La tortuga que va sobreviure a la riuada de Terrassa el 25 de Setembre de 1962

Roser Bosch recorda com van trobar la Cuqui després de viure de prop els forts aiguats de 1962

La tortuga Cuqui va sobreviure a la riuada del 62
La tortuga Cuqui va sobreviure a la riuada del 62 | TV3

Fa 58 anys, una nena d'11 anys rescatava una tortuga enmig del fang dels aiguats del Vallès a Terrassa. TV3 va presentar aquesta història d'un animal, la Cuqui, i que va sobreviure gràcies a la cura d'una família egarenca, amb motiu del trist aniversari de la riuada de 1962.

Després d'una nit de tragèdia, amb famílies senceres mortes o desaparegudes, també partides pels morts i els supervivents, una nena corria sota el sol del 26 de setembre i a una certa distància de la Riera de Palau, la Rambla de Terrassa actual. Era la zona zero de la tragèdia al centre de la ciutat. Fang, destrucció i morts. Més enllà, el punt més brutal, la Riera de les Arenes i, aigües avall, les Fonts i l'Escardívol de Rubí.

Segons va recordar el programa El Temps de TV3, la nena estava al límit de la ciutat, entremig del fang, a l'actual avinguda Àngel Sallent, allunyada expressament del dantesc escenari. De cop i volta, va veure una gran tortuga, plena de fang i amb la panxa i potes cap amunt. Semblava haver estat arrossegada per un dels cursos d'aigua dins de la trama urbana de la capital d'Egara. Se la va emportar a casa i, després d'esperar fins que es va fer fosc i la família va tornar, va rebre l'aprovació perquè es quedés a casa. Va ser, gairebé, l'únic somriure del dia.


Comentaris

envia el comentari