Bombers troben diverses bombones de butà en el pis que ha explotat a Terrassa

Bombers ha desallotjat l'edifici ubicat al carrer Sabadell mentre que vuit ambulàncies han atès una vintena de persones
Incendi
Incendi | Albert Bassons
 

Un incendi ha afectat l'última planta d'un bloc d'habitatges del carrer de Sabadell de Terrassa, al barri de Can Roca. Testimonis dels fets han explicat que s'ha escoltat una forta explosió i que surt fum dels dos vessants. Els Bombers hi han arribat cap a dos quarts de nou. L'incendi s'ha produït en un edifici de 6 plantes (avís 08.25h), en un pis ubicat a la sisena planta que ha quedat totalment cremat. S'han desallotjant una vintena de veïns. S'han activat una desena de dotacions dels Bombers de la Generalitat.

 

Al replà de la planta on ha cremat totalment el pis, hi havia un home 35 anys amb cremades greus. Aquest ha estat evacuat en estat crític amb ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’hospital de la Vall d’Hebron. Vuit ambulàncies han valorat l'estat d'una vintena de persones, que presentarien un quadre lleu. Dues presentaven un quadre d’ansietat, però no ha calgut la seva evacuació i han estat donades d’alta in situ.

 

Hi ha hagut 35 trucades al telèfon 112 per aquest incendi. També hi treballen els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Mossos d'Esquadra informen que han obert investigació per esclarir les causes de l'explosió. Es treballa amb la hipòtesi que l'home de 35 anys que ha resultat ferit crític en l'explosió d'un pis a Terrassa, hauria intentat suïcidar-se. Alhora, els Bombers han indicat que han trobat bombones de butà a l'interior de l'immoble del carrer Sabadell on han tingut lloc els fets. 

 

S'han desplaçat efectius de Policia Científica especialitzats en incendis estructurals faran la inspecció corresponent. L'arquitecte municipal ha revisat tot l'edifici juntament amb els bombers per assegurar que és segur per la resta de veïns tornar a casa. Finalment, s'ha descartat afectació estructural. Les persones desallotjades ja poden retornar als seus habitatges.

 

"He sentit una forta explosió"

 

"Estava dormint quan de sobte he escoltat un soroll eixordador com d'una mena de petard i he fet un bot del llit". Així és com Eva Postigo, una veïna de l'edifici del carrer Sabadell on han tingut lloc els fets, descriu a l'agència ACN l'explosió que s'ha produït a l'interior del sisè segona d'aquests bloc. "He anat al menjador on hi havia la meva sogra amb el meu fill i quan he mirat pel balcó he vist tot de vidres i trossos de persiana caient", relata l'afectada que diu que han sortit a corre cuita. "Ni t'han sols m'he pentinat", ha comentat. 

 

Tot i que assegura que no ha sentit por, diu que la forta explosió l'ha sorprès molt. "No entenia que la podia haver provocat, però després els Bombers han dit que tenia bombones de butà", afirma Postigo que remarca que aquest és un edifici relativament nou on aquesta mena d'elements "no són necessaris per res". En aquest mateix sentit s'expressa la Carmen, una altra de les habitants d'aquest bloc de pisos, que comenta que fins hi tot la cuina és "elèctrica". Alhora explica que l'home que ha resultat ferit vivia sol des de feia tres anys perquè s'havia separat de la seva dona. "No ho ha passat bé", indica. 

 

Crema de l'habitatge d'una sisena planta
Crema de l'habitatge d'una sisena planta | Cristóbal Castro

 

S'han desplaçat efectius de Policia Científica especialitzats en incendis estructurals faran la inspecció corresponent
S'han desplaçat efectius de Policia Científica especialitzats en incendis estructurals faran la inspecció corresponent | Cristóbal Castro

 

 

Incendi
Incendi | Montse Favà
 
dd

 Albert Bassons

 

Incendi
Incendi | Gabriel Turmo
 
Incendi
Incendi | Bombers

 

 

incendi
incendi | Marcel Marsal

 

incendi
incendi | Marcel Marsal