La Diputació porta a la Biblioteca Masia Can Turu “Controles"

La Diputació de Barcelona porta a la Biblioteca Masia Can Turu de Viladecavalls l'exposició itinerant “Controles?”, que es podrà visitar a partir d’aquest dimecres 15 de gener i fins al 3 de febrer. La mostra, adreçada a adolescents, joves, famílies i professionals, té com a objectiu informar sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.

 

“Controles?” és una mostra que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis, amb la finalitat de facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l'edat d'inici del consum, així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum i promoure bons hàbits i actituds responsables i saludables.

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies, adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues. De forma complementària s'ofereixen també diverses activitats de suport al voltant de la mostra, com les visites dinamitzades, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons.

L’horari de visites serà de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h, per a visites concertades i dilluns, dimarts i dijous de 16.00 a 18.30 h, per al públic en general, amb entrada lliure.

S’han programat 16 visites guiades amb adolescents de 1r a 3r d’ESO de l’IES de Viladecavalls. També, es faran 16 tallers a l’aula amb els alumnes que prèviament hauran passat en visita guiada. Està previst que hi passin uns 400 adolescents del municipi. Tanmateix, hi haurà sessions formatives amb diferents col·lectius com ara professionals de Serveis Socials i dues sessions formatives per  a cossos de seguretat.

Des de l’any 2012, en què es va inaugurar a Manresa, i fins a l’actualitat (desembre 2019) l’exposició “Controles?” ha itinerat per 77 municipis de la demarcació de Barcelona i ha estat visitada per un total de 41.171 persones, de les quals 32.928 són adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys. S’han realitzat 1.548 accions educatives amb visites guiades, 1.114 tallers educatius a les aules dels diferents centres escolars i espais que han participat en el Programa “Controles?”, 91 sessions formatives per a famílies i 197 sessions formatives per als diferents col·lectius de professionals.

Exposició “Controles?”

Del 15 de gener al 3 de febrer als baixos de la Biblioteca Masia Can Turu (c/ Josep Tarradellas, s/n) de Viladecavalls.

Podeu consultar aquesta i d’altres exposicions organitzades per la Diputació de Barcelona en aquest enllaç.