L'Ajuntament pretén quadrar els horaris de bus i tren

Ho va aprovar el ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses, juntament amb la instal·lació de fotovoltaiques i una nova càmera de vídeo vigilància
L’Ajuntament de Vacarisses va acollir ahir el ple ordinari d’octubre
L’Ajuntament de Vacarisses va acollir ahir el ple ordinari d’octubre | Ajuntament de Vacarisses

L’Ajuntament de Vacarisses va acollir ahir el ple ordinari d’octubre. El primer punt de l’ordre del dia acceptat per unanimitat, va ser l’aprovació inicial de modificacions de crèdit per suplements finançat amb el romanent líquid de tresoreria. L’import total és de 58.486,43 euros.

  

Gairebé la meitat és destinarà a inversions financerament sostenibles, com la reposició de vàlvules, comptadors, reductors, etc. de la xarxa d’aigua. Tal com va explicar l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, durant aquest any, l’Ajuntament ha dut a terme dues campanyes de canvis de comptadors que no marcaven i, per tant, no facturaven pel consum d’aigua. A la primera campanya, entre abril i agost, es van revisar 87 comptadors, dels quals se’n van canviar 48. Durant la segona, realitzada el mes de setembre, es van substituir 27 comptadors, dels 54 revisats. Hi ha prevista una tercera campanya, que començarà en breus.

  

D’altra banda, arran de les lectures de consum d’aigua del 3r trimestre d’enguany, s’han interposat tres expedients sancionadors per connexions il·legals a la xarxa. La brigada municipal, acompanyada de la Policia local, també està tallant les connexions il·legals de les finques ocupades.

  

Altres accions finançades amb aquest romanent de tresoreria seran el canvi de fotovoltaiques i la instal·lació i el subministrament d’una nova càmera de vídeo vigilància, amb un lector de matrícules per augmentar la seguretat de les urbanitzacions vacarissanes. Un import similar al d’aquest conjunt d’inversions servirà per pagar algunes partides del servei de neteja dels equipaments municipals.

  

  

Moció per augmentar el servei de bus

  

Una de les dues mocions presentades ahir per l’oposició va arribar de la mà d’UIPV. Aquesta demanava fer un estudi per crear un nou servei de transport<https://www.vacarisses.cat/la-vila/com-arribar.htm> a demanda als nuclis de població on actualment no arriba el bus ni cap altre mitjà. El text també volia que s’adquirís el compromís d’incloure, als pressupostos de 2020, una partida per recuperar el servei de bus de la línia M5 cap a Terrassa tots els dissabtes, a partir del proper mes de gener. El regidor d’UIPV, Josep Maria Gibert, va defensar la moció: “Sabem que el transport públic s’ha adaptat als centres educatius, però creiem que la gent gran ha quedat desemparada”. La moció va rebre el suport de la majoria de grups a l’oposició, excepte el PSC, que va votar-hi en contra per com estava plantejada. “És un disbarat fer aquestes peticions abans dels resultats d’un estudi”. Precisament, el regidor de Mobilitat Territorial, Albert Salamé, va explicar que l’Ajuntament ja està treballant en un estudi per millorar el transport, que, entre altres objectius, pretén quadrar els horaris de bus i tren. Quant a la proposta de recuperar el servei els dissabtes, Salamé va detallar que un estudi anterior havia determinat que l’utilitzaven 10 persones de mitjana, amb un cost de 16.000 euros, i “això no és sostenible”, va concloure el regidor republicà. Per tot plegat, ERC també va oposar-se a la moció d’UIPV.

  

  

Respecte per totes les ideologies

  

L’altra moció presentada al ple d’ahir va ser la de Ciutadans, demanant “respecte a tots els ciutadans de Vacarisses, independentment de la seva ideologia”. El primer acord del text sol·licitava “eliminar dels edificis públics tots els elements que es puguin considerar partidistes”, a més de “no permetre estelades a El Cingle i sancionar, en cas necessari, qui la pengi”. D’altra banda, la moció parlava d’incloure “l’idioma espanyol al web de l’ajuntament” i sortir de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ja que consideren que “no beneficia el municipi, que probablement costa diners i que només representa una part de la població”. Quant a la Sala de Plens, Cs vol que es destapi la bandera d’Espanya i que hi sigui present la foto del rei. Finalment, la moció condemna “la violència dels CDR a Barcelona després de la sentència del Tribunal Suprem” i expressa el suport del grup de Cs a “les forces i cossos de seguretat de l’estat que han patit aquesta violència i han fet tot el possible per retornar la pau a la ciutat de Barcelona”. La formació es va quedar sola defensant la moció, ja que la resta de partits de l’oposició van abstenir-se. Tots van coincidir en no voler entrar en una guerra de banderes, a més de deixar clar que l’entrada a l’AMI s’havia votat en un ple quan governava UIPV.

D’aquesta formació, va intervenir Gibert: “Condemnem tota la violència i no estem d’acord amb que es cremin contenidors, però tampoc amb una policia que ens estova”. Des de VxV, Pedro Serna també va criticar el posicionament de Cs: “Si realment et preocupa el teu municipi, hauries de deixar les simbologies en segon terme”. La socialista Conchi Miranda va considerar que la moció barrejava diversos punts i va afegir: “Si haguessin assistit al ple en què es va debatre la sentència del Suprem, haurien pogut donar la seva opinió”. Movem Vacarisses també va rebutjar “la guerra de banderes, perquè ens porta a més conflicte i divisió”. “Cal crear una mesa de diàleg per aconseguir un pacte que es voti en un referèndum”, va manifestar la regidora del grup, Clara Fuster. Per la seva banda, l’equip de govern, d’ERC, va votar en contra de la moció. “Nosaltres estem debatent la seva moció, mentre que vostès no hi eren a l’altre ple”, va retreure Masana. I va afegir: “Tenim una ideologia i la defensem fins on faci falta, però, quan fem un camp de futbol de gespa, una urbanització... és per a tothom, no sols per a independentistes”.

L’alcalde del municipi, a més, va voler aclarir que El Cingle és una propietat privada, que el web municipal es regeix per un reglament d’usos lingüístics<https://www.vacarisses.cat/files/doc581/reglament-d-usos-ling-stics-a-l-ajuntament-de-vacarisses.pdf> aprovat pel ple i que la pertinença a l’AMI és gratuïta perquè, segons el Tribunal Constitucional, pagar a l’associació seria un delicte. Masana va finalitzar la seva intervenció mostrant el seu suport al jovent acampat a la Plaça Universitat de Barcelona.