El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“La Caixa” destina 6 MEUR a la Vall d’Hebron la lluita contra el càncer
  • CA

El president de la Fundació Bancària ‘La Caixa’, Isidre Fainé, i el doctor i director de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia, Josep Tabernero, han signat una aliança per lluitar conjuntament contra el càncer a través d’un acord que es desplegarà al llarg de quatre anys i que té com a objectiu enfortir i impulsar els grans eixos que es desenvolupen a la UITM: plataforma d’assajos clínics en recerca pionera, medicina personalitzada i desenvolupament de nous fàrmacs.

La UITM – ”la Caixa” és una unitat de referència internacional en el desenvolupament de nous tractaments oncològics i en la millora de les teràpies existents, com també en la selecció molecular òptima dels pacients susceptibles de respondre a aquestes teràpies, per mitjà del desenvolupament de panels de diagnòstic molecular avançat.

La suma de tots aquests elements ha permès que el centre sigui pioner a Europa i que els pacients tractats en aquesta unitat, tant els procedents del Vall d’Hebron com els referits des de tot Espanya i altres països, s’hagin pogut beneficiar de les teràpies experimentals més innovadores i prometedores, vinculades a la medicina de precisió

A l’acte de signatura de l’aliança també hi han assistit, per la Fundació Bancària ”la Caixa”, Antonio Vila, director general, i Àngel Font, director corporatiu de l’Àrea de Recerca i Estratègia; i pel Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), Alejandro Piris, director de gestió científica, i Andrés de Kelety, director gerent.

Durant els quatre anys vinents, el programa es continuarà expandint i ampliant d’acord amb els objectius científics establerts i, sobretot, d’acord amb les necessitats del pacient, beneficiari únic i final de la investigació.

Amb aquesta nova aportació de 6 milions d’euros, es reforça el programa que permetrà consolidar la plataforma d’assajos clínics i promocionar estudis amb dissenys innovadors aplicant-hi nous ‘formats’ terapèutics.

Segons el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, “projectes amb aquesta profunditat i aquest impacte reafirmen el nostre compromís amb la lluita contra les malalties més greus i, per extensió, amb la societat. La UITM – ”la Caixa” ha dut a terme una tasca encomiable en l’última dècada i s’ha convertit en un centre pioner a Europa”.

“Aquest nou conveni ens permetrà abordar reptes actuals, com les teràpies basades en anticossos biespecífics o virus oncolítics, entre d’altres”, destaca el Dr. Tabernero, director del VHIO i director del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa