El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Autovigilància en la contractació pública
  • CA

La gestió dels contractes de manteniment dels camions dels Bombers de la Generalitat està sota sospita des de fa uns mesos, com destapa avui aquest diari. Un garbuix difícil d’aclarir amb un sistema de pagament difícil de justificar s’acumula des de fa anys i la primavera passada, al final del seu mandat, ho va detectar i ho va voler investigar l’aleshores conseller d’Interior, Miquel Sàmper. Un correu electrònic intern va fer saltar les alarmes a la direcció general d’Emergències i es va obrir una informació reservada. Com que ni així se’n va poder treure l’aigua clara, el cas va acabar en mans de la fiscalia, que l’ha enviat a la fiscalia anticorrupció de l’Audiència Nacional.

Es tracta d’un cas en una fase inicial de la investigació i sobre el qual encara no se sap si es tracta d’un nyap administratiu de grans dimensions o si algú està traient profit de la falta de control sobre diners públics. El que està clar és que s’ha d’investigar i que el fet que hagi sigut la mateixa conselleria la que ha pres la iniciativa és el camí correcte. Òptim seria que el desastre no s’hagués produït, correcte és que s’hagi detectat i que s’investigui.

La contractació pública, terreny abonat durant anys per a la corrupció, necessita transparència i rigor. Ja no s’accepta cap ombra de sospita. La societat catalana és cada vegada més exigent en aquest sentit. És un indicador d’una democràcia avançada que sigui així. Per això l’autovigilància és cabdal i imprescindible. Només amb denúncies i xivatades que arriben anys després no es canvia una pràctica perversa que fa impossible la confiança en les institucions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pidamos consejo a la Sra Borràs a novembre 14, 2021 | 21:36
    Pidamos consejo a la Sra Borràs novembre 14, 2021 | 21:36
    Es una autoridad en la materia.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 15, 2021 | 09:33
    Gonzalo novembre 15, 2021 | 09:33
    Pueden preguntar a la trapis su experiencia.
  3. Icona del comentari de: Narcís a novembre 15, 2021 | 12:03
    Narcís novembre 15, 2021 | 12:03
    Ser com som dessota estat corrupte, malbaratador, gastador i fatxenda fora mida .. ensems amb ensabonador mitjançant diners públics de fàctics fora mida .. no n' és d' estranyar ens esquitxi nostra manera de ser de tant en tant ! PD : només cal veure qui forma/ conforma institucions bàsiques ( i d' altres ) que havent de ser model, exemple, de la moral, de l' ética, de la dignitat, de l' honradesa i mateixa justícia . . . són tot el contrari .. no debades aquest estat sempre serà el cul d' Europa !
  4. Icona del comentari de: Junqueras, corrupció católica legal a novembre 15, 2021 | 16:47
    Junqueras, corrupció católica legal novembre 15, 2021 | 16:47
    Junauerascontracta al seu germà per 7 milions, i no s'investiga res de res. Junqueras ESTRAPERLISTALEGAL prgotegit pef la justicia, quins collons mes borbonics d'erc.
  5. Icona del comentari de: JordiP a novembre 15, 2021 | 19:29
    JordiP novembre 15, 2021 | 19:29
    El Gonzalo i la seva colla de col·legues prefereixen la coddupció ben feta. Per exemple, els 25 milions que van desaparèixer quan la Botella va vendre un grapat de pisos socials a un fons voltor. És clar, ella ho tenia bén organitat amb els seus amics i els jutges l'han exonerat de tota responsabilitat. Però, i els milions, què?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa