VÍDEO | Els polls de falcó pelegrí, a punt per prendre el vol

Gràcies a les càmares instal·lades al Parc Natural s'ha pogut veure des que es posaven els ous fins que marxen del niu
Els polls de falcó pelegrí ja més crescudets
Els polls de falcó pelegrí ja més crescudets | XPN

 

A finals del mes de març, les càmares de la Xarxa de Parcs Natural de la Diputació de Barcelona van captar la imatge d'una parella de falcó pelegrí del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac que havia fet la posta de quatre ous. Un mes després, el Parc va ensenyar com havien crescut els quatre polls i com la femella els alimentava.

 

Ara, ja encarant el final de maig, s'ha publicat un nou vídeo dels quatre polls, molt crescuts. Tot fa preveure que ben aviat, possiblement aquesta mateixa setmana, comencin a volar. El poll petit, menys desenvolupat, segurament s'hi estarà uns dies més. En aquest enregistrament del dissabte 16 de maig també s'hi observa com els progenitors duen menjar al niu i com de ràpid els polls l'engoleixen. Aquesta vegada, però, no es distingeix quina presa és.

 

 

Actualment, hi ha constància de tretze territoris que al llarg de tot aquest temps estan sent ocupats per parelles d’aquest falcònids, els més grans de l’espècie, d’uns 39-50 centímetres de llargària i uns 95-115 centímetres d'envergadura. Les càmeres es van instal·lar ara fa deu anys en una de les localitzacions que se sabia que s’ocupava recurrentment, per tal de poder seguir amb major detall la cria en un dels nius, una instal·lació que es va malmetre i ha estat reparada recentment.

 

El seguiment de l’evolució del que està passant en aquest niu es pot seguir a través del canal de youtube del falcó pelegrí al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac on també veure enregistraments d'anys anteriors d’individus de falcó pelegrí adults paixent dos dels polls, mentre els altres esperen el seu torn, el seu creixement i evolució o altres situacions com els polls exercitant les ales per tal d'emprendre, ben aviat, el vol.