El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dies de propina per al toc de queda
  • CA

El toc de queda decaurà a partir del dia 21. Finalment, els catalans recuperarem un dret fonamental quan conclogui un període administratiu, el temps que estipula una resolució del Govern perquè estigui en vigor la mesura. D’aquesta en concret en desconeixem els resultats reals perquè ha estat aplicada sense l’existència d’un aval científic, sense que ni el comitè d’experts que el mateix Govern té creat ho hagi demanat. S’entén que els científics puguin defensar tota mesura que suposi un límit a les interaccions, però només poden proposar en concret aquelles sobre les quals existeixi una evidència científica. El Govern ens ha dit reiteradament durant aquesta pandèmia que les decisions estaven avalades per raonaments científics, però en el cas concret de l’arrest domiciliari nocturn no hi ha manera que n’aparegui l’informe de resultats.

El fet és que el toc de queda va ser la mesura més dura per intentar frenar Òmicron, però la realitat és que finalment decaurà sense que la corba hagi estat frenada. Algú ja havia dit que Òmicron venia a ser més un tsunami que no pas una onada i així ha estat: la seva capacitat de transmissió ha passat per damunt de qualsevol mesura restrictiva cosmètica. La inutilitat del toc de queda és vox populi des de fa dies i de fet la mateixa presidenta del comitè d’experts del Govern, Magda Campins, ho va dir en una entrevista: no tenen cap dada que avali que aquesta suspensió temporal d’un dret fonamental serveixi per frenar contagis. Tot i així encara haurem d’esperar a divendres a que es faci justícia.

Precisament aquesta setmana en què el toc de queda ha de desaparèixer ha transcendit que el Govern ha dissolt el comitè d’experts en drets fonamentals que havia de fer un informe per avaluar com la gestió de la pandèmia havia afectat aquest àmbit. Terribles havien de ser els resultats si finalment ni tan sols s’ha considerat oportú fer-los públics. Sorprèn a més que el Govern anunciï a bombo i plateret la creació del comitè d’experts i després els deixi empantanegats amb les conclusions. Caldria que aquesta qüestió es recuperés, primer perquè va ser una decisió anunciada i després perquè evidentment és necessari fer un anàlisi d’aquest aspecte per futures pandèmies. Tothom sap que s’han fet coses malament, posem-ho negre sobre blanc i pensem les alternatives que facin que en el futur no tornem a ensopegar en la mateixa pedra.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 17, 2022 | 23:16
    Luisnomeacuerdo gener 17, 2022 | 23:16
    Anora los camisas pardoamarillas solo teneis que hacer un par de manis más y rematais la faena.
  2. Icona del comentari de: Narcís a gener 18, 2022 | 09:38
    Narcís gener 18, 2022 | 09:38
    I a qui nassos l' importa el toc de queda ( 1 a 6 de la matinada ! ) ? PD : això no desfà que negocis que viuen de la nit .. se'ls hagi d' indemnitzar o .. no hi són per això els diners rebuts d' Europa ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa