González: "Hem hagut de marxar de casa perquè ja no és segura"

Una família de Viladecavalls va veure com els darrers aiguats se'ls enduia el terreny i quedaven penjats del precipici | Se senten abandonats per l'Ajuntament i l'ACA
La casa ha quedat penjant del precipici, a tocar de la riera del Gaià
La casa ha quedat penjant del precipici, a tocar de la riera del Gaià | Beatriz González

 

Des del passat 23 d'octubre, una família de Viladecavalls viu un autèntic malson. Les fortes pluges que van caure al municipi el passat 23 d'octubre van provocar diversos estralls. Una de les zones més afectades va ser la propera a la riera del Gaià. És en aquí on viu Beatriz González i els seus pares, que van veure com les precipitacions "i el mal estat" de la riera van fer que casa seva quedés, literalment, "penjant del precipici". El terreny de la seva propietat ja havia patit seriosos danys en els anteriors aiguats, però aquesta vegada, la desfeta ha estat encara més important, i s'han quedat amb l'habitatge totalment despullat a tocar de caure. 

 

Per aquest motiu, la família s'ha vist empesa a marxar de casa seva, "ja no hi podem viure perquè no és segura", lamenta González. La família es queixa que "hem arribat a aquesta situació perquè la riera es troba en mal estat i l'Ajuntament de Viladecavalls no ha tingut cap mena d'implicació en trobar durant un any sencer una solució. No han evitat que això passés", critiquen.

 

Expliquen a Món Terrassa que un cop passat el desastre, el govern local i l'Agència Catalana de l'Aigua han activat "un pla d'emergència per resoldre el nostre problema. Però no hi ha manera que arribi, i continuem fora de casa nostra. No fan res i tampoc ens contesten trucades i correus", afirmen. Beatriz González denuncia que se senten abandonats per les administracions i reclamen que es posi fi al seu malson. No són els únics veïns que han patit problemes d'esllavissades en aquesta zona, els quals també demanen una solució al Consistori.

 

Restes de l'habitatge han anat a parar a la riera del Gaià, a Viladecavalls
Restes de l'habitatge han anat a parar a la riera del Gaià, a Viladecavalls | Aj. Viladecavalls