JxCAT critica la "professionalització del cos polític" a Ullastrell

L'agrupació municipal lamenta que l'equip de govern hagi transformat els plens ordinaris "en un simple tràmit de cara la galeria"
Els regidors de JxCAT a Ullastrell
Els regidors de JxCAT a Ullastrell | JxCAT

 

El passat 17 de juliol es va celebrar el ple del cartipàs a l'Ajuntament d'Ullastrell, on es va aprovar l'organització interna del Consistori pels pròxims quatre anys: periodicitat dels plens, els membres de la comissió especial de comptes, la creació i delegació de les competències de la Junta de govern, la contractació de l'assessor polític i la dedicació i les retribucions dels càrrecs electes municipals.

 

Des de Junts per Catalunya, únic partit a l'oposició, lamenten que "la majoria de la presa de decisions del govern es realitzaran a través de la Junta de Govern, un òrgan amb moltes competències i amb poca participació i transparència de cara als veïns". El portaveu Miquel Puig critica que s'estiguin convertint els plens ordinaris "en un simple tràmit de cara la galeria". Per contrarestar aquesta mesura adoptada per l'executiu local, des de JxCat van demanar crear "comissions permanents de treballar i entrar a formar part de la Junta, amb veu però sense vot". Les propostes van ser rebutjades.

 

Pel que fa a les retribucions de l'equip de govern, assessors i regidors a l'oposició, Junts per Catalunya considera que "estem davant d'una excessiva professionalització del cos polític de l'Ajuntament tenint en compte el nombre d'habitants i sobretot, les fonts d'ingressos de què disposem. Ens preguntem si és necessari per Ullastrell mantenir la figura de l'assessor a l'alcaldia com a personal eventual i no invertir els 33.368€ anuals del seu sou (més la part empresarial de la SS) a un brigada, un vigilant per tenir cura del manteniment i la seguretat, pals de paller del nostre model de poble", sentencien.