Fiscalia i acusacions volen 2 anys més de presó provisional per l'assassí d'agents rurals

La defensa del veí de Vacarisses demana la llibertat en considerar que no hi ha risc de fugida perquè ha de ser pare

 

Un grup d'agents rurals, a l'entrada dels jutjats de Lleida
Un grup d'agents rurals, a l'entrada dels jutjats de Lleida | ACN

 

La fiscalia i les acusacions particulars han sol·licitat prorrogar dos anys més la presó provisional del caçador acusat d'haver matat a trets d'escopeta dos agents rurals, el 21 de gener de 2017 a Aspa (Segrià). Ho han demanat aquest dimecres al migdia, en una compareixença a l'Audiència de Lleida, amb l'objectiu d'evitar que Ismael Rodríguez pugui sortir en llibertat el 24 de gener d'aquest any, quan complirà dos anys de presó provisional. La seva defensa s'ha oposat a aquesta petició i demana la llibertat de Rodríguez al·legant arrelament i que no hi ha risc de fugida ja que, ha dit, "ha de ser pare en sis mesos". El judici començarà el 21 de gener d'aquest 2019 però la sentència definitiva es podria allargar mesos.


 

El judici pel doble crim d'Aspa es farà del 21 al 25 de gener de 2019 a l'Audiència de Lleida, justament dos anys després dels fets. Es farà amb jurat popular, 9 titulars i 2 suplents, que s'escolliran el 18 de gener. 

 

La fiscalia demana 48 anys i quatre mesos de presó pel caçador acusat d'haver matat dos agents rurals, Xavier Ribes, de 43 anys, i David Iglesias, de 39, el 21 de gener del 2017 quan feien un control rutinari de caça al vedat d'Aspa (Segrià). L'assassí confés, veí de Vacarisses (Vallès Occidental) i de llavors 28 anys, Ismael Rodríguez, els va disparar dos trets a cadascú amb una escopeta, sense llicència. L'acusació particular demana 51 anys de presó. 


 

Precisament per aquestes peticions de pena elevades, tant la fiscalia com les acusacions particulars consideren que sí que existeix risc de fugida. La defensa, però, no creu el mateix i a més, qualfica els fets d'homicidi i no d'assassinat, la qual cosa rebaixaria la pena a la meitat. Està previst que la setmana que ve l'advocada defensora, Montserrat Torres, presenti un informe psicològic de l'acusat. 
Comentaris
Cartanya
Sera pare en 6 mesos, i en porta dos anys a la presos, cony, això de les visites bis a bis deu funcionar; pero la futura mare, no te por de conviure amb un assassí, o amb un homicida. Quines coses mes rares te la vida. Desgraciats aquells que per fer la seva feina ensopegant amb un homicida, que a sobre sembla que va tornar a carregar el fusell, per rematar la feina. Les meves condolences un altre vegadas a les dues honrades familias.

envia el comentari