Deixeu pencar als que més penquen

"El plantejament és força simple. Madrid salva el seu sector de l'hosteleria a canvi -amb tota probabilitat- d'oblidar-se d'extremar el zel en la detecció de nous casos"

A Madrid, l’alcalde es permet el luxe de demanar als ciutadans que surtin a dinar, a sopar o a prendre alguna cosa. Martínez-Almeida ha arribat a insistir, públicament, en què “tenim dret a fer una pausa i passar-nos-ho bé, amb totes les limitacions, i això ens exigeix anar a dinar, sopar o prendre canyes“. Tot plegat, presentat gairebé com la declaració universal dels drets del madrileny perquè, segons el seu alcalde, “els bars i restaurants són proveïdors de felicitat“. Total, que la capital espanyola és l’única gran ciutat europea on la festa nocturna ha continuat i continua en plena activitat, només limitada per algunes restriccions que són fàcils d’esquivar. 

 

El plantejament és força simple. Madrid salva el seu sector de l’hosteleria a canvi -amb tota probabilitat- d’oblidar-se d’extremar el zel en la detecció de nous casos. I si realment la vacuna de Pfizer és a pocs mesos de poder ser distribuïda, doncs el final de la pandèmia deixarà l’economia madrilenya en molt millor posició de partida que les d’altres territoris de l’Estat. Cinisme total amb premi per al més indecent.

 

A Catalunya, mentrestant, els autònoms i les empreses s’ofeguen enmig de la passivitat de les administracions. L’última ocurrència han estat els 2.000 miserables euros que ha ofert la Generalitat amb el procediment, insultant, d’aconseguir ser el primer en parar la mà en una web que, òbviament, ha caigut en qüestió de segons. No sé ben bé si els responsables polítics del Govern consideren que això és eixamplar la base o, potser, una confrontació intel·ligent amb l’Estat. Però, en qualsevol cas, ja n’hi ha prou de jugar amb els mitjans de vida de la gent que més penca en aquest país. L’economia ha de tornar a funcionar, amb tantes prevencions com es vulgui, o els cínics que manen a Madrid seran millor opció que la fredor indiferent dels de Barcelona.

Comentaris

  Gonzalo 11/11/2020 1:29 am
  Para esto querían controlar el estado de alarma???? Para joder al currela de a pie? Mientras tanto, ellos y sus secuaces siguen cobrando sus generosas nóminas, de 100.000 euros anuales. Poca vergüenza que tienen estos desalmados!!!!! Madrid, con medidas selectivas y quirúrgicas, reduce casos y muertes. Catalunya, a lo bestia, más casos y más muertes. Y la economía, hundida en la misèria. Eso si... La culpa de quien? De madrid, claro...... Sinvergüenzas!!!!!
  Jordi (Català i Suís) 11/11/2020 1:47 am
  Madrid podria esdevenir la Sodoma i Gomorra de la Bíblia si continua amb aquesta arrogància. Tanta negligència podria provocar l'arribada d'una mutació del virus molt més letal o simplement un altre virus SPLUS que fes una massacre. Tinc la sensació que Madrid ja està marcat.
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU ...¿ PER QUÈ A LA COMUNITAT LES COSES ELS SIRTEN BE Y A CATALUNYA NO ? AMB EL COVID 19 11/11/2020 6:13 am
  Per resumir .. COMUNITAT DE MADRID i CATALUNYA .. Pregunta ¿ QUI U FA BE i QUI U FA MALAMENT EN LA LLUITA CONTRA EL COVIF -19 ?.. ¿ SERBEIX DE ALGU TANCAR BARS i RESTAURANTS ? a Catalunya . CAL Pensar que a MADRID CELEBRARAN EL NADAL POR LO ALTO . Amb lo que diu el seu Alcalde he .QUE INVIDIA DONARAN ALS CATALANS ..Que aqui es veu no es podra Celebrar igual que a MADRID u faran .
  Lleida 11/11/2020 8:34 am
  O tots miris o tots cristians!!! Si allà hi ha mànega ampla, declaració no total dels morts per covid pq els catalans han de ser menys.!!!!!
  Doctor Strangelove 11/11/2020 9:23 am
  Avui, tots voldríem ser madrilenys i tenir el seny dels seus dirigents polítics. Llàstima que aquí, la colla d'hiperventilats, ninis, vells i tietes ens han deixat tot això al govern. En fi, uns van cap amunt i guanyen Champions i nosaltres ens quedem amb el Gamper devaluat! Doc.
  Narcís ( només faltava fúme'ns entre nosaltres .. a més, pencar més que assalariat per a butxaca d' anònim del carrer o massa sovint ' pistoler ' .. difícil ! ) 11/11/2020 8:34 pm
  Ras i curt : Quan s' acabarà : 1. l' espoli que sofreix Catalunya ? 2. el no acomplir allò pressupostat ? 3. posar traves a iniciatives/ lleis per a avançar ? 4. llançar fal·làcies fora mida contra els catalans ? i 5. voleu-nos desapareguts de mateixa ca nostra o com a mal menor esfondrats econòmicament ? PD : això n'és l' únic que passa així resta d' allò més normal !
  "Madrid podria esdevenir la Sodoma i Gomorra de la Bíblia" 11/11/2020 9:18 pm
  Així parlà la burra de Balaam.
  JOSEP EL AVI EMPRENYAT DE CARDEDEU .. EL 14-F .. TOC DE QUEDA .. TOT EL DIA DESDE LES 6 DEL MATI , FINS A LAS 10 DE LA NIT 11/11/2020 10:56 pm
  CATALANS y CATALANES .EL GOVERN CATALÀ Nos AMARGA LA VIDA Ens fa patir FEN PROBIN LA SEVA MEDECINA .EL DIA 14-F ELECCIONS CATALANES ..FEU TOT DE QUEDA DE DIA .Si vol DIR NO SORTIR DE CASA EN TOT EL DIA .." ¡ NI PER ANAR A VOTAR ! " FEM PUJA LA ABSTENCIÓ ¿ HUS Y APUNTEU ? ES POSARAN MOLT NERVIOSOS ELS POLITICS Si ningu va a los colegios electorales
  Pepix 12/11/2020 12:32 am
  Perdó, qui més curra aquí és l'obrer de tota la vida, si no és que es troba a l'atur. Qui hagi triste ser autònom, que siguió capaç de sostenir-ho i no vagi pidolant al papà estat, a qui, d'altra banda, tant odia i menysprea.

Nou comentari