Aena és el que és perquè ve de ser un ens públic. Des de la privatització del 49% de les seves accions, cotitza a la borsa, a l’Íbex 35. Pertany, per tant, a aquest magma de poder econòmic –i polític– amb seu a Madrid, on els actors públics estatals i les grans companyies conviuen i es barregen en una festa que ha engendrat l’España vacía. Els efectes d’aquest ecosistema en la competència entre Barajas i l’aeroport de Barcelona-El Prat sempre ha sigut i sempre serà favorable a l’aeroport de Madrid.

Amb allargament de pista o no, i encara que es rebentés l’espai natural de la Ricarda, Aena –que és Estat en el sentit més ampli i profund de la paraula– mai treballarà perquè cap companyia instal·li el seu hub europeu a Barcelona, encara que geogràficament seria ideal per a aerolínies asiàtiques, per exemple. Aquesta empresa amb el 51% de participació pública, sempre vetllarà per alimentar el hub d’Iberia a Barajas.

Tot això ha quedat encara més clar amb l’episodi recent de la falsa oferta d’una inversió al Prat, però la voracitat d’Aena no s’acaba en els grans plans: també arriba a una escala més petita i està escanyant els llogaters dels locals dels aeroports. Les botigues que viuen dels clients que pesquen en les hores d’espera fa un any i mig que a penes treballen. Algunes són de grans cadenes, però d’altres no. Molts dels establiments estan amb l’aigua al coll, i la companyia propietària no ha mostrat gens d’empatia. Ha calgut la intervenció directa del Congrés per intentar frenar la sagnia i el comportament extractiu d’Aena, fruit d’un model empresarial que té el pitjor d’una companyia pública en un determinat marc polític i el pitjor d’una de privada. Amb el 51% de participació estatal. Sense vergonya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a setembre 24, 2021 | 08:37
    Narcís setembre 24, 2021 | 08:37
    Ni més, més; ni menys, menys ! Atès que ' segur AENA dóna/ facilita les grans possibilitats que té nostre aeroport ' ! PD : tothom sap que la ' capital natural ' d' aquest estat és Barcelona . . per això mai deixaran de fúmer-la .. els hi va mantenir l' artificialitat de la seva ! PD : als espanyolets mil del carrer i, no diguem-ne res, llurs bon vivants .. tan contents que sa punta d' espasa sigui per davant nostre .. encara que els deixessin a ells com aquelles ' Hurdes ' .. pobres diables !
  2. Icona del comentari de: fat boy a setembre 24, 2021 | 12:59
    fat boy setembre 24, 2021 | 12:59
    Doncs a mi no em fan cap pena. Perque em venguin merda a preu d'or i em parlin en xarnego jo no em gasto alla ni un centim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa