Adéu als mocadors de paper, hola a la bossa del pa

Se celebra a Terrassa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
ss

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i el regidor de Medi Ambient, Carles Caballero, han presentat la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Terrassa 2019. És un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea, que té per objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. En l’edició d’enguany, que compta amb la participació de 40 regions de 33 països d’Europa, les activitats es concentren entre el 16 i el 24 de novembre. 

 

La Setmana posa el focus en l'educació i comunicació en la prevenció de residus, per fomentar un canvi de comportament a l'hora de produir i comprar productes i gestionar. L'eslògan europeu és: "Canvia els teus hàbits, redueix els residus".

 

Caballero ha reblat que es tracta de donar més visibilitat a les accions que l'administració ja desenvolupa habitualment i reforçar-ne l'impacte. El regidor ha afirmat que "cal un esforç col·lectiu" davant el canvi climàtic, "que podria ser irreversible si no fem res". Per Caballero, cal recuperar formes d'actuar dels avis. I en aquest sentit, ha recordat que ells no tenien mocadors de paper, empraven taifes i bosses pel pa. 

 

Hi ha quatre grans activitats.  Un taller per fer compost a casa, una visita al Centre de Tractament de Residus, un Reparatruck i una jornada a la plaça Vella.

 

Consulteu el Programa d'activitats