Turisme actiu i d’aventura, de natura, cultural, turisme familiar, turisme enològic i gastronòmic… Les comarques lleidatanes són una destinació fantàstica per a les vacances d’estiu on es poden combinar una extensa xarxa de serveis i equipaments de qualitat amb un amplíssim ventall de propostes turístiques.  Propostes que, d’una banda, tenen com a marc privilegiat les contrades del Pirineu i el Prepirineu, territori de natura salvatge, pobles amb encant i emocionants esports d’aventura i, de l’altra, les comarques de la plana, on s’imposa l’estètica sòbria dels paisatges agrícoles, els castells, l’arquitectura de la pedra seca, les rutes enoturístiques i oleoturístiques, les propostes culturals, entre d’altres.

Tot i que s’han arribat a produir algunes anul·lacions a la zona del Pirineu i Prepirineu com a conseqüència del confinament, quan son realitats ben diferenciades amb unes distancies de més d’un centenar de km i sense restriccions per casos de Covid, la bona noticia és que la demarcació de Lleida torna a rebre visitants i el ritme de reserves i d’ocupació va creixent progressivament en tots els àmbits d’allotjament, alhora que la resta de serveis i equipaments turístics va retornant a la normalitat després de l’aturada de mesos provocada per la crisi sanitària a tot l’Estat. El final de l’estat d’alarma i la lliure mobilitat de la població entre comunitats i regions sanitàries ha estat el tret de sortida d’un mercat que, enguany més que mai, busca el turisme rural i de natura com a garantia de seguretat sanitària.

En aquest sentit cal recordar que la demarcació de Lleida disposa del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic Parc nacional de tot Catalunya i de dos parcs naturals emblemàtics com són el de l’Alt Pirineu i el Parc Natural del Cadí-Moixeró; i una vintena d’espais naturals d’interès.

Per altra banda, les cases rurals i els apartaments turístics són els allotjaments amb més demanda, sobretot perquè tenen relació directa amb la natura. A més, també creix l’interès pel turisme actiu i els esports d’aventura, àmbit en el qual Lleida n’és referència. Definitivament, la demarcació no ha deixat de ser en cap moment una destinació adient per passar-hi uns dies aquest estiu tot i el rebrot de coronavirus en un punt molt localitzat del territori.

Festivals de senderisme

Enguany es torna a produir una nova edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, del mes de juny a octubre. Guies locals transmeten la seva passió pel territori a través d’activitats guiades a peu, i hi ha rutes per a tots els públics que acostumen a combinar les activitats amb experiències gastronòmiques i culturals.

Del 30 de juliol al 2 d’agost tindrà lloc el Festival de Senderisme de la Vall Fosca, que inclou activitats com la caminada amb l’observació del cel nocturn; la sortida per veure com els ramaders de la vall donen sal a les vaques, o la descoberta de les peculiaritats del Parc Nacional a la Vall Fosca i dels paisatges glacials, entre moltes altres ofertes.

Després del Festival de la Vall Fosca, al Pirineu de Lleida s’organitza la Val d’Aran Walking Festival, entre el 24 i el 30 d’agost; Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà, del 2 al 4 d’octubre, i la Vall de Boí Trek Festival, del 10 al 12 d’octubre.

Per a més informació fes click aquí

Nou comentari

Comparteix