Totes les novetats de 'La Marató' de TV3, una bèstia televisiva

 

No hi ha cap projecte televisiu més gran que ‘La Marató’ de TV3. Aquest diumenge presenten la 27a edició d’aquest gegant mediàtic: 15 hores de televisió que enguany tindran al capdavant Gemma Nierga i Ramon Gener. Tornarà a estar dedicada al càncer, una de les bèsties negres de les malalties. Testimonis positius, que volen donar la cara i ajudar altres malalts a acceptar-ho i a aprendre a viure-hi. Deixaran una mica de banda les explicacions sobre la malaltia i se centraran en analitzar com és la investigació. On estan investigant els talents de casa nostra? On aniran els diners que dipositin els catalans? Què és la immunoteràpia, la radiologia d’alta precisió, com funciona la cirurgia amb robots.… Coses que semblen ciència-ficció, però que faran entenedores.

 

La Marató
| J. N.
 

L’objectiu principal? Ajudar a salvar més vides de les que se salven ara. Així ho ha explicat en Vicent Sanchis, que ha titllat aquest esdeveniment solidari com un dels més “sensibles, divertits, entranyables i sobretot, útils”. Estan convençuts que la solidaritat “enorme” del país tornarà a treure pit aquest diumenge. De moment ja estan tenint impacte a la xarxa. En Saül Gordillo ha agraït que el hashtag #hovisc ja estigui tenint certa visibilització i feedback: “És una manera que tothom tregui a la llum la seva relació amb la malaltia que diumenge plantarem cara tots. Busquem testimoni més personal, d’amics i familiars que han patit la malaltia. Volen evidenciar a temps real com viu la ciutadania una jornada com aquesta”. 

 

380 persones, 25 metges, 18 testimonis, 15 connexions en directe. Unes xifres impactants que evidencien que ‘La Marató’ és molt més que un programa de televisió. La química entre els presentadors és evident, després d’haver treballat junts a la ràdio. La Gemma Nierga ha confessat que l’empresa és molt més difícil del que s’imaginava, però val la pena: “Diumenge viurem el dolor amb vosaltres, el compartirem. I tant de bo que quan acabi ‘La Marató’ en tingueu menys. Gràcies per haver compartit una cosa tan íntima com una malaltia”. 

 

La Marató
 | TV3

 

En Ramon Gener s’ha sumat a aquest agraïment: “Tinc moltíssimes ganes de començar diumenge a les 10 h. Això de ‘La Marató’ és molt bèstia, no és un programa de televisió, és molt més. És un miracle que aquest engranatge funcioni meravellosament bé”. 

 

Però com anirà el programa? Qui obrirà la persiana del programa serà en Roger Escapa a les 8 h del matí des d’El Suplement de Catalunya Ràdio. El presentador hi participa per primer cop amb una entrevista a Joan Manuel Serrat, qui ha superat tres càncers durant els últims anys. Rebran Manel Estallé, un doctor que fa una gran feina a la recerca a nivell internacional. Però també hi tindran cabuda testimonis que compartiran la seva experiència. Divulgació, testimonis i música perquè la gent truqui “i es deixi la pasta”. La sinergia entre TV3 i Catalunya Ràdio tindrà el punt culminant a la tarda, quan l’Escapa anirà al plató a entrevistar l’Antonio Franco. 

 

‘La Marató’ és una cita de molta responsabilitat, una marca de la casa en la qual tots s’hi veuen reflectits. Cap a la tarda vespre la temàtica canviarà i passarà a ser un programa de família, de sofà i manteta. Hi participarà un grup d’adolescents que parlaran del joc de moda, que muntaran una coreografia. Però també recuperen en Màgic Andreu, que farà un truc de màgia amb un malalt de càncer que va conèixer fa anys però que ja està curat. La nit estarà dedicada a grans interpretacions i més espectacle, més entreteniment. Les actuacions més destacades? La de 500 cantaires, amb l’Alfred d’OT, Blaumut, Doctor Prats o Ruth Lorenzo. La Jaula de las Locas i Tricile també tindran una estona.

 

La Marató
 | J. N.

 

Amb tot, una nova edició d’aquest monstre televisiu que té un impacte immens en tothom.