Catalans castigats per la doble pandèmia

"Som un país enfonsat en una situació d'incertesa i amb un horitzó indefinit i tèrbol des de fa uns quatre anys"

Des de fa gairebé un any els catalans compartim pandèmia amb la ciutadania mundial. Una situació que ens sotmet a un estrès extra que pot tenir afectacions en les nostres vides més enllà de la vessant sanitària, també en la laboral, financera o mental. Cal dir però que, a banda d’aquesta pandèmia, els catalans s’han vist sotmesos a una situació d’estrès polític extra de forma continuada i sense treva des d’abans de l’1 d’octubre del 2017: som un país enfonsat en una situació d’incertesa i amb un horitzó indefinit i tèrbol des de fa uns quatre anys. Els catalans tenim un problema amb l’estat espanyol, que no admet la possibilitat de buscar una sortida pacífica a les reclamacions de milions de persones i respon amb repressió a tota aspiració, però també a nivell intern el tenim amb uns partits polítics immersos en batalles intestines i domèstiques que només interessen als seus mateixos protagonistes i a un grapat de militants més.

En aquest context arribem a una campanya electoral on els continguts dels programes haurien d’aportar solucions tangibles a les principals preocupacions de la ciutadania. Serà un error centrar la discussió en picabaralles. Tot i reconèixer l’evidència dels límits de Catalunya a nivell de recursos, a causa d’una economia poc robusta i la dependència d’un estat que no l’afavoreix gens, cal que els partits superin el lament. Després de transitar quatre anys a les palpentes, amb tots els instruments de la nostra sobirania curtcircuitats per l’estat, cal apostar per la concreció, per l’acció, pels fulls de rutes transitables i no pas per les dreceres que ens condueixen a un cul-de-sac. No cal que ens repeteixin constantment que l’estat espanyol és molt dolent, perquè ja ho sabem. Volem escoltar la resposta a una pregunta senzilla: i què penses fer davant d’això?

És molt important que els catalans tinguem la possibilitat de deixar de tenir la sensació perpètua de pèrdua de temps perquè el calendari avança i no s’assoleix cap meta. Hi pot haver superobjectius, però el camí fins a aquest superobjectiu es compon de molts objectius intermedis. La pandèmia de la Covid-19 ens ha condemnat a un temps mort a tots de cop, per tant encara es fa més forta la necessitat que les persones tinguem la sensació que destinem tota la nostra energia en allò que doni fruits i que tinguem temps a gaudir-ne.

Comentaris

  Narcís 26/01/2021 2:46 pm
  La pregunta és : davant d'estat sense vergonya democràtica ni humana ni cristiana àdhuc agressiu, violent i amb ganes de practicar tir al blanc . . . com respondre? PD : potser amb una marxa senyerena ..made Marroc ?
   I què fareu, pringats? 26/01/2021 5:28 pm
   Una marxa des de casa vostra a la de la tieta com a Sant Esteve?. Ningú es donarà compte de què cony esteu fent.
  Narcís 26/01/2021 2:35 pm
  La pregunta clara i senzilla és : què pensem fer davant agressivitat, violència i àdhuc armes/ armament de foc de persones que, ras i curt, matarien rere pretext legal regirat/ depravat quin fos ? PD: aquest estat no té vergonya ni democràtica ni humana ni cristiana .. delinqüència pura !
  Ricard 26/01/2021 2:06 pm
  Els partits són com la societat a la que representen.
  La pandèmia del COVID-19 la veig 26/01/2021 1:59 pm
  L'altra qu'anuncies no. T'expliques com el cul, noi.
  ciutada del mon 26/01/2021 1:38 pm
  home un indepre que parla de covid pandemia i del dia a dia ,i no un hiperventilat com xarnego cotalelo, l'alexandre, el espot , o l'altre xarnego diez rodriguez que nomes vomitan bilis , odi i merda, i xenofobia i que presuntament ratllen en fets delictius, en fi a aquest al menys li preocupa el dia a dia dels catalans , i no tant questions etnico identitaries.
  sro284 26/01/2021 12:26 am
  En resumen: La independencia no existe idiota! Juajuajuajua Os dejasteis inflar la cabeza con sueños infantiles de Adapandansiaaaaa! Sin barricadas no hay paraíso! Estáis dispuestos?... no? Pues cambiar de temita ya que sois unos pesados, venga a ver el NETFLIX a casa! Confinados! Juajuajuajua
  38
  153
  Respon
   Tienes muy pocos argumentos... 26/01/2021 10:06 am
   ... y por lo tanto muy pocos recursos. Luego tienes que insultar porque no sabes por donde seguir... Fàstic de gent! Fàstic de país!

Nou comentari