El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
2022, l’any de Murphy als tribunals
  • CA

Comença un nou any amb la trista prespectiva que la informació política la envaeixin els tribunals, els atestats policials i el ministeri fiscal. Els judicis es jugaran tant a l’Estat com a l’exili, amb la vista posada sobretot a Europa. Curiosament, la intensitat judicial a Espanya arran del Procés s’anirà enfilant en l’escomesa amb certa complicitat que bona part de l’alta magistratura ha trobat amb formacions com Vox. Només el cas de la detenció de l’exvicepresident Josep Costa per constatar aquest fenomen.

De fet, el partit de Santiago Abascal i Ignacio Garriga funcionen amb paràmetres de fiscalia a l’ombra. La judicialització del debat polític continuarà, amb soroll o sense, i amb investigacions policials que apunten maneres prospectives. Evidentment, maniobres policials i judicials que seran curosament ampliades per la corporació mediàtica finançada per l’Íbex i el BOE.

El silenci que un gruix important de la societat espanyola ha expressat amb l’abús dels tribunals contra els catalans comença a passar factura no només en forces de l’esquerra sinó a tot aquell que no combrega amb les pedres de molí del constitucionalisme visigòtic (manllevo l’adjectiu de l’editor d’aquest diari, Salvador Cot, perquè el trobo gràfic i molt plàstic). El cas d’Alberto Rodríguez, el diputat canari de Podem, n’és el paradigma.

Davant l’ofensiva no hi ha estratègia. Advocats i juristes catalans que intenten combatre-la s’han trobat amb una contraofensiva basada en les costes. És a dir, el sistema judicial, a més de derrotar-los, els fa pagar la factura. Això es pot dir de moltes maneres, però això no és ni peix al cove, ni autonomisme. Això se’n diu control efectiu no només del territori sinó també de l’aplicació dels drets individuals dels catalans. No podem guanyar, no podem desempatar i sembla que no hi ha prou força per abandonar el camp. La llei de Murphy en lletres d’or.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ç a gener 01, 2022 | 21:46
    ç gener 01, 2022 | 21:46
    Es podrien fer moltes coses, però la nova casta política neoautonomica no ho permet. Especialment ERC fa de tap a Barcelona i Madrid de cap nova iniciativa.
  2. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 01, 2022 | 21:49
    Luisnomeacuerdo gener 01, 2022 | 21:49
    Ya sabes mortadelo hay que luchar contra los fascistas independentistas con todas las herramientas que una nación democrática tiene a su alcance. Camisas pardoamarillas game over.
  3. Icona del comentari de: Anònim a gener 01, 2022 | 22:48
    Anònim gener 01, 2022 | 22:48
    La batalla ha d'anar a terreny neutral, és a dir a Europa. Va ser un error greu lliurar-se a l'Estat.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 02, 2022 | 15:10
      Gonzalo gener 02, 2022 | 15:10
      Y que vais a contar en Europa? Que os merecéis la andapandanchia? Ingenuos, infantiles y muy tiernecitos. Así os va. Luego cuando os llueven las ostias, llorais y llorais.
  4. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a gener 01, 2022 | 22:48
    Ermessenda de Carcassona gener 01, 2022 | 22:48
    La batalla ha d'anar a terreny neutral, és a dir a Europa. Va ser un error greu lliurar-se a l'Estat.
  5. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 01, 2022 | 23:57
    Gonzalo gener 01, 2022 | 23:57
    Tuvieron demasiado tiempo para abandonar la quimera de la andapandanchia. Se les advirtieron de las ilegalidades que estaban y que iban a cometer. Pero ellos, erre que erre, siguieron adelante. Ahora ya no hay marcha atrás. Vamos bien. Seguimos. A POR ELLOS!
  6. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 02, 2022 | 02:36
    Pere LLimonera i Citronell gener 02, 2022 | 02:36
    " Propósitos de Año Nuevo "... "Propósitos de Enmienda" y buenos deseos de mejora para todo separata supremata en este año 2022, para ser mejor persona : No voy a inventarme la Historia... No voy a impostar la cultura ni el folclore... No voy a ser intolerante... No voy a adoctrinar a los niños Catalanes... No voy a hacer "Dogma de Fe" de la Lengua Catalana... No voy a discriminar en ayuntamientos y Generalitat Catalana a todos aquellos que no comulgan con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a agredir, vejar, gritar ni insultar en la TV, en las calles, en la Universidad o en eventos públicos deportivos, musicales u otros a todo aquel que no comulga con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a mentir sistemáticamente, ni difamar sobre la situación real de España dando la brasa a todo guiri que me encuentre para intentar sumarle a mi cause; y que me responda que si que Catalunya tiene que ser independiente porque los catalanes somos superiores ... Voy a intentar ser menos Racista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Xenófobo -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Supremacista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a Respetar Democráticamente los deseos y pensamientos de la mayoría de la población... Voy a respetar la Ley... Voy a Respetar Democráticamente el funcionamiento del sistema Democrático... Voy a Respetar Democráticamente el sistema educativo que apoye la mayoría... ... , y para los mas casposos y anclados en el medioevo y/o añoradores decimonónicos : N0 voy a medir mas cráneos de los cementerios para intentar probar, que, al otro lado del Ebro, "en la Meseta", la gente tiene menor capacidad craneal y son menos inteligentes; Ni voy a justificar una superioridad catalana por el aire mas sano que se respira, al estar "La Meseta" toda a una considerable mayor altura y por tanto contener menos Oxigeno en el aire, necesario para la buena oxigenación del cerebro; así como otras "profundas reflexiones intelectuales" que abundaron, justificaron y dieron lugar al Nacional-Catalanismo supremacista... ! Feliz año nuevo a todos ! ! Feliç any nou 2022 a tothom !
