esquena als militants i votants. I allí on els indults se'ls poden fotre on els hi càpiga en realitat hi ha un demanar-los de genollons, publicant el text prèviament acordat al diari prèviament acordat. Què baix ha caigut la cúpula d'ERC. Els militants farien bé de recordar que és un partit assembleari i renovar la direcció de dalt a baix. Poden confiar en qui els enganya amb tot el cinisme del món, venent la seva solució personal com una victòria del independentisme?
   GROC 21/06/2021 10:50 am
   "La victoria del......" Com tots els inutils supremacistes dien lo que han de fer la gent d'altres partits. Llumenra festo mira
    ... 21/06/2021 12:07 pm
    Groc, aprèn a escriure
  Donec Perficiam 21/06/2021 8:42 am
  Els politics no saben escoltar la gent, només a ells mateixos. El seu EGO no els ho permet. Aqui a Catalunya, l'únic que ha demostrat saber escoltar la gent, va ser Artur Mas....(i prou que ho va pagar) i que consti que mai no m'ha agradat aquest senyor, però li reconec molt de mèrit. A caspaña el Desgobierno mai ha escoltat ni escoltarà la veu del poble, ni el "seu" poble ni el de Catalunya encara menys. Per a Caspaña la gent són purament subdits que han de callar i obeïr sense ni obrir la boca i si ho fan, zasca!! cop de porra i a la presó. Caspaña sempre ha aborregat la seva gent i prou que ho hem vist durant el procés....dubto que la gent de Caspaña mogui un dit per res. La de Catalunya està massa cansada de rebre....
  Visca la terra 21/06/2021 8:52 am
  Al Liceu es va a escoltar òpera no a escoltar "paparrutxades" ni mítings polítics.
  El cantant Sànchez al Liceu 21/06/2021 9:50 am
  El cantant Sànchez cantarà un xotis madrileny i a regalans la seva versió de "Platero y yo"
  No se us pot fer cas indepes 21/06/2021 11:18 am
  Una cosa i tot lo contrari sempre ho interpreteu com win-win, mentre que la situació actual és lose-lose.
  606
  13
  Respon
  Doctor Strangelove 21/06/2021 4:26 pm
  En defensa d'en GROC, ell és el paradigma de l'independentista: una persona inculta, que no sap escriure en la nostra llengua, vella i que té tot el temps del món per escriure disbarats en aquest libel! Nois sou així el 99% dels indepres, accepteu la trista realitat! Doc.
  855
  1
  Respon

Nou comentari