Algú treballa el pla B?

"Qui ha assumit la via de la negociació amb el PSOE és qui ha de tenir una resposta en cas de fracàs o engany"

Políticament, pot semblar raonable esperar els resultats de la negociació entre el govern espanyol i la Generalitat. És una partida a diversos nivells que, en teoria, ha de mostrar algun resultat al cap d’un parell d’anys, moment en el qual es revisaran els acords que van fer possible el Govern actual. Ara bé, passat aquest termini el que ja no serà acceptable és que els partits que han participat en aquesta estratègia -ERC, singularment- arribin al cap del carrer no només sense resultats, sinó essent incapaços de proposar i executar una alternativa clara i viable.

Qui ha assumit la via de la negociació amb el PSOE és qui ha de tenir una resposta en cas de fracàs o engany. Més encara quan el conjunt de l’independentisme, ERC inclosa, s’acostuma a mostrar escèptic davant la hipòtesi d’una proposta per part de l’Estat. Però contemplar aquest supòsit voldria dir treballar des d’ara per la recuperació d’una estratègia de confrontació i desobediència que sigui capaç de tornar a mobilitzar les bases de l’independentisme. I això no està passant.

Fora inacceptable que es repetís el fenomen de les tristament famoses “estructures d’Estat”, un argument de propaganda que, en realitat, encobria una barreja d’inacció i impotència per part del Govern que, en paral·lel, encara ara continua essent el que ha arribat més lluny en la reivindicació de sobirania. En definitiva, dos anys passen ràpid i aquest país no pot ensopegar més vegades amb una paret que es veu de tan lluny.

