El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els productes que el confinament ha fet disparar les seves vendes
  • CA

El confinament ha alterat completament el nostre dia a dia i, en conseqüència, les nostres necessitats. Una bona manera de veure com han canviat els hàbits de les persones durant la pandèmia és observar què ha passat als supermercats. Des que la gent va haver de quedar-se tancada obligatòriament a casa, Mercadona ha monitoritzat quins productes han augmentat de manera exponencial les seves vendes i quins altres les han disminuït de manera notable.

De tots els productes que han multiplicat les seves vendes, n’hi ha dos que criden especialment l’atenció. Les bosses per a residus canins han arribat a duplicar les seves vendes, cosa que fa pensar en tots aquests amos de gossos que han aprofitat la seva mascota per sortir a passejar al carrer quan encara no hi havia les franges horàries que permeten anar a esbargir-se. I per altra banda, ara que ha arribat la calor i que la gent encara ha de passar bona part del dia al seu habitatge, Mercadona ha vist com les vendes de productes per a tractar l’aigua de les piscines s’incrementaven en un 400%.

[r:1]

No són, en cap cas, els únics productes que han disparat l’interès dels clients quan han visitat aquesta cadena de supermercats. La venda de productes antimosquits ha crescut un 90%, la Vitamina C en comprimits efervescents s’ha multiplicat per tres, les espècies en un 50%, les olives i confitats en un 45%, el blat de moro dolç i pèsols en conserva en un 20%, les conserves d’aliments en un 70%, i la Piadina ha duplicat les seves vendes.

El que sí que ha crescut de manera general, com no podia ser d’altra manera, és tot el que fa referència a l’alimentació. Amb els bars i restaurants tancats durant tant temps, la gent ha hagut de cuinar-se tots els àpats a casa. I la gent també s’ha animat a fer pastissos. Així doncs, les vendes de llevadura, ous, sucre, farina, nata, etc. s’han vist augmentades.

Productes de Mercadona en un magatzem

Els productes que disminueixen vendes

L’augment de vendes no és l’única conseqüència del confinament. Haver-se de quedar a casa també ha tingut conseqüències en sentit contrari en d’altres productes, com per exemple no gastar en productes de cosmètica o fragàncies. Així doncs, alguns dels ‘snacks’ que comprem per menjar alguna cosa quan estem a la feina també han disminuït les seves vendes, com les barretes de cereals, alguns dolços; o fins i tot xiclets i productes isotònics, ideals per anar al gimnàs.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa