Dimarts, dos de novembre, es viurà l’enèsim episodi d’una de les instruccions judicials més surrealistes, que hauria de fer caure la cara de vergonya a més d’un al Palau de la Generalitat. És el cas dels 9 de Lledoners. Els encausats s’asseuran al banc dels acusats del jutjat penal 1 de Manresa per la protesta de l’1 de febrer del 2019 contra el trasllat dels presos polítics del centre de Sant Joan de Vilatorrada a Madrid per celebrar el judici del Procés.

L’Eduard, el Daniel, el Claudi, el Sergi, l’Esteve, el David, l’Eric, l’Oriol i la Maria Jesús s’enfronten a una pena de fins a set anys de presó. El seu delicte, ser identificats per agents de l’ARRO que tallaven el trànsit davant la munió de gent que es va acostar a la presó per acomiadar els presos. De fet, els acusen de cops de peu i de puny als Mossos que volien retirar una suposada barricada i aporten comunicats de lesió com un estrip al dit o dolor cervical. El mateix atestat admet que els van identificar perquè estaven a primera línia. Fins i tot, la instrucció els acusava de robatori amb força pels palets utilitzats per fer la barricada. L’empresa d’on haurien sortit va advertir que no l’emboliquessin en cap muntatge.

La Generalitat també els acusa, però finalment ha rebaixat la tensió respecte de la seva posició durant la fase d’instrucció. Al capdavall, era gent que estava protestant com molts dels que estaven a Govern. Fins i tot, com demanaven des de Govern. És un judici paradigma de la situació que ens trobem. Una vergonya jurídica amb què els serveis jurídics de la Generalitat s’abraonen sobre els 9 de Lledoners (aquell dia no va passar res, i si va passar alguna cosa és el que passa a qualsevol protesta). Res, l’efecte dissuasiu del poder de l’Estat cap a la minoria nacional. Si el que protesta és català independentista, ja ha rebut. El que molesta és que l’administració autonòmica també hi fiqui cullerada. I algun dia haurem de parlar seriosament del valor jurídic dels atestats, qui denuncia certifica el que ha passat?

Comentaris

  Gonzalo Octubre 31, 2021 | 01:52
  Ni olvido ni perdón.. laZisnaZis a prisión.
   Ni oblit ni perdo! Octubre 31, 2021 | 14:36
   La teva mare a presó!
  Anònim Octubre 31, 2021 | 08:31
  Como no sea, el dia del Juicio Final.
  Doctor Strangelove Octubre 31, 2021 | 08:56
  Bon dia, segons els "raonament" d'aquest calb, la policia sempre menteix quan es tracta d'hiperventilats independentistes! En fi, volen convertir Catalunya en un veritable caos, sense llei ni justícia! Doc.
  pajaritu Octubre 31, 2021 | 09:33
  salvant les distàncies , es pot utilitzar el terme Freiwillige, per definir aquesta situació , no s'esquincin les vestidures, llegeixin una mica d'història, amb dades a la mà i observaran ....ERC, part de junts ...
  Quina merda de notícia Octubre 31, 2021 | 10:56
  El títol suggereix l'èpica de "Set contra Tebes" d'Èsquil i la seva seqüela "Els set samurais" pel·lícula d'Akira Kurosawa que, al seu torn, va tenir les versions moderna i moderníssima de "Els set magnífics". Però estem parlant de "Els nou gilipolles de Lledoners" que el més èpic que han fet és menjar cacauets amb sal.
  Narcís Octubre 31, 2021 | 12:35
  Que demanen presó ? Àdhuc 7 anys ? Sense comentaris ! PD : res nou sota el sol pel que fa a aquest estat .. en l' endemig, violadors, assassins, estafadors, pedòfils, atracadors, violadors de domicili i, què dir-ne, poders varis amb sos abusos, coaccions, xantatges, corrupciò , prevaricació . . . . tan amples !N
   Doctor Strangelove Octubre 31, 2021 | 14:59
   Hòstia, els del frenopàtic on teniu tancat al sonat del Narcís, podeu fotre-li l'ordinador pel cul, a veure si para d'un coi de vegada de dir animalades? Gràcies. Doc.
   Pau Octubre 31, 2021 | 15:45
   Narciso,que bien has definido a Catalunya.

Nou comentari