L'Ajuntament demana l’amnistia dels presos polítics

ddd

Com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem, l’Ajuntament de Vacarisses va convocar ahir un ple extraordinari urgent. El primer punt de l’ordre del dia era l’acceptació de la urgència de la sessió, acceptada per unanimitat, amb l’excepció de la regidora de Cs, que no va assistir-hi. Tot seguit, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va llegir la moció de resposta a la sentència i en defensa de l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i el dret d’autodeterminació. El text va ser presentat per ERC i també s’hi va adherir UIPV.

  

Durant els seus torns de paraula, UIPV i MV van sol·licitar alguns canvis en la moció original, consensuada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Ambdues formacions vacarissanes van demanar afegir treballar per esdevenir República Catalana o “el sistema polític que decideixi la ciutadania”. L’altre aclariment, en aquest cas sols de MV, es referia a l’acord setè de la moció, per especificar que, a l’acte del 26 d’octubre al Palau de la Generalitat, el president de Catalunya ha convocat alcaldes i alcaldesses. Per la seva banda, des de VxV, es van voler puntualitzar altres acords, com el segon, referent a les persones a l’exili: “No veiem igual els presos que els exiliats, que estan vivint perfectament.”

  

Després del debat i d’arribar a un consens sobre el text inicial, es va procedir a votar la moció, que va rebre el suport de tots els grups municipals, excepte el PSC, que va posicionar-s’hi en contra. “El judici i la sentència són producte de l’error comès pels dirigents independentistes en saltar-se la llei i d’un fracàs estrepitós de la política”, va afirmar la regidora socialista, Concepción Miranda.

  

Masana va cloure el ple extraordinari urgent d’ahir condemnant la repressió que s’estava vivint en aquells moments a l’aeroport del Prat, així com les pilotes de goma llençades per la Policia Nacional espanyola i que estan prohibides a Catalunya.