  7. Icona del comentari de: Jo a gener 02, 2022 | 09:24
    Jo gener 02, 2022 | 09:24
    Vaja dropos que comenten aquí. I ames en fasticllano.
  8. Icona del comentari de: Narcís a gener 02, 2022 | 10:21
    Narcís gener 02, 2022 | 10:21
    Ras i curt : quina eixida té un poble, un territori, tot plegat, una nació, nació amb una gran història davant estat tirà ? Més, com seria de pitjor aquest estat sense l' existència de nostra nació políticament i econòmica àdhuc científica ? Seria allò que sempre fou, els explotats fins la misèria absoluta i els que cerquen viure-hi de la moma estatal, en particular, els estaments que tots sabem ! PD : més senzill impossible : mateixos d'allà a baix són farts de reconèixer que sense Catalunya ( i mateixos PPCC ) d' on treurien, farien diners .. amb això n' és dit tot !
  9. Icona del comentari de: Dialèctica neofranquista a gener 02, 2022 | 12:58
    Dialèctica neofranquista gener 02, 2022 | 12:58
    Pere LLimonera i Citronell, Gonzalo i Luisnomeacuerdo són la mateixa -mala- persona. Es creu enginyós en el seu patètic paper d'aprenent de provocador. Probablement, és un "facha" dels de tota la vida, amb ADN franquista "camisa vieja" que no va passar de la primera lliçó del manual del bon manipulador / provocador: la tècnica de la projecció. Una tècnica que sovint fan servir els neo-franquistes i els neo-feixistes consistent en atribuir als altres els aspectes negatius de la seva ideologia o projecte polític. Resumint: els hereus ideològics de Franco titllant de nazis als hereus ideològics de les víctimes de Franco i dels seus aliats nazis. Certament, és repulsiu però això, per a un nazi o facha com cal, els fa sentir reconfortantment superiors. Patètics.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 02, 2022 | 14:03
      Gonzalo gener 02, 2022 | 14:03
      Tienes razón. Me has pillado. Es más, todos los votos que tuvieron PSC, PP, ciudadanos, podemos y vox en estas elecciones autonómicas de febrero fueron míos. Todos. Fue un no parar de votar.
      • Icona del comentari de: Anònim a gener 03, 2022 | 08:46
        Anònim gener 03, 2022 | 08:46
        Eamon de Varela és el model a seguir.
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 02, 2022 | 17:57
      Pere LLimonera i Citronell gener 02, 2022 | 17:57
      Yo desde luego, no tengo ni idea de quien es Gonzalo, aparte de ver comentarios suyos aquí... Tampoco tengo ni idea de quienes es el TROL -o los Trolles- del Fachorrerio del Nacional-Catalanismo Separata supremata del que veo muchos comentarios aquí "IMPOSTANDO" mi nombre y el de otros comentaristas (he visto que a veces también impostaban el del comentarista "Gonzalo" y "luisnomeacuerdo" o luisnoseque... y algún otro)... Ciertamente es patético y repulsivo encontrarse con comentarios como el tuyo de nazis o fachas y neofranqistas... Yo desde luego, ni lo soy, ni nunca lo he sido; y no voy a serlo por que lo diga o desee un xenofobo o supremacista que apoya actos criminales... Te recomiendo que mejores como persona ayudándote de algunos Propósitos para este Año Nuevo 2022... ... ... " Propósitos de Año Nuevo "... "Propósitos de Enmienda" y buenos deseos de mejora para todo separata supremata en este año 2022, para ser mejor persona : No voy a inventarme la Historia... No voy a impostar la cultura ni el folclore... No voy a ser intolerante... No voy a adoctrinar a los niños Catalanes... No voy a hacer "Dogma de Fe" de la Lengua Catalana... No voy a discriminar en ayuntamientos y Generalitat Catalana a todos aquellos que no comulgan con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a agredir, vejar, gritar ni insultar en la TV, en las calles, en la Universidad o en eventos públicos deportivos, musicales u otros a todo aquel que no comulga con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a mentir sistemáticamente, ni difamar sobre la situación real de España dando la brasa a todo guiri que me encuentre para intentar sumarle a mi cause; y que me responda que si que Catalunya tiene que ser independiente porque los catalanes somos superiores ... Voy a intentar ser menos Racista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Xenófobo -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Supremacista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a Respetar Democráticamente los deseos y pensamientos de la mayoría de la población... Voy a respetar la Ley... Voy a Respetar Democráticamente el funcionamiento del sistema Democrático... Voy a Respetar Democráticamente el sistema educativo que apoye la mayoría... ... , y para los mas casposos y anclados en el medioevo y/o añoradores decimonónicos : N0 voy a medir mas cráneos de los cementerios para intentar probar, que, al otro lado del Ebro, "en la Meseta", la gente tiene menor capacidad craneal y son menos inteligentes; Ni voy a justificar una superioridad catalana por el aire mas sano que se respira, al estar "La Meseta" toda a una considerable mayor altura y por tanto contener menos Oxigeno en el aire, necesario para la buena oxigenación del cerebro; así como otras "profundas reflexiones intelectuales" que abundaron, justificaron y dieron lugar al Nacional-Catalanismo supremacista... ! Feliz año nuevo a todos ! ! Feliç any nou 2022 a tothom !
  10. Icona del comentari de: Els franquinazis a gener 02, 2022 | 13:26
    Els franquinazis gener 02, 2022 | 13:26
    Aquets frankonazis que pululen per aquet diari, saben q’aqui trobaran notícies que no els donen la premsa frankonazi de la seva gran reserva cavernaria
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 02, 2022 | 17:41
      Gonzalo gener 02, 2022 | 17:41
      No sé lo que encontrará la gente que tú dices....lo que si encuentro son a analfabetos como tú, que no hacen más que darle patadas a la preciosa lengua vernácula catalana...saben q’aqui trobaran. Por el amor de Dios .....regresa a la escuela, buen hombre. Quién te lo agradecerá primero será la única neurona que te queda, la que logra que termines el día sin cagarte encima.
  11. Icona del comentari de: joandomenec a gener 02, 2022 | 13:57
    joandomenec gener 02, 2022 | 13:57
    Començat un nou any aquest abocador de detritus espanyolista continua viu.
  12. Icona del comentari de: ESQUERRES DE MERDA ESPAÑOLA, TORNA EL GAL DEL RURIAN a gener 02, 2022 | 16:28
    ESQUERRES DE MERDA ESPAÑOLA, TORNA EL GAL DEL RURIAN gener 02, 2022 | 16:28
    España es un munt de fem, pederastes cope i esquerresFORRA EJERCITO DE F4ANCO I OLE. Junqueras un TEJERO DE M....
  13. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a gener 02, 2022 | 17:24
    Jordi (Català i Suís) gener 02, 2022 | 17:24
    Per comprendre la gent que tenim a la Generalitat i al Parlament (i hem tingut des de fa 40 anys) cal veure el reportatge de la fibra òptica i l'internet a les zones rurals catalanes (https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/ultima-milla/video/6135247/). Hi ha dos moments estelars on el qui va iniciar el projecte a Flix diu al periodista que el va sorprendre adonar-se del nerviosisme dels funcionaris d'alguns departaments de la Generalitat amb qui havia contactat per al projecte. Però per sort tot s'aclareix amb un individu que es diu Puigneró i que sembla que és el vice-president de la Nació més dinàmica d'Europa. En Puigneró diu que MAI hi hagué projecte de la Generalitat de dur als pobles la fibra. Era només per conectar els despatxos de la Generalitat. I li van pagar EUR 100 milions a Telefònica i aquesta vol llogar la fibra a l'Ajuntament per EUR 6'000/mes. Però el més interessant és com justifica la merda i la incompetència del Govern i Sottogoverno: diu textualment "Només un 9% de la població no té accés a la fibra òptica i a l'Internet ràpid". La presència d'en Puigneró (podria haver estat qualsevol altre membre emèrit de la Menjadora Autonòmica) i el que diu es dóna la clau de l'abandonament dels pobles durant 40 anys. I la raó és molt terre à terre ! Vots. Als pobles no hi ha pas votants. Són poquets. On hi ha molts votants és a BCN i Rodalies. Però fins i tot amb aquest criteri haurien pogut fer les coses ben fetes. Ni Nació Dinàmica ni pebrots ! Com en Xavier Roig va titolar el seu llibre fa molts anys: "6 milions d'innocents, menys uns quants espavilats". Així va tot a CAT i uns paios que han estat capaços de dur la fibra i l'Internet als pobles, és impossible que liderin la Independència. I clarament és impossible que liderin res. Són sangoneres socials que donen feina estable a moltes famílies: parents, amics i militants. Tot plegat al més pur estil dels Espanyols i de la resta del Tercer Món corrupte i endarrerit.
  14. Icona del comentari de: Clara a gener 02, 2022 | 20:06
    Clara gener 02, 2022 | 20:06
    A Ñ i molt menys a Catalunya no hi ha estat de dret. Robar diners i objectes d'una casa és delicte, però si, a més, els lladres roben la casa i tot el que hi ha dins aleshores té la protecció i la complicitat de la generalitat i i de l'estat. Un imant d'atracció de màfies que xulegen pels carrers enfotent-se de la gent. Aquesta és la merda de país que s'ha aconseguit. Degradació de càrrecs i institucions. La befa al dret i a la justícia.Vox fa el joc brut als tribunals però d'altra banda es declaren defensors de la lliberació immediata d'okupes il·legals. Encara se'n duran els vots per golejada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa