Terrassa destina prop de mig milió d'euros a beques pels casals d'estiu

El programa de targetes per a productes de primera necessitat coordinat per Creu Roja arribarà enguany a 290 famílies de la ciutat
Casal d'estiu de l'esplai INSOC Guadalhorce
Casal d'estiu de l'esplai INSOC Guadalhorce | Ona Martínez

L’Ajuntament de Terrassa ha destinat aquest mes de juliol més de 360.000 € a beques pels casals d’estiu, i preveu dedicar-ne més de 113.000 € a l’agost. Les xifres superen amb escreix les de 2019 (216.812 i 71.466, respectivament). La quantitat d’infants i joves becats augmenta en proporció similar: si el 2019 van ser 841 al juliol i 225 a l’agost, enguany en son 1.243 al juliol i 469 a l’agost.

A més, els serveis socials de l’Ajuntament de Terrassa treballen en estreta col·laboració amb Creu Roja pel seu programa de targetes, que enguany arribarà a 290 famílies. Amb aquest programa, les famílies beneficiàries reben una targeta carregada amb 100 € per a gastar en productes de primera necessitat en establiments comercials durant un mes. Com a requisit per gaudir d’aquesta prestació, han de fer una formació sobre gestió dels aliments per evitar malbarataments i aprofitar els recursos disponibles. Els criteris per a atorgar les targetes els fixen els serveis socials municipals.

Els efectes de la crisi de la Covid-19 han fet que moltes famílies hagin minvat o perdut els seus ingressos econòmics, i per aquest motiu ha augmentat la demanda de beques pels casals que, a banda de la seva funció socioeducativa, garanteixen que els infants i adolescents que hi assisteixen tinguin garantit un àpat de qualitat al dia. El fet que enguany tramitació dels ajuts s’ha pogut fer a través de la Seu Electrònica ha facilitat també l'augment de sol·licituds i ha permès als serveis socials detectar noves necessitats.