Terrassa tindrà un tren de FGC cada cinc minuts

El conseller de Territori Josep Rull anuncia l'increment de la freqüència de pas gràcies a l'adquisició de fins a 15 trens per a la línia del Metro del Vallès
El conseller de Territori, Josep Rull, visitant les noves estacions de FGC a Sabadell | Gencat

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha afirmat que la freqüència dels trens de FGC a Terrassa passarà a ser de 5 minuts, quan actualment és de 7-8 minuts. Per fer-ho, a partir del 2019 s'incorporaran 15 nous trens a la línia del Metro del Vallès.  D'aquesta manera, segons ha manifestat el govern català, la compra de nou material mòbil permetrà incrementar freqüències i donar resposta a l’augment de demanda que està experimentant la línia, accentuat amb el perllongament de Terrassa, en servei des de fa un any, i que es potenciarà amb el de Sabadell. 

 

Els nous trens, que s’han de fabricar, suposaran una inversió total d’uns 130 milions d’euros. El nou material permetrà reduir a la meitat la freqüència de pas entre Plaça Catalunya i Sabadell, en passar de 10 a 5 minuts. La mateixa freqüència que serà entre Plaça Catalunya i Terrassa. “L’obsessió de la Generalitat és la qualitat”, ha afirmat Rull. A partir de l’experiència d’FGC, “acreditem que sabem gestionar bé els ferrocarrils d’aquest país; quan tenim el control dels trens, de les vies, de les estacions, del sistema, podem oferir un bon servei a la ciutadania i això que fem amb FGC ho volem fer amb el conjunt de la xarxa ferroviària del país”, ha conclòs el conseller. 

 

El conseller ha posat en valor l’esforç inversor de la Generalitat i en contraposició amb l’Estat. “En moments de dificultats pressupostàries, qui incrementa la xarxa ferroviària, qui incrementa en quilòmetres i túnels és la Generalitat”, ha dit. “Allò que ara gestiona l’Adif, si ho gestiona la Generalitat, les coses poden funcionar molt millor”, ha afegit Rull. “És la nostra reivindicació i ho reivindiquem amb fets”, com els perllongaments d’FGC i l’adquisició del nou material mòbil.