Terribas: "El Barça està a quarts i el Procés a semifinals"

Mònica Terribas | Joan Manel Oller

 

Mònica Terribas (Barcelona, 1968) va ser directora de TV3, consellera delegada i editora del diari Ara i ara està al capdavant del Matí de Catalunya Ràdio.

 

Dimarts, El Matí de Catalunya Ràdio es farà en directe des de Terrassa, des del Socialet, on Llach va fer la seva primera aparició en públic. Quines són les raons que han portat al seu equip a triar aquest espai?

 

Venim a Terrassa a fer El Matí de Catalunya Ràdio perquè creiem cal fer valdre en aquests moments el primer concert de Lluís Llach. És un fet històric. Ara fa deu anys que va deixar els escenaris. Tot va començar en aquell Socialet. Ens venia molt de gust fer-ho. I creiem que és de justícia reconèixer la trajectòria del Lluís ara que ha renunciat a part de la seva tranquil·litat per donar suport a un projecte polític. No li farem només un homenatge a ell, sinó també a tota la gent que avui lluita als escenaris per ser un Llach en el futur... Al Socialet s'hi interpretaran peces seves. Llach sempre ha mirat el futur i ha ajudat els cantautors i grups joves que l'han tingut com a referent. 

 

Qui és Llach per Mònica Terribas? Un personatge amb el qual ha pogut passar moltes estones gràcies a la feina.

 

És una persona de principis, de compromís. I la conclusió a la qual arribés és que té una gran capacitat de mirar pels altres. No té ni un bri d'egoIsme i penso que és un exemple. Els egos dominen la societat actual i ell, el que fa, és col·laborar amb totes les causes quan se li demana, tant en les socials com polítiques i artístiques. Veure com és et reconcilia amb l'ésser humà. 

 

Lluís Llach ara mateix forma part de Junts pel Sí i és parlamentari. Lliga amb el que deia sobre el seu compromís, i en aquest moment toca el Procés. Com el veu, què en pensa?

 

Llach diu que el Procés només serà possible si totes i cadascuna de les persones que formen part de la societat defensem el que creiem que és just i per fer-ho ens oblidem de les nostres propostes partidistes i individuals i les sumem al projecte col·lectiu. I això va tant per les persones que estan en contra com per les que estan a favor. Cadascú pot defensar el que vulgui. El procés ens ha permès retrobar-nos com a col·lectiu, repensar-nos com a societat. Ens ha obligat a preguntar-nos, a uns i als altres què és el que volem, com volem viure... És un repte que no exclou ningú i en el que ha de participar qualsevol persona que arribi a aquest país. La clau de volta de tot el que passi en els darrers mesos radica en la voluntat col·lectiva. Els projectes fets amb seny i passió són sovint invencibles.

 

 

És capaç de fer una mica de política ficció?

No. Hi ha una majoria a Catalunya que vol un referèndum i una majoria a Espanya que diu que a la Constitució no hi cap. La via judicial no s'aturarà i cauran més inhabilitacions... Cauran sentències contràries a qualsevol pas que faci el Parlament o els polítics catalans per exercir el dret a l'autodeterminació. Hi haurà un moment d'enfrontament institucional i s'haurà de veure quina és la força al carrer, quina és la capacitat de mobilització que legitimi cada moviment polític. I quina és la intel·ligència per armar un referèndum amb garanties que es pugui fer i que l'Estat s'assegui a negociar. La batalla no radica en la independència sinó en l'exercici del dret a l'autodeterminació... El cul-de-sac és poder votar en una urna o no. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorteig de Champions: Barça-Juventus; Madrid-Bayern; Dortmund-Monaco, i Atlético de Madrid-Leicester. 

El mati de divendres vaig dir que ens tocaria la Juve i ens ha tocat. Ho vaig endevinar. Potser sí que em podré comprar una bola de vidre i dedicar-me a fer pronòstics. Però els polítics són més difícils de fer. Els de la Champions eren fàcils i és "xamba" absoluta. Però ara sí que diria que el Barça està a quarts de final i el Procés de Catalunya, a semifinals.

L'autobús d'HazteOir va entrar divendres al matí a Catalunya. L'associació ultracatòlica recorre les ciutats de l'Estat espanyol amb el seu missatge contra la transsexualitat. Què en pensa de tot el què s'ha generat al voltant?

Em genera sentiment contraposats. Els hi estem fent la campanya a aquesta gent. Després de l'agressió a dos joves gais de Berga la Marta Romagosa i jo ens vam fer un petó i la campanya va tenir molt èxit. Voldria que l'agressor vagi a l'Andy Aguilar i li faci un petó. Voldrà dir que està guarit. En el cas de l'autocar han aconseguit el que volien, convertir-se en notícia. Si tothom els hagués ignorat... Quan els dones el primer titular els estàs donant un pes que no s'haguessin imaginat. Comentaris
Pau300
Penso que el tema és una barrina. Tinc ganes que es faci el referèndum, d'una p... vegada. Llavors, com que comparant amb les dades d'Escòcia, no prosperarà el "sí", ens tocarà gruar un munt d'anys més. Tan costa fer les coses de manera pautada i acordada? Si no és així, una gran majoria de gent pensarà que parlar de semifinals del procés és propi d'un bocamoll.
dons....
"El Barça està a quarts i el Procés a semifinals" i el 5% dels impostos a l'aiguera !! ( fregadero )
una pregunta
i el 100x100 dels impostos hon esta ???? es sap alguna cosa ???
pepita
Declaraciones como esta, lo único que revelan es la debilidad de un proceso de la srta pepits, basados en populismos demagogicos, pero sin argumentos legale s para que triunfe si fuera fuerte el proceso, no necesitaria autoafirmacion constante. los hechos hablan por si solos
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu
Mònica Terribas , has fet una molt Dolenta Comperació ,,...BARÇA y PROCÉS,,,.. Ja que ambels anys queporten amb LA Independenia EL PROCÉS .. EL BARÇA a estado moltes vegades en la FINAL I LAS GUANYA ..EL PROCÉS encara a de arribar alguna final mira que anys que orten aixo del PROCÉS ....Estancado porta anys EL PROCÉS
Poruc
El proces esta a semifinals com diu ella. Ara ja hem arribat a un punt sense retorn. Guanyar o perdre., pero sense dilacions, Esperem guanyar.
EPR
Molt bé Mònica!!! Aviat es tornarà a veure la força de l'independentisme al carrer. I els trolls espanyolistes... ja us hi podeu anar posant fulles!
Els catalans som molt murris, ens cal més optimisme.
Semifinals? I tant, i ja em veig a les Rambles celebrant la Republica!
gerard de sarria
Si, si pero tu no tens pebrots de parlar del Cas Caixa Catalunya com a cas dels sociates....T'atreveixes amb els de casa de tota la vida...molt valenta....si, si...
Mariona
Bé Mònica. endavant! L'únic que et demanaria és que no fessis el ximple donant-te petons a la boca a favor d'una suposada causa feminista per poder semblar molt progre. Les dones sabem on hem d'anar i no necessitem que ningú faci el ridícul per nosaltres. Gràcies!
Patética.
Anda sigue cobrando la " pasta pública " por decir tonterias.
conxita
que cadaescu faji el que vulgui endevant Monica
Jordi
Soc independentista... i del RCD Espanyol. Se me'n fot on estigui el Barça, cony, a veure si aprenem a deslligar una cosa de l'altra!

envia el comentari