“Catalunya, més casa nostra que mai”. Amb aquestes paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, Catalunya inicia una campanya per potenciar el turisme de proximitat amb el lema “Catalunya és casa teva”, amb la inversió més important en promoció turística que s’ha fet fins ara a Catalunya. Les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, Turisme de Barcelona i la Val d’Aran participen també en la campanya per a sumar esforços i promocionar de manera conjunta el turisme de proximitat. 

La primera fase comença aquesta setmana i anirà adreçada al mercat de proximitat, mentre que a la segona es potenciarà el mercat internacional i durarà fins al maig del 2021. La imatge de la campanya es podrà veure a partir d’aquest divendres i tindrà continuïtat fins el 15 de setembre, i va adreçada als mercats de proximitat: el mercat català i el de la resta de l’estat espanyol, juntament amb França, Benelux, Alemanya i el Regne Unit.

L’any passat, van visitar Catalunya un total de 8,6 milions de turistes provinents d’Alemanya, França, Regne Unit i Benelux, que representen un 44,6% del total de turisme internacional que arriba a Catalunya. D’altra banda, el conjunt dels turistes d’aquests països van generar una despesa de 6,7 milions d’euros, un 31,8% de la despesa total internacional al país.

Una colònia del flamencs al Parc Natural del Delta de l’Ebre

Una colònia del flamencs al Parc Natural del Delta de l’Ebre | ACN

VIATJAR TAMBÉ ÉS FER PAÍS

La primera onada de la campanya té doncs un doble objectiu. Per una banda, a més d’animar a viatjar per Catalunya, es vol transmetre el missatge que fer turisme a casa és també fer país en un moment difícil com l’actual per al sector turístic català. D’altra banda, es vol transmetre la idea que hi ha molts motius per desplaçar-se o tornar a Catalunya, i concretament a les seves marques turístiques: la Costa Brava, la Costa Daurada, la Costa de Barcelona i Barcelona, Paisatges Barcelona, les Terres de l’Ebre, les Terres de Lleida, els Pirineus i la Val d’Aran.

La campanya d’enguany manté el concepte que Turisme de la Generalitat de Catalunya ja ha fet servir en altres ocasions però que, ara més que mai, pren tot el seu sentit: Catalunya és casa teva. Un eslògan que transmet, amb senzillesa i claredat, els missatges que es volen comunicar: ara és el moment de moure’ns per Catalunya i gaudir d’ella amb els cinc sentits. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: TURISME DE PAIS a juny 18, 2020 | 08:56
    TURISME DE PAIS juny 18, 2020 | 08:56
    Faig una petició al gremi de restauració, si us plau, poseu en CATALÀ les cartes i les pisares a peu de carrer, que costa molt trobarne una, i una servidora, no entrara a cap que no ho tingui. tambè es de agrair que cambrers el parlin, o com a minim, l'entenguin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa