S'obre la convocatòria del 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

Les formacions de cambra ja poden presentar-se al 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra fins al 29 de gener del 2021. Enguany, atesa a la situació generada per la Covid-19 es va haver d’ajornar la convocatòria i s’han modificat els terminis d’inscripció i les dates de les audicions. El premi, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, compta en l’organització amb la col·laboració dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i de la Fundació Antiga Caixa Terrassa. S’adreça a joves músics estudiants de grau superior i professionals del sector, amb l’objectiu d’ajudar-los en la seva projecció professional. 

Sobre el Premi: inscripció i participació 

El Premi, que se celebra de forma biennal, va ser instituït l’any 1992 per l’Obra Social de Caixa Terrassa amb la col·laboració d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, vol retre un homenatge a la soprano lírica terrassenca Montserrat Alavedra i Comas. Al Premi es poden presentar grups de cambra d’un mínim de tres músics, instrumentals o vocals; el nombre màxim és de nou músics i s’admetrà la presència de director/a si la formació ho considera necessari. L’edat mitjana dels components del grup no podrà superar els 35 anys. La inscripció s’ha de realitzar a través del formulari que es troba a la pàgina web www.fcaixescatalanes.cat i el termini finalitza el 29 de gener de 2021.

Les audicions 

Les audicions es realitzaran a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa del 12 al 14 de març de 2021. Hi haurà una primera prova eliminatòria, una semifinal i una final. Cada formació haurà de portar preparat un mínim de quatre obres completes que hauran d’incloure tres obres del s.XX o XXI (almenys una d’elles haurà de ser posterior a l’any 1999) i, una obra de lliure elecció. Una d’elles haurà de ser d’autor català.

Un jurat format per professionals del panorama musical català 

El jurat d’aquesta 14a edició està format per personalitats de reconegut prestigi com el director de cors i orquestra, Jordi Casals, que actuarà com a president; el pianista i compositor, Albert Guinovart; la clarinetista, Laura Ruiz; la violista, Anna Puig i; el violoncel·lista, Lluís Heras. El veredicte del jurat es farà públic el dijous 18 de març de 2021 en un acte de lliurament de premis que tindrà lloc al Centre Cultural Terrassa.

Una gira de concerts valorada en 20.000 euros de premi per a la formació guanyadora

El primer premi consisteix en una gira de 5 concerts valorada en 20.000 euros, que se celebraran durant l’any 2021 al Palau de la Música (Petit Palau), al Festival de Torroella de Montgrí, Auditori Pau Casals o bé “Cicle Música als Jardins” d’El Vendrell, Auditori Enric Granados de Lleida i, Auditori Conservatori del Liceu. També incorpora un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals, i un coaching amb professionals docents del màster “Management i Producció Musical” de l’ESMUC. El segon premi obtindrà una gira de 4 concerts dins la “Xarxa de Músiques” de Joventuts Musicals de Catalunya, retribuïts d’acord als seus honoraris vigents, i coaching amb professionals docents del màster “Management i Producció Musical” de l’ESMUC. El jurat també concedirà una menció especial a la millor interpretació d’una obra d’autor català.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la desescalada a Terrassa i voltants? i sobre totes les activitats de Nadal? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari