La fibra òptica arriba a Ullastrell

Es tracta d’un tram 10,1 quilòmetres de canalització al llarg de la carretera BV-1202
El conseller Puigneró, amb l'alcalde Jaume Puig i el cap de l'oposició Miquel Puig
El conseller Puigneró, amb l'alcalde Jaume Puig i el cap de l'oposició Miquel Puig | Gencat

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest dilluns les obres de desplegament de la xarxa de fibra òptica pública de la Generalitat, a través de Xarxa Oberta de Catalunya, al municipi d’Ullastrell. Es tracta d’un tram de 10,1 quilòmetres, que segueix el recorregut de la carretera BV-1202 i que representa una inversió per part del Govern de Catalunya de 98.941 euros. Aquesta actuació està emmarcada en l’acord entre el Govern de la Generalitat i la Diputació de Barcelona per connectar 55 municipis de la demarcació de Barcelona.

El conseller Puigneró ha assegurat que la “fibra òptica serà una de les polítiques socials més importants del segle XXI perquè permet desenvolupar-se laboralment i socialment i és una eina clau per evitar la despoblació arreu de Catalunya”. És per això, que el responsable de Polítiques Digitals ha subratllat que “el compromís del Govern de la Generalitat no només és fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca, sinó que també a tots els municipis de Catalunya abans del 2023”.

  

En el cas de la comarca del Vallès Occidental, es troben ja en execució els projectes d’extensió que permetran disposar aquest 2019 de 46 quilòmetres de nova xarxa. La Generalitat ja té actualment 241 quilòmetres de xarxa de fibra òptica a la comarca i presència a 13 dels 29 municipis del Vallès Occidental. Es tracta dels municipis de Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Terrassa i Ullastrell, i a la zona interurbana dels municipis de Barberà del Vallès i Badia del Vallès. En aquest sentit, la fibra òptica de la Generalitat arriba també a 29 polígons industrials d’aquests municipis.

El Govern preveu estendre a la demarcació de Barcelona un total de 260 quilòmetres de cable amb una inversió de 2,5 milions d’euros. Un cop completades les obres, prop de 180.000 habitants més tindran connexió d’alta capacitat amb fibra a la seva disposició. L’acord entre les dues administracions preveu que el Govern desplegui la xarxa de fibra òptica a les zones de la demarcació on actualment no hi ha d’accés a la fibra òptica. Per fer-ho possible, s’aprofiten els projectes que la Diputació ja tenia planejats, com a obra ordinària i s’incorpora la infraestructura per a la fibra òptica.

Visita del conseller Puigneró a les obres per fibra òptica a Ullastrell
Visita del conseller Puigneró a les obres per fibra òptica a Ullastrell | Gencat