Jaume Puig (ERC), nou alcalde d'Ullastrell

 
ss

 

Jaume Puig (ERC), "Putxot" és el nou alcalde d'Ullastrell. El seu partit va guanyar les eleccions amb majoria absoluta i avui ha rebut la vara de mando. Els republicans tenen set regidors i Junts, 4. 

 

Discurs íntegre

Avui és un dia molt especial per a mi

 

Les meves primeres paraules com a alcalde d’Ullastrell les vull dedicar als presos i preses polítiques, exiliats i exiliades i als represaliats i dir-los que no pararem de lluitar fins que siguin lliures i amb nosaltres!

 

Per començar, m’agradaria fer una sèrie d’agraïments:

  

En primer lloc agrair a tots els companys i companyes, veïns i veïnes per la confiança dipositada en nosaltres. Gràcies per deixar-m’hi ser, és un honor i un orgull.

 

Gràcies També per la confiança de les regidores i regidors i d’ERC. 

 

Vull donar les gràcies també als regidors de l’anterior govern que avui s’acomiaden. Gràcies Francesc, Mesa, Eli i Lourdes per tantes hores d’amor, de feina i de somriures. Us trobarem molt a faltar!

 

Vull fer un agraïment especial a una persona especial. Vull donar les gràcies al que per mi ha estat i serà el millor alcalde d’Ullastrell. Gràcies Joan per tant aprenentatge, per tanta passió, per tanta il·lusió . Gràcies per confiar en mi i gràcies per deixar-nos ser al teu costat.

 

També gràcies al personal de l’Ajuntament per aguantar aquestes darreres setmanes frenètiques de treball i també a la Sara, la nostra assessora del govern, per fer de pal de paller del nostre projecte i confiar en aquest equip.

  

I Finalment l’agraïment més especial de tots, l’agraïment a les nostres famílies per compartir anhels i il·lusions i ser al nostre costat sempre, i en especial a la Mireia , al ton i a l’ona i a la meva mare i al meu germà.

 

Iniciem un nou mandat ple de nous reptes. I també iniciem un mandat amb moltes cares noves. 

 

Hi ha una dada de la que crec que hem d’estar molt orgullosos:

  

Estrenem un consistori nou i per primera vegada tindrà més regidores que regidors i per primera vegada tindrà un govern amb més dones que homes. I hem d’estar orgulloses i orgullosos , perquè com he dit abans, sense vosaltres no hi ha ni Ullastrell ni república.

 

En aquesta sala s’estrenen avui l’Ainara, el Raul, l’Anna, el Chepa, la Bea i el Carles. A tots, nous i “veterans”, desitjar-vos tota la sort i tots els encerts del món, perquè els encerts d’aquesta sala seran encerts per a tots els veïns i veïnes d’Ullastrell.

 

M’agradaria demanar-vos compromís, responsabilitat i mirada llarga per encarar tots els projectes que esdevindran en els propers 4 anys, i com he dit abans, buscar sempre les coincidències enlloc les diferències.

 

Aquesta sala ha viscut moments molt importants per Ullastrell els darrers anys:

  

 - Quan es va fer el casal

 - Quan es va fer l’escola

 - Quan es va aturar la planta

 - La transformació del carrer serra, etc

 

Però també ha viscut moments tristos: mocions de censura, crispació i divisió. 

 

Fem entre totes i tots que aquest mandat sigui recordat per el positivisme i la il·lusió i que entre totes i tots estiguem a l’alçada dels nostres veïns i veïnes. 

 

Siguem capaços de cercar la concòrdia i el benestar dels nostres veïns per sobre de tot.

 

Ja sé que és molt típic i tòpic, però vull ser sincerament l’alcalde de tothom i serem un govern amb tothom i per a tothom i amb mà estesa per conquerir tots els reptes possibles. 

 

Els que em coneixeu sabeu que sóc un tio tossut i exigent. Ho era de jove i ho sóc ara. I us demano que si mai deixo de ser-ho m’agafeu per banda i em feu tornar als orígens.

 

El govern que avui comença serà un un govern fidel als principis republicans i compromès amb l’alliberament nacional. Però també som conscients , perquè així ens ho han explicat, que tenim votants i veïns que no són independentistes ni republicans. La nostra república també és la seva i serem doncs un govern que també treballarà per ells. La nostra república són els carrers, les places i les escoles. És així com volem construir el nou país.

 

I per acabar, m’agradaria tenir un record per els que no hi són.

 

Vull tenir un record pel meu avi Claudi, que en circumstàncies molt diferents també va ser alcalde d’aquest ajuntament.

 

Vull tenir un record pel tiet Caio, en Josep Puig que també va ser alcalde, el primer alcalde de la democràcia

  

Recordar també en Jaume Rodó que també malauradament ens va deixar massa d’hora.

 

I finalment per acabar, 

  

Un record per l’avi ton, que segur que ens mira somrient amb el puny alçat.

 

I un record per el meu pare que em va ensenyar tantes i tantes coses, de la vida i de la política ,i que segur que estaria molt orgullós de ser en aquesta sala avui entre nosaltres i que el trobo a faltar moltíssim.

 

Gràcies a totes i tots de tot cor i espero estar a l’alçada de tots vosaltres.

 

Visca Ullastrell i Visca la república

 

Moltes gràcies!