La Generalitat diu que falten informes per fer efectiva la municipalització de l’aigua

Afirma que l'Ajuntament ha fet cas omís a tres anteriors requeriments per part de l’Autoritat Catalana de la Competència
Ple municipal de maig a Terrassa
Ple municipal a Terrassa 

La Generalitat adverteix l'Ajuntament de Terrassa que ha municipalitzat la gestió dels servei d'aigua de la ciutat sense sol·licitar tots els informes preceptius corresponents. És la resposta de la Direcció General de l'Administració local davant una petició de Mina Pública, que argumenta que no s'han seguit els procediments legals establerts.

 

El Departament de Governació -Direcció General d’Administració Local- ha enviat un escrit a l’Ajuntament perquè justifiqui el canvi de la gestió municipal de l’abastament d'aigua i diu que ha fet cas omís a tres anteriors requeriments per part de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO).


 

El tercer requeriment de l’ACCO és del mes de març. Ara l’avís ja és directament de la Generalitat, advertint al Consistori que primer ha de demanar l'informe a l’ACCO i després a la Comissió Jurídica Assessora per finalitzar la tramitació amb l'aprovació de la municipalització del servei d'aigua del municipi per acord del Govern i justificar així la gestió de l’aigua en règim de monopoli.

 

El Ple Municipal de març va aprovar definitivament la forma de gestió directa del servei d’abastament d’aigua mitjançant una entitat pública empresarial local, amb els vots favorables de 20 dels 27 regidors de l’Ajuntament (PSC, TeC, ERC-MES i CUP). Començava així la darrera fase d’un procés que portarà a una gestió 100% municipal a finals d’any. L’entitat pública assumirà efectivament el servei el dia 10 de desembre, quan finalitzi la pròrroga forçosa de sis mesos més a l’empresa concessionària. Acaben així 75 anys de gestió de Mina.


 

 

 

 

 
Comentaris

envia el comentari