Terrassa, preocupada per les trobades de joves al carrer als vespres

L'alcalde ha reclamat a Interior més presència dels Mossos per fer complir les mesures contra la Covid-19
L'alcalde Jordi Ballart
fer complir les mesures contra la covid-19 | ACN

Terrassa i Sabadell reclamen al conseller d'Interior, Miquel Buch, un "reforç extraordinari" dels Mossos d'Esquadra, per garantir el compliment de les mesures de seguretat contra la covid-19. Els alcaldes d'ambdues poblacions, asseguren que la Policia Municipal "està molt sola" fent aquestes tasques de vigilància i control. En una entrevista a l'ACN, el batlle egarenc, Jordi Ballart, alerta que la situació és preocupant en determinats punts, sobretot en places, on grups de joves es reuneixen per la nit. Alhora, assenyala que la manca d'oci nocturn s'ha traduït en un increment dels 'botellons' a la via pública. L'alcaldessa sabadellenca, Marta Farrés, diu que els municipis estan fent un "sobreesforç" i reclama al Govern "solucions".

Els dos ajuntaments asseguren que en les darreres setmanes s'han incrementat les trobades de joves a la via pública, especialment als vespres, i indiquen que els agents de la Policia Municipal no donen a l'abast i "estan molt sols" fent les tasques de vigilància, control i sancions. "Totes dues ciutats tenim necessitat de tenir més Mossos i esperem l'arribada de noves promocions, però aquesta mancança s'està posant en evidència durant aquests dies complicats", comenta Jordi Ballart, alcalde de Terrassa. Afirma que cal "més acompanyament" i més agents de la policia catalana als carrers i les places per ajudar els municipis a "controlar la situació".

Explica en les darreres setmanes s'ha intensificat la presència de la Policia Municipal a la via pública, però adverteix que la calor, el fet que no existeixi una oferta alternativa d'oci nocturn o que aquesta tingui un horari limitat, ha afavorit la proliferació d'aquesta mena de reunions. "No volem que aquest relaxament ens porti a situacions no desitjables", indica l'alcalde. Recorda que els joves són asimptomàtics i això fa que la situació es pugui complicar perquè no van a fer-se les proves PCR i no es pot fer el mapa de contactes. "Això pot provocar rebrots com ha succeït en d'altres municipis", declara.

En les darreres setmanes, a Terrassa s'han produït rebrots puntuals en algun casal d'estiu, bar o comerç. "Estan totalment controlats i ja s'ha fet el rastreig pertinent", assegura Ballart. Des de l'inici de la pandèmia a la ciutat s'han registrat 2.140 casos positius de coronavirus, segons l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Pel que fa a Sabadell, també hi ha hagut algun rebrot. La setmana passada va tancar un bar del nord de la població, després que un client donés positiu per coronavirus. A banda, l'executiu local ha activat un dispositiu especial davant el risc "molt elevat" de rebrot a la zona sud. Entre el 18 i el 26 de juliol van detectar-se 31 casos positius en aquesta àrea de la localitat. Els contagiats per covid-19 en aquesta ciutat ascendeixen a 2.490.