Telefónica, CITM-UPC i Parc Audiovisual de Catalunya creen el primer ‘Lab Digital Home’

wwww

Telefónica, el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i el Parc Audiovisual de Catalunya han posat en marxa el primer Laboratori de Digital Home, en el qual l'alumnat desenvoluparà projectes encaminats a la introducció d'elements digitals a les llars per fer-los més confortables, segurs i amb major interacció entre els dispositius existents.

Aquesta primera edició del Lab Digital Home sorgeix com a continuació del Lab 360º que es va desenvolupar amb gran èxit el passat curs emmarcat com una assignatura en tercer i quart curs dels graus en Multimèdia; Disseny i Desenvolupament de Videojocs; i Disseny, Animació i Art Digital de CITM-UPC. El seu objectiu és que l'alumnat universitari i empreses puguin investigar conjuntament en el camp de la llar digital i generar idees al voltant de les noves formes i tipus de llars i famílies existents, amb necessitats molt diverses i amb diferents formes de viure i gaudir de la seva vida, oci o fins i tot el treball a la llar.

Es tracta d'explorar noves idees i solucions tecnològiques per a la llar que estiguin centrades principalment en tres eixos: l'entreteniment, la tranquil·litat i la connexió entre dispositius.

Entreteniment, tant a nivell de televisió, música o videojocs, com connectant a famílies i amics compartint vida i experiències d'una forma molt més amigable, encara que no hagi proximitat física com està passant en aquests moments de la pandèmia provocada per la Covid19.
 

Tranquil·litat a la llar centrant-se en sentir-nos segurs, que els nostres estiguin fora de perill tant en l'entorn digital, com físicament, aportant solucions tecnològiques per crear aquesta seguretat.
 

I també propostes creatives relacionades amb la llar digital i amb les noves formes de connectar i interactuar dels dispositius electrònics de les nostres llars amb nosaltres, entre ells i amb l'entorn.

En definitiva, oferir solucions tecnològiques que milloren la vida de les persones, fent que ens sigui més fàcil i senzilla, protegint a la nostra família, als nens i la gent gran en l'entorn domèstic i connectant-nos amb altres persones des de l'entorn de casa seva.

Per elaborar els seus projectes d'ideació i creació narrativa, els alumnes podran utilitzar els tres conceptes plantejats de forma transversal o individual, al costat de les eines i solucions que millor s'adaptin als resultats que volen aconseguir, no posant límits a la imaginació. 

El Laboratori de Digital Home 360 començarà al febrer de 2021 amb la creació de sis equips multidisciplinaris formats per quatre persones cadascun, que hauran de fer front a reptes que inclouen crear, dissenyar i desenvolupar nous escenaris a l'entorn de la llar digital.

Sobre CITM-UPC
El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) és un centre docent adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) especialitzat en formació sobre els àmbits d'animació i art digital, tecnologies multimèdia i videojocs. Se situa al Campus de la UPC a Terrassa, considerada la segona ciutat universitària de Catalunya. A més de la vessant formativa, el CITM és pioner en recerca, innovació i desenvolupament de projectes de transferència de coneixement en els àmbits de la imatge i la interacció multimèdia. 

Sobre el Parc Audiovisual de Catalunya
El Parc Audiovisual de Catalunya és un centre de producció audiovisual de 50.000 metres quadrats, on es roda cinema, televisió i publicitat. Alberga també un clúster amb més de 40 empreses de el sector audiovisual, innovació i mèdia. En els últims anys, el Parc Audiovisual de Catalunya ha aconseguit ser un dels estudis de referència de la indústria nacional i internacional del sud d'Europa. 

Sobre Telefónica
Telefónica és un dels majors proveïdors de serveis de telecomunicacions del món. Ofereix serveis de connectivitat fixa, mòbil i una àmplia gamma de serveis digitals per a particulars i empreses. Amb 344 milions de clients, opera a 14 països d'Europa i Amèrica Llatina on compta amb la major xarxa de fibra òptica. Ofereix els seus serveis de telecomunicacions i solucions digitals en més de 170 països mitjançant acords estratègics amb partners.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari