El Saló de l’Ensenyament i Futura posen el focus en la Formació Professional

El Saló de l’Ensenyament torna al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona del 18 al 22 de març amb més oferta acadèmica, serveis d’orientació i enfocant-se en la Formació Professional. De la seva banda, Futura tirarà endavant la seva 17a edició els dies 20 i 21 de març, col·locant com a eix principal la relació entre les universitats i els centres d’estudis amb les empreses, així com els convenis de pràctiques entre ells. Mentrestant, el Saló de l’Ocupació Juvenil, promourà la incorporació dels més joves al mercat laboral. Tots tres conformen la Setmana de la Formació i el Treball que reuniran més de 270 expositors que presentaran l’oferta acadèmica més amplia del moment. 

Responent al creixent interès entre els estudiants per la FP, en bona part gràcies a la major ocupabilitat respecte altres estudis, la 31a edició del Saló de l’Ensenyament situarà la Formació Professional com principal protagonista.

vkfira023

Estudiants al Saló de l’Ensenyament

Aquesta aposta es visualitzarà amb més presència de centres que ofereixen aquests estudis, així com un nou espai anomenat Àgora Formació Professional que ocuparà 1.500 m² i on es duran a terme demostracions d’oficis, s’organitzaran xerrades amb professionals que han cursat cicles de grau mitjà o superior i es mostraran empreses participants en la FP dual i centres que l’imparteixen. 

Així mateix, per primera vegada el saló oferirà orientació específica en matèria d’estudis d’FP per tal d’aclarir els dubtes dels visitants. També el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ampliarà la informació sobre aquest itinerari formatiu a partir del concepte d’economia circular i dels diferents sectors productius incidint en l’FP dual. 

El Saló de l’Ensenyament també oferirà totes les novetats pel que fa a graus universitaris i informació sobre beques; altres estudis superiors; formació complementària, estudis d’idiomes, ensenyaments artístics superiors, centres de Primària, ESO i Batxillerat, formació ocupacional i serveis a l’educació, entre d’altres. 

Per altra banda, Futura, el Saló dels Màsters i Postgraus, ha ampliat l’oferta orientativa i potencia la relació professional entre visitants i centres formatius. En aquest sentit, destaca una plataforma amb la qual els visitants podran agendar trobades amb els responsables de pràctiques dels més de 50 expositors nacionals i internacionals que presentaran l’oferta d’estudis de màsters i postgrau més variada, així com les novetats per al curs 2020-2021.

L’orientació segueix sent part central de Futura i per aquest motiu s’ha ampliat el nombre d’experts dedicats a facilitar la informació necessària als visitants, resoldre els possibles dubtes i ajudar-los a prendre una decisió de manera ben fonamentada.

Nou comentari