Comentaris

  fat boy 27/07/2021 10:35 pm
  El que hem de fer es licenciar tots aquests independentistes d'opereta d'una vegada.
  pepe 27/07/2021 10:42 pm
  a quién hay q desobedecer?
  BondiaCatalunya 27/07/2021 10:43 pm
  Aquest és el punt exacte de la situació. Ho era tres mesos enrere, ho és ara i ho serà en el futur. I tots els actors polítics del país hi poden estar d'acord. Per tant, per quina punyetera raó no s'està fent res ? La resposta correcta a aquesta pregunta és la clau de tot.
  Pilipili 27/07/2021 11:09 pm
  Una gran estafa oi ERC? Em van dir que tot estava previst!!!! Mentiders!
   Estafes i mentides 28/07/2021 4:14 pm
   Costarà superar els 10 anys de prucessisme corruptgent cap enlloc. Especialment al batxiller foll que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat...
   Observador 28/07/2021 4:16 pm
   Per a mi la gran estafa han estat els últims q0 anys de prucessisme corruptgent cap enlloc, especialment el batxiller que va suspendre la dui i va fugir deixant-ho tot enmerdat.
  Luisnomeacuerdo 27/07/2021 11:45 pm
  Salvador de tractoria, el plan b, es el 155 plus forte, y como buen fascista independentista que eres no querrás que os caiga otra vez. Vosotros mismos.
   Yo 28/07/2021 12:37 pm
   Luisnomeacuerdo, tienes una viga en el ojo y por mucho que te la frotes, no se te va
   Jordi Briz 28/07/2021 4:12 pm
   El fascista és aquell partidari d'oferir la possibilitat de celebrar un referèndum on els no independentistes puguin votar no a la independència.?. M'agradaria conèixer aquests que anomenen feixistes als altres (en aquest cas als independentistes). En fi...
  Georgiana 28/07/2021 1:37 am
  Que tinguin el llibre blanc a punt amb els actius i passius ben clars i el full de ruta a seguir amb els noms de les persones internacionals escollides per l'arbitratge. S'ha acabat el bròquil.
  Doctor Strangelove 28/07/2021 8:52 am
  Sí clar, per què no ho fas tu, tros de homeless? Mira que n'arribes a ser de gandul! Escrius un pseudo-article de quatre línies i vols arreglar el país. Però qui coi tria aquests talossos en aquest libel? Doc.
   Qui paga mana! 28/07/2021 4:12 pm
   I aquest pamflet ha estat subvencional pels corruptgents des que va neixer, a través del Departament de la Presidència com anuncien al peu de pàgina.
  Miren 28/07/2021 8:55 am
  Per alguns la seva Ítaca era aquesta: el poder. No crec que amb aquests poguem arribar gaire més lluny. No vull dir que poso tots els polítics al mateix sac. Encara crec amb alguns. Els hi demano peró, que almenys cuidin el lleguatge, perque ara que ja ens hem despertat hi veiem molt més clar i entenem quan ens volen enredar. Millor dit, alguns plantejaments que fan son realment ofensius, com ara el que va dir la consellera Vilagrà sobre l'autodeterminació. I no en tenim prou en paraules, 'no volem les engrunes' com ha dit la mateixa consellera. No volem alguns traspassos a l'estil de rodalies, ni la tercera pista, ni els jocs olímpics, ni una constitució 'a l'espanyola'. Siguin valents, que no és una qüestió personal ni de partit.
   Ítaca? 28/07/2021 4:10 pm
   Quan manavan els corruptgents sempre donavan voltes a Ítaca però en 10 anys no van voler entrar a port, pregerian prUcessar cap enlloc i anar cobrant.
  Marc 28/07/2021 10:17 am
  Per desobeir no cal esperar la classe política, és una posició còmode de l'estil "que em portin la independència a casa". O es que els objectors de consciència van esperar algú? Els que hi estiguin a favor que s'organitzin i ho apliquin.
  Francesc 28/07/2021 10:54 am
  Govern espanyol i govern de la Generalitat? Siguem coherentes i valents: govern espanyols i govern català. I per favor no torneu a dir que ER, és independentista...
   per favor no tornis a dir que'ls corruptgents son indepes 28/07/2021 4:20 pm
   en 10 anys hem tingut la costellada de Miss Catalunya, la suspensió de la DUI en segons amb fugida i deixant-ho tot enmerdat del batxiller, i les pallassades de Torra fins que va finiquitar la legislatura i no va convocar eleccions.
  Donec Perficiam 28/07/2021 12:04 pm
  ERC es comporta com un adolescent que sap que no aprovarà el curs perque els professors el tenen clixat a la llista negra, però enganya cada vegada als pares dient que farà els deures, treballarà i estudiarà fort. Els pares potser s'el creuràn una o dues vegades i voldràn fer-li confiança novament, però a la tercera el castigaràn retirant-li els privilegis. Fins ara ERC no ha purgat els enganys repetits i al contrari potser del que s'esperaven, ha pujat en escons. Per aixó si ens va colar un gol una vegada ara ens foten la llufa de la taula de dialeg, sabent que no en sortirà ni un bunyol de vent. Ja els arribarà la purga....espero....
   Per enganys 28/07/2021 4:08 pm
   Costarà superar al batxiller foll que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat. 10 anys de processisme corruptgent, ERC en el primer mes de presidència ha alliberat els presos polítics i reactivat la taula de diàleg. Enveja?
  Pla B? 28/07/2021 4:05 pm
  Quin era el pla B dels corruptgents? Suspendre la DUI en segons i fugir deixant-ho tot enmerdat? Cot, el feia més professional i menys mamporrero dels prUcessistes, però està clar que per alguns qui paga mana.
  LLARENA dPENA 28/07/2021 5:15 pm
  Estem en periode de vacances i per tant, no n'hi ha cap "ment illustrada" fent el que s'hauria de fer. Ni per part d'ESGERRO AUTONMISTA de CAT, antiga ERC, ni per part de JxCAT. Per part d'ESGERRO estic absolutament segur, i per part de JxCAT, tinc poques dubtes. Tant uns com altres son uns carallots que non fan mes que mentir. Sentir l'Aragonés, i ara a dúo amb en Junqueres, omplin-se la boca cada dia a TV3 amb la paraula independéncia quan tots sabem que no tenen cap intenció de fer res és insultant, tratan.nos d'idiotes als CAT. I per part de JxCAT, menys o menys igual atés que mai diuen res en contra d'Esgerro alhora que asumeixen tota la merda de l'altra banda. Si l'Aragonés és pensa que no anan a aquesta reunió fantàstica de les autonomies és plantar cara i posar-li cullons al tema, l'idiota ès ell. No el poble de CAT.
  Narcís 28/07/2021 5:51 pm
  Bah , tractar amb aquesta gent és tractar amb PP o VOX o C's o . . . àdhuc pitjor, n' és tractar amb ningú, amb uns no ningú ! PD : PSOE no té personalitat ni valor . . o, potser, senzillament feixets/ malvats jugant al frau de l'amor fratern ( només cal veure quin personal el forma, el conforma o Pages .. Lambanes .. Sultanes .. Vares .. . . . . . i. què dir- ne, dels vells vivint de collons sense fotre brot !
  DON JUNQUERAS DE ESPAÑA, ARRIBA!!!!! 28/07/2021 6:11 pm
  El pla B de Don Junqueras es el TRIPARTIT3, PSOE,ERC.COMUNA.WC. Tothom ho sap, i els votants d'erc esel que volen
  Jodido Tururull 28/07/2021 7:59 pm
  Bájate del guindo, cualquier opcion humeda para ti pasa por la "soberania del pueblo español" y la consecuente legaldiad, las asimetrias (conseguidas en despachos por simbiosis entre la mi er da de politicos que tenemos) no tiene recorrido.. y para las ileglidades están los jueces...y las fuerzas de seguridad (incluidos Mossos de Escuadra) Game Over CATETO! salvo que sondeis a la via legal, es decir convencer al resto del pais.. Todo el resto es retórica para vender humo y poder comer de el.

Nou comentari