Després de la taula

“Catalunya ha retornat -com a mínim temporalment- a la plena condició de comunitat autònoma de règim comú”

Dos mesos després dels indults, Catalunya ha retornat -com a mínim temporalment- a la plena condició de comunitat autònoma de règim comú. Amb, només, dues excepcions. Una, l’exili i el front judicial obert fora de les urpes de l’ultrajustícia espanyola. I la segona, la taula de diàleg que es manté viva i se suposa que ha d’encarar el conflicte entre Catalunya i Espanya per la via del diàleg entre ambdós governs.

El fet és que el recorregut judicial a Europa és absolutament incert i està sotmès a uns ritmes encara més imprevisibles. No així la mesa de diàleg, que té data fixada per al 13 de setembre i uns interlocutors clars. Però que és un instrument que, per ara, té diverses mancances que el fan inviable. D’entrada, no hi ha ni hi haurà una oferta de l’Estat sobre un hipotètic canvi en les relacions entre Catalunya i Espanya. I el més important: La part catalana no té absolutament res que posar damunt la taula, especialment després que una part substancial de l’independentisme hagi renunciat, d’entrada, a qualsevol moviment de desobediència.

Aquest espai d’indefinició té l’ajuda decisiva de la pandèmia, que impedeix les grans mobilitzacions que han caracteritzat l’evolució política en els últims temps. És justament això el que fa possible la col·laboració autonòmica entre el Govern i La Moncloa. Un parèntesi que, tard o d’hora, es tancarà i retornarà el conflicte a una fase molt més avançada, amb un nivell d’exigència superior respecte a la classe política independentista.

Comentaris

  Clar 23/08/2021 11:09 pm
  Nova fase ennque s’hauran de canviar els politics independentistes, ara autonomistes. Les tesis de caire eclesiàstic d’ERC els dncongiran la base social i electoral.
   s’hauran de canviar els politics independentistes, ara autonomistes? 25/08/2021 1:31 pm
   Ja hem tingut polítics autonomistes els darrers 10 anys: Miss Catalunya i la seva costellada de 3 respostes, Fuigpelmón suspenen la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, i el pallasso Torra jugant amb pancartetes per acabar sempre obeint als Jutges. Els que hi ha ara està per demostrar si son indepes o autonomistes, de moment han alliberat els presos polítics i reactivat la taula per parlar de tot que ja es va carregar el pallasso Torra i ara boicotejan els corruptgents, PP VOX i Colon'os sense oferir cap alternativa millor.
  BondiaCatalunya 23/08/2021 11:39 pm
  Doncs esperem que no trigui dos anys.
  Narcís 24/08/2021 12:00 am
  És obvi que qui delinqueix .. per molt d' estat que sigui així com de maquillatge de solidaritat i igualtat és fumi .. delinqüent és/ continua sent ! PD : la qüestió és : tindran alguna vegada honor, dignitat, orgull, autoestimació i amor propi per a deixar de ser-ho ? Nota : clarament, no pas, atès que quan les han tingudes si àdhuc llurs armats canten ' a por ellos ' i, per acabar-ho d' adobar, d' altres ídem diuen d'afusellar 25.000.000 milions de " compatriotes " al seu rei i . . . no passà'ls - hi res de res ! Anotació al marge : allò que a aquestes alçades és prou clar és que per molt i moltíssim que faci Catalunya per espanya .. mai per mai serà reconegut, valorat, ni de bon tros, gens ni mica agraït ( a l' inrevés ! ) !
   Psiquiatra d'en Narcís 24/08/2021 9:21 am
   Recordi anar a dormir abans de mitjanit i pendre les pastilles de bon matí, abans de vomitar les seves incoherències i incongruències.
    Junqueras el FERROVIAL, del psoe.erc 24/08/2021 11:59 am
    Os presento al nostrat Sonat junqueras.ferrovial Per a ser un a autonomia normal també hem de tenir una quota de quinauis i sonats amb sotana A Catalunya superem amb escreix la quota mitjana gràcies als ferrovials i tontettw Perets.155, trolls corruptgents.d'erc.ferrovials del 10%
    Narcís 24/08/2021 6:05 pm
    Cállate, peggo sagnoso .. tu mejor habla es el silencio ! PD : si tu no defenses Catalunya .. qui la defandrà .. un hom d' Àvila o Casado o un hom de Madrid o Sánchez o un hom de Zaragoza o Lambán o un de Sevilla o Díaz o un hom d' Extremadura o Vara o un hom de Galícia o Feijóo o un hom de . . . . . . . . quan no paren de fúmer-la àdhuc no pocs que prosperaren a ca nostra per mor de mateix share ?
   Pere 25/08/2021 5:19 pm
   Narcís, tu deus ser parent d'aquell que signa com a Doctor Strangelove, abans Phil Philipps, oi? Teniu el mateix estil i la mateixa tara mental i com a bandera l'esquizofrènia. Espero que us curi algun veterinari aplicat.
    jordi 25/08/2021 9:50 pm
    Es el mateix pero passat pel psiquiatra jaaaaaaa
    Narcís ( Pere, t' has ben lluït .. però si ets català com Déu mana , tens perdó ! ) 25/08/2021 11:30 pm
    Només faltava aquesta . . posà' m a la mateixa alçada d' aquest anticatalà o anihilador de nostra gran nació catalana, nació duta a la decadència pel que fa a sa caracterologia o esència, així pel que fa a sa permanència i característica .. degut a aquest estat ( estat que no n' és gens ni mica d' espanyol que sí delinqüent fora mida negant el bé, la veritat, la raó i el dret natural català ! ) ! PD : altra vegada, si vols, compara'm a una fem que no pas, si us plau, mai per mai qui vol enderrocar nostra terra, nostres compatriotes i nostra ànima, ànima catalana, damunt , a ca pròpia o Catalunya/ PPCC !
     Psiquiatra d'en Narcís 26/08/2021 9:44 am
     Ho veu com fa el ridícul? Fins i tot els no professionals de la salut mental veuen la seva malaltia crònica.
      Narcís 26/08/2021 8:14 pm
      Tu psiquiatret - patufet : creus normal defora no sàpiguen : on fou el primer tren àdhuc pagat per qui ? on el primer cotxe i de quina empresa ? on el primer submarí que s' inventà ?on la demanda de 8 hores de treball i aconseguir-ho ? on el nom d' esquirol i per què ? d' on ser el primer reglament del mar ? d' on els manaies de força llocs de la Mediterrània àdhuc fundant poble a mateixa Grècia ? d'on sortiren munt reconquerint terres que diuen ser espanyoles ? d' on pila d' anècdotes històriques resta del món ? on . . . . . . . . . . qui . . . . . . . . . . . . . . . . del tot impossible transcriure-ho tot ací ! PD : per què ta espanya ho amaga tot, tot, tot. tot, tot , això quan no ho tergiversa ? Nota: vés- te' n a fer pinya amb els que foren contra Esquilatxe i continua llançant tes pixades i .. al carrer des de les finestres ! Anotació al marge : quan has vist un documental, verament documental, net, per tos mitjans espanyolíssims ells ?
  Luisnomeacuerdo 24/08/2021 12:16 am
  Salvador de tractoria pero aún o te nas enterado que sois una comunidad más del reino de España. Tienes que descansar más por las noches que tanta farra te pasa factura a tus delicadas neuronas de lazinazi. Eres mas tonto que el que aso la manteca.
   A Luisnomeacuerdo 25/08/2021 8:54 am
   Ja imagino que no deus tenir moltes llums, ni que sigui pel fet d'escriure tant en un diari de majoria independentista, només per poder insultar. Això de "Reino de España", amb una monarquia investigada a Suïssa per corrupció; evasió d'impostos reconeguda, car ha fet "regularitzacions" amb hisenda; comissions per la importació de petroli que segurament han endarrerit la transició energètica a l'estat, escàndols sexuals i amants que paguem entre tots i un llarg etc.. Noi, potser cobres molt per escriure estupideses, estàs a l'atur i no hi tens més remei. Si ho fas per convenciment, ets més curt que la màniga d'una armilla.
  Quina taula? 24/08/2021 12:25 am
  L'espai judicial europeu no és incert, o, ho és tant com vulgui cremar la seva poca credibilitat. La taula? Entre un esclau i un amo? Dialogar? Ets un esclau?
   iluminans... 25/08/2021 1:34 pm
   cap alternativa millor a seure i parlar de TOT? un altre coitus interruptos com quan el poc honorable batxiller va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat?
  Aragones el mesurador ee mamelles 24/08/2021 7:38 am
  Despres de la tauleta, en Peret farà un bon rot, i a continuar robant nòmines públiques la seva banda de mesurar mamelles pel sistema Ferrovial-Junqueras sa
   Os presento al nostrat Sonat! 24/08/2021 9:23 am
   Per a ser un País normal també hem de teniruna quota de frikis i sonats. A Catalunya superem amb escreix la quota mitjana gràcies als trolls ejpaÑolazos i corruptgents.
    2021 25/08/2021 9:48 am
    Diria que a actuacions traïdores iguals, adjectius iguals. Per tant, si "corrupgent" significa agafar-se a la cadira per cobrar un sou sense tenir ni qualificació ni ganes de treballar pel poble, mentir amb les promeses electorals, pactar a Madrid unes engrunes, ser servil amb el Rei o d'Espanya i fer de sicari detenint independentistes, col.locar familiars i amics en alts càrrecs (entre d'altres), si vols dir això, "corrupgent" s'ha d'aplicar a molts de l'antiga CIU i a molts de l'actual ERC (de què era la "C" final?) Potser que penseu en d'altres insults. Anar dient "corrupgent" mentre es detenen activistes per la independència, es pacta amb el PSOE del 155 i s'escolta en Rufián dir que no és independentista ni nacionalista, fa vomitar. Quina pena de nivell, noi.
   Junqueras el FERROVIAL, del psoe.erc 24/08/2021 11:59 am
   Os presento al nostrat Sonat junqueras.ferrovial Per a ser un a autonomia normal també hem de tenir una quota de quinauis i sonats amb sotana A Catalunya superem amb escreix la quota mitjana gràcies als ferrovials i tontettw Perets.155, trolls corruptgents.d'erc.ferrovials del 10%
  Aragones el mesurador de mamellesi omplir la seva butxaca fins dalt amb ferrovials com cal 24/08/2021 7:39 am
  Despres de la tauleta, en Peret farà un bon rot, i a continuar robant nòmines públiques la seva banda de mesurar mamelles pel sistema Ferrovial-Junqueras sa
   Peret, ja t'ha canviat els dodotis el teu papaito Oriol? 24/08/2021 11:36 am
   Os presento al nostrat Sonat junque4as.ferrovial Per a ser un a autonomia normal també hem de tenir una quota de quinauis i sonats amb sotana A Catalunya superem amb escreix la quota mitjana gràcies als ferrovials i tontettw Perets.155, trolls corruptgents.d'erc.ferrovials del 10%
  “Catalunya ha retornat -com a mínim temporalment- a la plena condició de comunitat autònoma de règim comú” 24/08/2021 9:18 am
  Si que hi ha tornat, des que un poc honorable batxiller va renunciar a la independència a finals d'octubre de 2017: Va trgar setmanes a donar el resultat de l'1-O, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmedat. És va carregar l'independentisme i esforços dels catalans i des de llavors tenim "la plena condició de comunitat autònoma de règim comú"
  Peret l'espanyol, el QUERIDO DE ESPAÑA.155 24/08/2021 9:26 am
  Erc es independentista com el psoe. Montilla era molt mes independentista que en Peret bufa.globos del papa junqueras. En Peret es el protegit pels jutges espanyols que estan molt contents amb el patriota espanyol.
  Peret, ja t'ha canviat els dodotis el teu papaito Oriol? 24/08/2021 11:37 am
  Os presento al nostrat Sonat junqueras.ferrovial Per a ser un a autonomia normal també hem de tenir una quota de quinauis i sonats amb sotana A Catalunya superem amb escreix la quota mitjana gràcies als ferrovials i tontettw Perets.155, trolls corruptgents.d'erc.ferrovials del 10%
  Independentista 24/08/2021 4:41 pm
  Doncs la cosa seguirà igual (o pitjor, que és el més segur). Perquè, de classe política independentista no h'hi ha.
  fat boy 24/08/2021 5:41 pm
  Van a la taula dels amos remenant la cua a veure si els llencen algun os per rosegar.
   Pel gordet 25/08/2021 1:37 pm
   Es molt millor suspendre la DUI en segons i fugir deixant-ho tot enmerdat, oi? Fàstic de devots corruptgents sense cervell...
    El 25/08/2021 3:48 pm
    Es molt millor viure 80 anys depenent de la independència i fugir d'estudi quan toca, oi? Fàstic de devots ERCorruptgents sense cervell...i el castellà oficial per obra i paraula de Junqueras, oi? Fes-t'ho mirar.
    fat boy 25/08/2021 5:27 pm
    No, el millor es refugiar-se al Montseny i defensar la independencia a peu i a cavall com van fer el Mossen i el Romeva fins a l'ultima gota de sang.
  Catalunya mai ha deixat de ser una comunitat autònoma espanyola 24/08/2021 7:02 pm
  No a tornat a ser-ho perquè mai va deixar de ser-ho. Deixi d'exagerar Sr. Cot i la distinció Espanya - Catalunya és pueril; no sigui infantil, sisplau.
   fat boy 25/08/2021 5:30 pm
   I Gibraltar es un poble espanyol.
    Bultaco 25/08/2021 9:52 pm
    I la ciutat italiana de l'Alguer és tan Països Catalans com Gibraltar un poble espanyol.
     fat boy 26/08/2021 8:50 pm
     Als de l'Alguer no els han preguntat que volen ser. Als de Gibraltar si, i dues vegades.
  Vendetta 24/08/2021 9:39 pm
  El millor sera penjar a tots els botiflers
  Si 25/08/2021 12:46 am
  Actualment a Catalunya, que et diguin hiperbentilat és un honor.
   hiperbentilat amb B de BURRO? 25/08/2021 1:39 pm
   tu no has estudiat a la escola catalana...
    Ercapullos en flor de españa 25/08/2021 2:01 pm
    De ruc, junqueras, somereta psoe.espanyolista
  Donec Perficiam 27/08/2021 11:26 am
  Doncs després de la taula res de res, com sempre, per variar, ens enganyaràn, s'en riuràn de nosaltres als morros i ens diran a tot que no, seguirem plorant pels racons maleïnt el Desgobierno de Caspaña, quan la culpa és nostre perque hem llençat a la paperera de la història un munt d'oportunitats per ser lliures i les hem deixat escapar com uns imbècils. Fins que els figaflors de politics que tenim, no s'en adonin que només hi ha un camí i no és el pacific ni el democràtic.... però tot arribarà.
  I tanquem la paradeta 27/08/2021 10:56 pm
  Desprès de la taula, la migdiada, que és molt cansat aixó de fer veure el que no és per rebre un miserable sou de polític venut

Nou comentari