Finalitza el registre a la casa de la dona assassinada per l'exparella a Terrassa

Investigadors i forenses han fet un minuciós treball de desenterrament del cos i recuperació de les restes, que s'ha allargat dos dies
s
L'autor confés de la mort de Borràs arriba al seu domicili escortat per Mossos | Cristóbal Castro

 

Els Mossos d'Esquadra han donat per finalitzat el registre a la casa de Mònica Borràs, la veïna de Terrassa morta per l'exparella i amagada durant deu mesos al jardí de l'habitatge que compartien, on l'havia enterrat. Els treballs dels investigadors al lloc dels fets s'han allargat dos dies sencers durant els quals s'ha fet un minuciós treball per desenterrar el cos. En aquest sentit, dos forenses especialitzats en tractament d'ossos han treballat aquest dijous en recuperar les restes per protegir la integritat del conjunt del cos i poder practicar l'autòpsia. Aquest dijous, el registre a la casa s'ha allargat més de set hores i en tot moment hi ha estat present el detingut i autor confés del crim.

 

No hi havia antecedents de violència masclista entre la dona desapareguda de Terrassa el passat mes d'agost i el seu assassí confés, segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El jutjat de violència de Terrassa té oberta una causa per la mort violenta de Mònica Borràs a mans de qui va ser la seva parella. 

 

La causa està sota secret. No s'ha practicat cap reconstrucció fins ara. Els Mossos han tornat a portar aquest dijous el detingut al domicili dues vegades. L'home va confessar el crim dimecres un cop es va localitzar el cos. A més dels forenses, també hi treballa la policia científica. Mònica Borràs, de 49 anys, va desaparèixer el 7 d'agost de l'any passat i la mateixa policia catalana va fer circular un missatge a través de Twitter demanant ajuda per trobar-la, com fa habitualment amb els desapareguts.

 

L’Ajuntament de Terrassa ha activat el protocol de dol per feminicidis que va ser aprovat pel Ple el passat mes d’octubre. A primera hora del matí s’ha reunit la taula de feminicidis, formada per la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín; el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero; Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i diferents serveis municipals. La taula romandrà a l’espera dels resultats de les investigacions policials i l’aixecament del secret de sumari.

 

El cadàver ja ha estat traslladat
El cadàver ja ha estat traslladat | Cristóbal Castro

 

 

Escorcoll al domicili de Mònica Borràs
Escorcoll al domicili de Mònica Borràs | Cristóbal

 

Expectació per l'aixecament del cadàver al carrer Volta de Terrassa | Cristóbal

 

Escorcoll al domicili de Mònica Borràs
Escorcoll al domicili de Mònica Borràs | Cristóbal