L’aparell estatal espanyol –aquesta vegada amb participació del poder legislatiu al costat del judicial– s’ha tornat a ficar en un altre embolic que serà aprofitat per l’advocat expert a treure a la llum totes les misèries d’un sistema secular. Treure-les a la llum i posar-les davant dels nassos d’Europa. Gonzalo Boye s’ha fet càrrec del cas d’Alberto Rodríguez, el diputat canari de Podem al Congrés que ja no és diputat ni de Podem, o que deixarà de ser-ne, perquè ha anunciat que deixarà de militar-hi.

Rodríguez i els seus votants s’han quedat a la intempèrie per una jugada combinada del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes El Caducat, el president de la sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, i la presidenta del Congrés, la socialista catalana Meritxell Batet. Mentrestant, els seus companys de partit continuen al govern de coalició amb els socialistes de Batet. Només han rondinat una mica i ho han aprofitat per fer veure que hi havia una crisi de govern i aconseguir per a Yolanda Díaz la clau de la negociació de la reforma laboral. Perquè el seu projecte de supervivència és Díaz, i no Rodríguez.

En aquestes circumstàncies, el desengany de Rodríguez ha de ser majúscul. I la jugada d’acostar-se a Boye és el més intel·ligent que podia fer. L’advocat de Puigdemont –i de Torra– té cada dia més elements per anar deconstruint el magma de jugades brutes de l’aparell estatal espanyol destinat a esclafar els que en discrepen, Podem també. En aquest cas, és especialment rellevant com de proactius que s’han mostrat Lesmes i Marchena per una condemna insignificant per uns fets antics i poc greus que només tenien l’atractiu de proporcionar-los l’oportunitat de fer fora del Congrés un diputat molest i posar (una mica) en tensió el PSOE. El paper dels lletrats del Congrés també és ben galdós: primer diuen que no se li ha de prendre l’escó i després que sí, amb pocs dies de diferència i ajustant-se de manera potinera a les necessitats del guió.

Tots aquests elements són combustible posats en mans de Boye, amb més arguments cada dia que passa per presentar el poder judicial espanyol com un engranatge d’ingerències polítiques. Però es neguen a veure-ho. Per ells faran.

Comentaris

  Ricard Octubre 26, 2021 | 21:09
  Els castellans tenen la cua de palla amb el diputat de podemos. El nacionalisme castellà preval sobre la democràcia a Catalunya gràcies a ells. Per tant ara han de callar, hipòcritament, posant la democràcia, també a Castella, als peus dels cavalls. I se'ls en refot. Aquesta és la talla dels castellans a l'hora de defensar la seva democràcia. Més repugnant o paorós?
  Anònim Octubre 26, 2021 | 21:30
  Crucemos los dedos y esperemos que los jueces europeos no estén también metidos hasta las cejas en la misma ñorda. Aunque bien es cierto que la justicia a largo plazo (que es la que ofrece Europa) es una pura estafa.
  666 Octubre 26, 2021 | 22:53
  PSOE és FEIXISME ... com PPodrits, ciutadANUS i Vox..sonats ...
  Narcís Octubre 26, 2021 | 22:54
  Si n' era presó de més i mig o tres mesos .. així calia inhabilitació al no poder desenvolupar sa funció .. i fou substituït per una multa així només n' era no poder ser votat en cas de properes eleccions durant aquest mes i mig . . . . perquè ha estat inhabilitat sent com és diputat ? PD : ça com lla, res nou dessota el sol d' aquest estat ' potència europea ' ! Nota : renoi, amb Meritxell Batet, paradigma d'allò que és viure segura i çol·locada/ situada fora mida, ço és, guaitar pel bé social . . . . . . . . . . . ! Anotació al marge : si es permet tant d'abús o opressió contra catalans .. és obvi qüestió de temps contra qui sigui que pugui cantar les quaranta ! Incidència : a sobre, sentí no haver-hi proves de cap mena o que puguin mostrar/ demostrar el que diuen féu !
  Luisnomeacuerdo Octubre 26, 2021 | 23:27
  Si chati, ese semiterrorista no tiene un pelo de tonto, ha visto un filón con toda la purria que lo contrata.
   Aigualit Octubre 27, 2021 | 12:28
   Ben vist Luisnomeacuerdo. 👍
    Al liquat! Octubre 27, 2021 | 19:17
    Ben vist merda de tio!🖕
  JordiP Octubre 26, 2021 | 23:27
  Ben vist, Silvia.
  Doctor Strangelove Octubre 27, 2021 | 07:38
  El rastes aquest li hauria de deixar uns quants pels al Mortadelo d'en Boye! Doc.
   al Strangelove Octubre 27, 2021 | 08:30
   comentari propi de qui en comptes de rates, se'l pot titllar de rastrers..
   uno que vive en Tabarnia Octubre 27, 2021 | 10:19
   cada dia que passa en dones mes la rao, que ets un amargat inutil i pocapena, te apropes mes so no i ets a pallasso del Luisnomeacuerdo, podries fer una comitiva cap a Fatima, haviam si et dona el qque no tens ni tindras, enteniment
    Doctor Strangelove Octubre 27, 2021 | 16:31
    Aprèn a escriure i potser algun dia tens la sort que et contesti, tros d'analfabet! Doc.
     strangeSupremacista Octubre 27, 2021 | 19:19
     Fatxa xarnego! Comentaris en la teva linea.. podrit ecspanyordo!
      Arxi Octubre 27, 2021 | 20:43
      Aquest Strangelove, va de set ciències i no es mes que un desgraciat, que no deu tenir ni amb qui parlar i s'ha de barallar amb els que opinen... la veritat es que no cal ni contestar les seves estupideses, es un mitja merda...
  joandomenec Octubre 27, 2021 | 12:26
  Aquest diari s'ha convertit en un abocador de bilis de gent sense feina. Resulta molt desagradable llegir els comentaris. Cal un moderador que evite el femer.
  RAMON A Octubre 27, 2021 | 12:33
  Franco no va ser una casualitat asesina sino una manifestacio del que es la societat mesetaria .Corrupta rastrera i inculta
  Gonzalo Octubre 27, 2021 | 13:05
  Los que están aliviados con su marcha son el equipo de limpieza del congreso de los diputados.
   O sigui, la teva mare! Octubre 27, 2021 | 19:20
   I després dels lavabos, neteja sabres?

Nou comentari