El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Pirineu i les Terres de Lleida, una destinació repleta de natura
  • CA

La recerca del “distanciament social” i la pràctica d’activitats en grups reduïts, grans demandes actuals degut al confinament, troben un bon encaix en els grans espais oberts que ofereixen les comarques de Lleida, perfectes per als visitants que aquest estiu busquen tranquil·litat, un espai saludable i natura en estat pur.

Amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els Parcs Naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró, Saut deth Pish a la Val d’Aran, el Montsec, el Congost de Mont-rebei o l’estany d’Ivars i Vila-sana, entre d’altres, com a paratges més emblemàtics, la demarcació de Lleida és idònia per a la pràctica d’un turisme familiar i sostenible, que possibilita experiències en plena natura com ara el senderisme, la BTT o les activitats d’aigua.

Captura de Pantalla 2020 07 07 a les 10.21.35

Saut deth Pish – Val d’Aran

En aquest territori s’hi poden practicar turisme actiu i esports d’aventura. La demarcació de Lleida és líder a l’Estat en l’àmbit del turisme actiu, amb 228 empreses distribuïdes pel conjunt de les 13 comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, que ofereixen una cinquantena d’activitats diferents de terra, aire i aigua, de dificultat variable i pensades per a públics de tot tipus i edat. Destaca el ràfting, el trekking i el senderisme, el descens de barrancs o la BTT. En l’àmbit de les disciplines aèries hi ha la baixa de rafting, l’ala delta, el globus aerostàtic, el vol sense motor o els ultralleugers.

El riu Noguera Pallaresa té ja un recorregut sense interrupcions d’uns gairebé 50 km per a la navegabilitat de barques de ràfting i caiac, entre d’altres embarcacions, en el tram comprès entre la zona de Llavorsí fins al tram de la Figuereta de la Pobla de Segur.

La Noguera Pallaresa – Pallars Sobirà – Oriol Clavera

Igualment, la temporada passada es va instal·lar un dels millors salts del món en corda a la presa de la Llosa del Cavall, a la Vall de Lord. Amb 122 metres d’alçada, es tracta de la tercera plataforma situada en una presa més alta del món i és considerada com una de les 10 millors plataformes del planeta pel que fa a l’espai natural i paisatgístic que l’envolta i a la panoràmica que ofereix als usuaris.

Turisme rural a Sorpe (Pallars Sobirà)

Turisme rural a Sorpe (Pallars Sobirà) – Francesc Tur

 

I tot això ve acompanyat d’un allotjament de gran qualitat. Malgrat que en la conjuntura actual el sector hoteler és un dels que més incògnites plantegen en l’àmbit dels allotjaments turístics, els establiments de Lleida estan registrant reserves per al mes de juliol i, sobretot, per al d’agost. Aquestes primeres reserves s’han registrat especialment en els establiments de les comarques del Pirineu.

Segons representants del sector, el fet que molts hotels estiguin situats en un context rural i no massificat, associat a la natura i al relax, pot ser un factor que vagi a favor de la demarcació lleidatana. Per altra banda, amb 62 càmpings i més de 650 establiments de turisme rural, aquests dos tipus d’allotjament constitueixen unes de les millors opcions per als turistes que volen conèixer els espectaculars paratges del Pirineu i les Terres de Lleida.

Per a més informació, feu click aquí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: NiFredNiCalor a juliol 07, 2020 | 10:43
    NiFredNiCalor juliol 07, 2020 | 10:43
    No gràcies. No vull quedar confinat 15 díes. Que vagi la Verges amb la seva familia. Tenirla ben lluny a les muntanyes serà una bona noticia per Catalunya.
  2. Icona del comentari de: Àngel Drach a juliol 07, 2020 | 12:14
    Àngel Drach juliol 07, 2020 | 12:14
    Si, de natura i de Covid. Va, home!
  3. Icona del comentari de: Xavier a juliol 08, 2020 | 16:52
    Xavier juliol 08, 2020 | 16:52
    Visc a Lleida. Aquests dies estic vivint la gestió d'un govern inepte, que envia Mossos de Barcelona i altres contrades que no tenen ni idea del que gestionen. El dissabte van confinar només la ciutat de Lleida pensant-se que era la Comarca del Segrià. Aquesta Catalunya no la vull. Una Catalunya que només sap mirar el melic de les Comarques de Barcelona i de Girona. Per ells, Catalunya només és això. He participat des del 2012 a totes les manis del 11 de setembre. Vaig ajudar l'1 d'octubr

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa