El castell de Can Boixeres

Situat dalt d'un turó, al terme de Viladecavalls, gaudeix d'unes vistes espectaculars
Can Boixeres, dalt d'un turó
Can Boixeres, dalt d'un turó | Gencat

 

Aïllada en un paratge boscós de la serra de Collcardús, Can Boixeras és un gran casal dels anys vint, ubicat en el terme municipal de Viladecavalls.

 

Aquest gran casal, situat a dalt d'un turó, és de planta de creu grega amb cossos afegits als encreuaments formant un quadrat. La teulada és a quatre vessants i els colors de les teules fan un dibuix geomètric. El parament és de pedra petita irregular unida amb mortes i les obertures, totes rectangular, estan emmarcades per una motllura. En un costat hi ha un cos annex de planta semicircular i un pis on les partes de tancament són de vidre.


 

A l'angle nord-est hi ha una torre-mirador annexa. Aquesta torre és de planta quadrangular i té el parament igual a la resta de l'edifici. S'obre una finestra emmarcada per una motllura a cada planta. A la part superior unes grans mènsules aguanten el mirador: un cos quadrangular envoltat per una galeria tancada per una barana de balustres; sobre la barana hi ha dos parells de columnes dòriques per cara que aguanten un fris llis sobre el qual hi ha la teulada a quatre vessants.
Comentaris

envia el comentari