VÍDEO | Un nou passatge connectarà el carrer Sant Pere amb la plaça Didó

El regidor Carles Caballero exposa el projecte d'aquest nou vial que relligarà encara més la zona del Centre
Imatge simulada del futur passatge
Imatge simulada del futur passatge | C.C.

 

"Transformar la realitat física per a transformar la realitat social, i fer-ho en pro de l’interès comú, i no el d’uns pocs". Així exposa el regidor d'Urbanisme Carles Caballero la recuperació d'un projecte que estava aprovat ara fa deu anys però que amb la crisi econòmica va quedar aturar. Ara, s'han fet diverses modficacions dins del Pla de millora per tal d'assegurar-ne la viabilitat, donar resposta a les noves necessitats habitacionals i comercials, i d'aquesta manera es pugui tirar endavant. La modificació del POUM passarà aquest mes de maig pel ple municipal i ha estat explicada a la comissió de Territori d'aquest dilluns.

 

La part més atractiva del projecte suposa l'aparició d'un passatge que facilitarà el pas des de la Font Vella a la plaça Didó, passant pel carrer de la Palla i Tete Montoliu, i que transcorre en paral·lel al carrer Gaudí. Així, s'ajudarà a relligar tot l'espai d'equipaments administratius i culturals que posseeix aquesta zona del Centre.

 

El passatge passa per l'enderroc d'una pastilla d'immoble que es troba entre el carrer Sant Pere i la plaça. D'aquí en sorgiria el nou vial que també implica la construcció d'uns blocs d'habitatges i d'un local comercial amb sortida al carrer Sant Pere. Seria doncs un passatge semiinterior, que comptaria amb una petita plaça i zona verda. El projecte està previst que vegi la llum l'any 2021. Caballero ha publicat a les xarxes el vídeo explicatiu on es pot veure en detall en què consisteix: