Deu mesos de la desaparició de Mònica Borràs a Terrassa

De la seva -suposada- marxa una nit del mes d'agost a la detenció de la seva parella
Mònica Borràs, desapareguda el passat 7 d'agost | Cedida

 

El dia 7 d'agost del 2018, Mònica Borràs va desaparèixer del seu domicili de Terrassa. No va ser fins sis dies després que es va fer oficial, gràcies a la insistència d'amics propers i de la família, que van repartir cartells pel barri on vivia, a Ca n'Aurell, i que va fer una crida a través de les xarxes socials. Tanmateix, malgrat tot no es va rebre cap informació que aportés algun detall nou d'on podria estar, si havia marxat de forma voluntària o no.

 

El cas d'aquesta egarenca de 49 anys ha estat des de bon inici envoltat de misteri. Tal com va informar Món Terrassa, Borràs va marxar de casa "sense mòbil, sense la targeta de crèdit, sense les claus del cotxe, sense documentació i sense la medicació que necessita ni receptes. La seva marxa va anar precedida per una discussió amb la seva parella i un posterior "cop de porta", i després d'això, el no-res. 

 

Després de dies i dies sense cap novetat, els Mossos d'Esquadra van optar per entrar al domicili, ubicat al carrer Volta, i escorcollar-lo. Això era el 20 d'agost. Agents van regirar l'habitació de Borràs i els seus objectes personals. Com a resultat, es va iniciar la investigació de dos telèfons mòbils que utilitzava la desapareguda i que es van quedar al domicili després de la seva marxa, juntament amb la bossa de mà habitual.

 

Sense pistes durant deu mesos

 

Quatre dies més tard, fonts de la unitat d'investigació de la comissaria de Terrassa asseguraven a aquest mitjà que el cas es considerava "prioritari". Malgrat que no hi havia cap fil clar d'on tibar, la policia descartava, d'entrada, que es tractés d'una "desaparició voluntària" degut a les característiques especials del cas. Un dia després, el dia 25 d'agost, els Mossos van tornar a fer una crida a través de les xarxes socials demanant col·laboració ciutadana. Cap de les informacions rebudes va servir per avançar.

 

A mitjans de setembre, va aparèixer un cos al riu Congost i en un primer moment va semblar que es podria tractar de Borràs. Finalment però, els investigadors ho van descartar. El cadàver pertanyia a Vianca Alejandra Roca, una veïna de Granollers que havia desaparegut el 16 de juliol. El cadàver presentava un estat de descomposició molt avançat i concidia amb les característiques físiques d'ambdues dones, així que només el resultat de les anàlisis d'ADN ha pogut establir l'autèntica identitat del cos.

 

Finalment, aquest 19 de juny de 2019, els Mossos d'Esquadra han detingut una persona relacionada amb la seva desaparició. Els investigadors hi veuen en aquest cas un rerefons criminal. Malgrat que la causa està sota secret d'actuacions sí que s'ha pogut saber la identitat del detingut. Es tracta de Jaume Badiella, durant molt de temps la parella de Mònica Borràs. La policia científica ha traslladat l'arrestat aquest mateix dimecres al seu domicili per tal de realitzar-hi un altre escorcoll, aquest cop més a fons i amb aparells geolocalitzadors.