ERC es defensa de l'increment de sou de l'alcalde de Vacarisses

Creació i canvis en el nom de regidories, i modificació de l'hora del ple municipal

L'aprovació del cartipàs municipal i de les conseqüents retribucions per als regidors del govern d'ERC a Vacarisses encara aixeca polseguera. Després que UiPV carregués per l'increment dels salaris de l'alcalde i d'alguns regidors que consideren que no correspon a la jornada de dedicació, ara ha arribat la resposta dels republicans.  

 

Subratllen que l'alcalde Toni Masana assumirà quatre regidories (Cultura, Hisenda, Seguretat Ciutadana i Emergències, i Cooperació i Solidaritat) amb una dedicació del 100% (exclusiva) i un increment del sou d’un 7%. Així, el sou brut anual serà de 42.500€, "situant-se en la banda més baixa del que marca la llei per a un municipi d’entre 5.001 a 10.000 habitants", subratllen. A més, contraataquen recordant a UiPV que quan ells manaven l'alcalde cobrava< un sou de 53.200 euros i una dedicació parcial mínima de 25 hores setmanals. 

 

Sobre el cartipàs, expliquen que dels membres de l’equip de govern hi haurà dues dedicacions exclusives (la llei en marca un màxim de tres) i 4 de parcials, dues al 80% i dues al 40%. El nou organigrama també implica canvis en la denominació i distribució de les regidories. Es crea la regidoria d’Innovació, Comunicació, i Eficiència energètica per "treballar de manera transversal aquestes àrees i concentrar el coneixement tecnològic en una sola regidoria", exposen. La regidoria de Medi Ambient es passa a denominar Medi Ambient i Responsabilitat amb l’Entorn, igualment la Regidoria de Promoció Econòmica incorpora el desenvolupament Agrari amb "una clara voluntat de donar suport a les iniciatives que surtin del primer sector". Una novetat és la creació de la regidoria de Benestar animal i Tinença responsable per treballar per la qualitat de vida dels nostres animals, així com per fer front a algunes problemàtiques que se’n deriven.

 

Hi ha un total de 22 regidories per treballar des dels diferents àmbits per la millora de Vacarisses i la dels seus habitants.  Per acabar destacar que el ple municipal passarà de celebrar les seves sessions de les 8 del vespre a les 19h.