5 consells per una Internet segura

Evita que les xarxes socials esdevinguin un malson
Vigila amb l'ús que fas dels dispositius electrònics
Vigila amb l'ús que fas dels dispositius electrònics | cedida

De la mateixa manera que és important està informat de les últimes novetatstecnològiques, és important que estiguem informats sobre els riscos que suposa utilitzar els dispositius sense precaucions.

Una bona educació, i seguir una sèrie de consells, és el primer pas per fer front als perills que hi ha a la xarxa. Amb aquesta finalitat, l'OCU et facilita alguns consells perquè visquis una Internet 100% segura:

Bloqueja els dispositius i tanca els comptes.

Mai deixis els dispositius electrònics en llos públics i sense vigilància. Bloqueja'ls sempre, i utilitza contrasenyes segures. A més, pensa de tancar sessió de les xarxes socials o correus electrònics quan treballis amb dispositius que no són teus.

Instal·la un antivirus apropiat.

Instal·la'l a tots els dispositius electrònics per protegir-te d'atacs i amenaces. N'hi ha que són gratuïts.

Tapa les càmeres.

Pràcticament tots els dispositius tecnològics tenen càmera, així que tapa-les amb un adhesiu per evitar que un software malintencionat pugui gravar-te o fotografiar-te sense que ho sàpigues.

Protegeix la teva imatge personal i la teva intimitat.

No pugis a les xarxes socials fotos o vídeos que reflecteixin situacions ridícules. Encara que en aquell moment puguin semblar divertides, en algun moment es poden tornar en contra teva. A més, no oblidis revisar la configuració de seguretat perquè solament les persones en les quals confies puguin veure les teves actualitzacions. I mai envies fotos teves o dels teus amics a desconeguts.

Educació i respecte.

No faltis el respecte als altres aprofitant l'anonimat. I no permetis que t'insultin o t'humilien.