Centrem-nos en la recuperació… de la Cambra de Comerç

"Una campanya que tractarà d'impedir que la majoria de 74 diputats es materialitzi i intentarà recuperar el control d'institucions com la Cambra de Comerç"

Bé, doncs ja tenim la resposta estratègica de Madrid i l’unionisme de províncies al 52% del 14F. Enmig de la crisi pandèmica els altaveus del règim han començat a repetir, alt i fort, que Catalunya està en decadència i que aquesta davallada és culpa única i exclusiva de l’independentisme, tant des del punt de vista social com de l’institucional. El moment no és casual, la pressió s’ha incrementat al màxim en el moment en què els partits estan negociant un nou Govern que dependrà, inevitablement, del suport de la CUP, el partit que més ha crescut -amb diferència- dins del bloc independentista.

L’excusa són els aldarulls contra l’empresonament de Pablo Hasél i les imatges de vandalisme contra els aparadors del centre de Barcelona. D’aquí l’oportuna convocatòria de l’acte “Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació“, un conglomerat de sigles -encapçalades del Foment i Pimec- que han redactat un manifest signable, en la seva literalitat, per gairebé tothom, però que silencia qualsevol referència a la repressió de l’Estat, a les lleis de sobreprotecció de la monarquia borbònica que són la causa de les manifestacions, o ni tan sols al dèficit fiscal que encara es pot agreujar a partir del repartiment dels crèdits i ajudes provinents de la Unió Europea. En definitiva, res que no pugui ser aplaudit a Madrid.

Tot plegat, una campanya que tractarà d’impedir, com a objectiu immediat, que la majoria de 74 diputats es materialitzi políticament. I que, a mitjà termini, intentarà recuperar el control d’institucions importants com la Cambra de Comerç de Barcelona (“centre-nos en la recuperació”, diuen), a qui ja han aconseguit arrossegar al primer acte públic d’aquesta ofensiva. Derrotat l’unionisme al camp obert de les urnes, l’establishment mou els engratatges a l’ombra.

Comentaris

  Realizar tat 05/03/2021 4:06 pm
  A veure sentir Cot, la majoria de catalans q han votat indepe, prové de zones poc industrialitzades, badicament la catalunya profunda, agrícola i ganadera, un 20% del pib catala, son mes gent per votar, si, pero els q menys aporten a l,economia total, pero q decideixen per tots, garrulos nivell pro
  20
  11
  Respon
  oriol 05/03/2021 1:30 pm
  Aquests només són els majordoms de Madrid, els que manaven als mossos per ordre de l'amo i que no veien que ells també eren uns mossos. Ara l'amo els ha dit que facin aquest manifest de la mateixa manera que el 2017 els van dir que traguessin les seus de Catalunya. Volen reconstruir el país? Que es deixin de política barata (els espanyolistes han perdut les eleccions, punt i final) i de llepar el cul al preparao i es concentrin en fer més competitives les seves empreses, en innovar i en exportar. En fer d'empresari, en resum.
  Canadell és una vergonya com a ésser humà 05/03/2021 1:29 pm
  Mira com JxCash ho amaga ara. Que Canadell arribés a president de la Cambra de Comerç de Barcelona embruta la Cambra, a qui el va promocionar i a qui el va votar. L'economia no pot estar en mans de gent com l'ANC. Que no es repeteixi la mateixa misèria, sisplau.
   Roc 05/03/2021 1:33 pm
   I tu què collons saps? Com si l'economia en mans de qui està ara (Ibex i altres xupòpters) fos per a tirar coets. Catalunya no té cap futur dins d'Espanya, i el futur d'Espanya a trenta anys vista és ser com l'Argentina però sense recursos naturals. No t'agrada sentir-ho? Doncs et fots.
    Doctor Strangelove 05/03/2021 4:51 pm
    Roc és una pedra, suposo que el pare de l'individu era prou intel·ligent que al veure'l néixer ja va decidir el nom. Doc.
  Ramon 05/03/2021 12:43 pm
  Avui el doctor ens diu que independència igual a misèria. Home, això seria si la Catalunya independent estigués governada d'acord amb el format de majories que voldrien ERC, la Comuna Pudent i la CUP. Llavors, sí, que per descomptat, que això seria com la Veneçuela chavista en un vist i no vist (mediàticament i escolarment ja ho és bastant avui dia). Però es tracta que la Catalunya lliure no sigui així. Es tracta que no s'assembli gota al projecte per Catalunya d'aquests sabatots. I bo i sabent que, romanent dins Espanya, l'hegemonia ideològica de tot aquest festival d'animalades la tenim més garantida encara perquè eixa lacra té relació directíssima amb la suma de resistència nacional més manca d'estat propi.
  ferran 05/03/2021 12:12 pm
  Em recorden els comissaris polítics de l'església espanyola CEE. Uns paios que durant anys i anys han callat de la manera més miserable com l’estat ha exportat armament a dictadors sabent que el poble pagaria les conseqüències. Aquests empresaris fan el mateix. Per mantenir els privilegis de cortesans, han de llepar el cul al poder i callar l’espoli que pateix Catalunya. Mai els veureu denunciar el pressupost militar, ni la violència judicial contra demòcrates. Tampoc el xollo basc/Navarrès o Andalús que ens arruïna. etc etc.
  Ricard 05/03/2021 11:12 am
  Vergonyosa i barroera concentració la d'ahir.
  Narcís 05/03/2021 10:50 am
  Sí no respecten allò demanat per la sobirania popular o democràcia .. què nassos respectaran ? PD : i més, quan saben tot haver estat provocat per aquest estat de 15 anys ençà ( per no recordar de més anys enrere amb una sembra de zitzània contra allò català, contra Catalunya, que clamava al cel ! ) .. tot per voler passà'ns - e per davant àdhuc esfondrà'ns -e d'allò més, tot plegat, maldat en sa màxima expressió !
  Albert Berrio 05/03/2021 10:07 am
  Efectivament, l'acte dels empresaris no és més que una crida a la rendició de l'independentisme. El manifest demana abandobar la confrontació als represaliats, no als que practiquen la repressió, i demana diàleg no als que es neguen a parlar sinó als que ho demanen. Parlar de l'autodeterminació, és clar, que és el tema sobre el qual gira el conflicte. Parlar d'altres temes no serveix per resoldre el conflicte.
  Georgiana 05/03/2021 4:35 am
  Us recomano veure aquest video de la plataforma Octuvre.cat. Explica el joc brut de diversos polítics, empresaris, mitjans de comunicació i patronals per impedir la formació d’un govern independentista a Catalunya. Després que l’espanyolisme tornés a perdre les eleccions, el PSC i els seus aliats “intenten guanyar" a través de criminalitzar els aldarulls i la CUP. https://www.youtube.com/watch?v=S4dE_2jtNXg&feature=youtu.be
   Doctor Strangelove 05/03/2021 6:58 am
   L,independentisme és misèria, però no tan sols econòmica, ho és sobretot moral. Quan els diners diuen que no el volen, ens estan avisant de la deriva on ens porta. Voleu un país arruinat, i no enteu que un només és lliure quan té la butxaca plena de calers. En fi, pobres i incultes! Doc.
    Doctor Strangecadavegadamessenil 05/03/2021 9:14 am
    Doctor ( no se de què) cada vegada que escriu es nota l’edat que te... hauria de començar a cercar residència i començar a fer exercicis de psicomotricitat, que llavors costa de recuperar la forma...
  Endavant 04/03/2021 11:25 pm
  Ells tenen molt clar el què volen, ara cal que nosaltres també ho tinguem clar i lluitem per aconseguir la llibertat.
  Victor 04/03/2021 11:16 pm
  Són tant inútils i se'ls veu tant el plumero que no aconseguiran res. Ja han fracassat amb operacions ridícules com el globus de Ciutadans, Valls, el Foro Puente Aéreo ( quasi tots tenen la seu a Madrid, ja. No cal que volin)

Nou comentari